Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σήκωσε το «γάντι» του Μητσοτάκη το ΠΑΣΟΚ - «Να μας ακούει προσεκτικά, γιατί εκτίθεται»

Σήκωσε το «γάντι» του Μητσοτάκη το ΠΑΣΟΚ – «Να μας ακούει προσεκτικά, γιατί εκτίθεται»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνθηκε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, την ώρα της δευτερολογίας του στη Βουλή, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα υποστείτε τη βάσανο των επιχειρημάτων, εδώ δεν είναι Ευρωβουλή»

Λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση της τριήμερης συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, η οποία έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης, ξέσπασε ο πρώτος «καυγάς» μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του ΠΑΣΟΚ.

Αφορμή στάθηκε ένα θέμα που βρίσκεται στην «καρδιά» του προγράμματος της Χαριλάου Τρικούπη και το οποίο ανέδειξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, πολύ καιρό πριν από τις εκλογές: η κοινωνική κατοικία.

«Δεν γνωρίζετε ότι άλλα ευρωπαϊκά κράτη έχουν δημιουργήσει απόθεμα δεκάδων χιλιάδων κατοικιών; Εμείς επιμένουμε σ’ αυτό το σχέδιο. Μπορεί να βοηθήσει το Ταμείο Ανάκαμψης», είπε στη δική του δευτερολογία ο κ. Ανδρουλάκης.

Για να του απαντήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέχεια: «Ας μην αναλωνόμαστε σε ξύλινα συνθήματα. Σας άκουσα να μιλάτε για ανάγκη κατασκευής 150.000 κοινωνικών κατοικιών. Να βάλω 1.000 ευρώ το τετραγωνικό για την κατασκευή; Μιλάμε για 15 δισ. ευρώ. Μα είμαστε σοβαροί;».

«Να μας ακούει προσεκτικά, για να μην εκτίθεται»

«Καλό θα είναι ο κ. Πρωθυπουργός να ακούει πιο προσεκτικά τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής ώστε να μην εκτίθεται», αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη στην ανακοίνωσή της.

Και σημειώνει: «Επαναλαμβάνουμε, λοιπόν, ότι η δεξαμενή των 150.000 κοινωνικών κατοικιών θα προκύψει από νεόδμητες κατοικίες, που θα κατασκευαστούν με κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης. Τη δεξαμενή θα συμπληρώσουν ιδιωτικές κατοικίες, που θα διαθέσουν προς ενοικίαση οι ιδιοκτήτες τους, αξιοποιώντας φορολογικά και άλλα κίνητρα».

«Αντί ο κ. Μητσοτάκης να αστειεύεται για το κόστος του τετραγωνικού μέτρου», τονίζει το ΠΑΣΟΚ, «στο προσεχές Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ας αναζητήσει την τεχνογνωσία από τους ομολόγούς του της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Πορτογαλίας και της Αυστρίας».

«Ίσως του φανεί χρήσιμη, καθώς η κυβέρνησή του ενέταξε μόλις 100 κατοικίες στο Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ η Πορτογαλία 26.000, η Ιταλία 10.000 και η Ισπανία 20.000 κατοικίες», σημειώνει καταληκτικά το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Sports in

Όλα για όλα από τον Ολυμπιακό για την ισοφάριση κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα στο Game 4 των play offs της Euroleague με στόχο τη νίκη που θα στείλει τη σειρά σε 5ο παιχνίδι στην Βαρκελώνη.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024