Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανδρουλάκης: «Προτεραιότητά μας η ενίσχυση του ελληνικού πανεπιστημίου και της δημόσιας εκπαίδευσης»

Ανδρουλάκης: «Προτεραιότητά μας η ενίσχυση του ελληνικού πανεπιστημίου και της δημόσιας εκπαίδευσης»

Η δευτερολογία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, στη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης

Με αιχμές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης ξεκίνησε τη δευτερολογία του στη Βουλή ο Νίκος Ανδρουλάκης στο πλαίσιο της συζήτησης για τις Προγραμματικές Δηλώσεις της κυβέρνησης.

«Μία ανοιχτή συμμετοχική δημοκρατία δεν κάνει διακρίσεις» είπε αρχικά ο κ. Ανδρουλάκης και επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας πως «μιλάτε για άριστους αλλά επιλέγετε τους αρεστούς. Η αναξιοκρατία είναι εργαλείο της πολιτικής σας».

«Γι’ αυτό σπάσατε κάθε ρεκόρ απευθείας αναθέσεων» τόνισε σε άλλο σημείο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Στη συνέχεια, απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη είπε πως «αναζητείτε συναίνεση σε θέματα χαμηλότερης αξίας».

«Πρέπει να σταματήσει η εγχώρια πολιτική ελίτ να αντιμετωπίζει το κράτος ως λάφυρο. Είμαστε εδώ για να εργαστούμε για τις μεγάλες αλλαγές» τόνισε στη συνέχεια.

«Ποιοι είναι οι ανεξέλεγκτοι; Αυτοί που κόπιασαν για να μαθευτεί η αλήθεια; Περιμένω να πάρετε θέση, αδειάσατε για άλλο θέμα τον κ. Φλωρίδη. Κάνατε προεκλογική εκστρατεία με τα δελτία της ΕΥΠ αλλά σας ενοχλούν τα θεσμικά αντίβαρα» είπε απευθυνόμενος και πάλι στον πρωθυπουργό, Κ. Μητσοτάκη.

«Η μείωση των ανισοτήτων είναι η αγωνία των ελλήνων πολίτων. Θα αγωνιστούμε με κάθε τρόπο για να το πετύχουμε. Θέλουμε ανάπτυξη για όλους. Και κράτος που αγκαλιάζει τους πιο ευάλωτους Ελληνες».

«Δεν ανοίγετε ενεργειακούς δρόμους, δεν ασχολείστε με τις ενεργειακές κοινότητες, δεν εξασφαλίζετε την ενεργειακή δικαιοσύνη» υπογράμμισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Σε άλλο σημείο, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι «η επιθέωρηση εργασίας υποβαθμίζεται. Θέλουμε ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις και συλλογικές συμβάσεις. Θα φέρουμε ειδική νομοθετική πρόταση για την αναβάθμιση του ΣΕΠΕ».

«Δεν γνωρίζετε ότι άλλα ευρωπαϊκά κράτη έχουν δημιουργήσει απόθεμα δεκάδων χιλιάδων κατοικιών; Εμείς επιμένουμε σ’ αυτό το σχέδιο. Μπορεί να βοηθήσει αυτό το Ταμείο Ανάκαμψης. Ο πληθωρισμός στα τρόφιμα καλπάζει. Γιατί η κυβέρνηση αρνείται να κάνει ελέγχους στην αγορά».

«Νάρκη είναι το ιδιωτικό χρέος. Πρέπει να δώσουμε μία δεύτερη ευκαιρία αξιοπρέπειας. Θα προστατεύσετε την πρώτη κατοικία; Από ότι φαίνεται δεν σας απασχολεί. Ούτε το ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν αποκλειστεί από το Ταμείο Ανάκαμψης».

«Κουβέντα δεν είπατε για την ένταξη στα βαρέα των υγειονομικών» είπε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση και συνέχισε στρέφοντας τα βέλη του στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «ξεχάσατε ότι επί των ημερών σας χιλιάδες σπούδαζαν σε ιδιωτικά κολλέγια;»

«Το εμπόριο πτυχίων χωρίς υπόβαθρο θα πρέπει να σταματήσει. Οι νέοι χρειάζονται εφόδια υψηλού επιπέδου. Η ενίσχυση της δημόσιας εκπαίδευσης, του ελληνικού πανεπιστημίου είναι προτεραιότητά μας» ανέφερε.

«Σήμερα η Ελλάδα χρειάζεται σοβαρή αντιπολίτευση για μάχες δίπλα στον πολίτη. Με δημιουργική κριτική και αντιπροτάσεις. Κριτήριο θα είναι πάντα το εθνικό συμφέρον και ο σεβασμός στους θεσμούς» κατέληξε.

Δείτε τη δευτερολογία του Νίκου Ανδρουλάκη

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024