Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δήμος Αθηναίων: Όλη η Αθήνα μία Σκηνή

Δήμος Αθηναίων: Όλη η Αθήνα μία Σκηνή

Προτάσεις για καλοκαιρινές εκδηλώσεις στην πόλη με ελεύθερη είσοδο.

Συναυλίες, θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, χορευτικά πάρτι και μουσικά αφιερώματα σε θέατρα, πλατείες, πάρκα και προαύλιους χώρους της πόλης, δίνουν και αυτό το καλοκαίρι τον τόνο της διασκέδασης από άκρη σε άκρη της.

Η εβδομάδα 10-16.7

Ξεκινάει με τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων σε μία μοναδική βραδιά όπερας στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη (10.7) με σολίστ τον Φίλιππο Μοδινό, υπό τη μουσική διεύθυνση του Βύρωνα Φιδετζή, ενώ οι μικροί μας φίλοι θα παρακολουθήσουν την παράσταση θεάτρου σκιών «Ο Καραγκιόζης ειρηνιστής» με τον Νικόλα Τζιβελέκη στον Κήπο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης Δήμου Αθηναίων (10.7).

Την Τρίτη 11.7 ο Νίκος Ανδρουλάκης θα συναντήσει το κοινό στην πλατεία Θυμαρακίων σε μία συναυλία με τραγούδια σπουδαίων Ελλήνων συνθετών και στιχουργών, δικά του, καθώς και από το μουσικό πλούτο της Κρήτης.

Παράλληλα, σε ένα διαφορετικό μουσικό σκηνικό, το Mara Karetsos Center for Arts and Science θα παρουσιάσει στον προαύλιο χώρο του Ζαππείου ένα μοναδικό αφιέρωμα σ’ έναν από τους θρύλους της παγκόσμιας σύγχρονης μουσικής, τον Bob Dylan.

Εκδηλώσεις, με ελεύθερη είσοδο γεμίζουν με ρυθμό, ήχους και εικόνες 30 γειτονιές της πόλης

Το Εργαστήρι Ελληνικής Δήμου Αθηναίων θα πλημμυρίσει με τις μελωδίες του τον  Λόφο Λαμπράκη την Τετάρτη 12.7 και το ίδιο βράδυ το θέατρο Κολωνού θα φιλοξενήσει την θεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια «Ο Φιλάργυρος» του Μολιέρου από την Θεατρική Σκηνή «Ονειροπόληση», σε διασκευή-σκηνοθεσία Τούλας Ζαχαριουδάκη.

Όμως, και την Πέμπτη 13.7 πάμε στο θέατρο Κολωνού για άλλη μία μοναδική θεατρική εμπειρία, όπου θα παρουσιαστεί το πρωτοποριακό αριστούργημα «Το μπαλκόνι» του Ζαν Ζενέ από την ομάδα Θεατρίνων Θεατές, σε σκηνοθεσία Γιώργου Λιβανού.

Την ίδια ώρα, ο Κώστας Μπίγαλης και η Πωλίνα θα μετατρέψουν με τα τραγούδια τους την πλατεία Ναθαναήλ στην πίστα ενός ατελείωτου χορευτικού πάρτι, αφιερωμένου στα 80’s και 90’s.

«Το αγόρι με τη βαλίτσα» του Μάικ Κέννυ σε μετάφραση-σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν, ένα εξαιρετικά επίκαιρο έργο που εξετάζει με πολύ χιούμορ και ποίηση το μεγάλο πρόβλημα της προσφυγιάς, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μικροί και μεγάλοι στο θέατρο Κολωνού την Παρασκευή 14.7, ενώ στη σκηνή του θεάτρου Γκράβας θα ανέβει η Ζωή Τηγανούρια για να μας ταξιδέψει με ένα  μουσικό οδοιπορικό στην εικοσαετή καλλιτεχνική της διαδρομή.

Θέατρο για παιδιά

Μια γνήσια λαϊκή βραδιά υπόσχονται στο κοινό που θα παρευρεθεί στο θέατρο Κολωνού το Σάββατο 15.7 ο Δημήτρης Κανέλλος και η Πολυξένη Καράκογλου, οι οποίοι θα ερμηνεύσουν διαχρονικά λαϊκά τραγούδια.

Παράλληλα, στο θέατρο Γκράβας το τρυφερό παραμύθι «Το Αστερόπαιδο» του Όσκαρ Ουάιλντ, μία θεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια σε διασκευή-σκηνοθεσία Γιώργου Φρατζεσκάκη, θα μιλήσει στα παιδιά για αξίες όπως η αγάπη και ο σεβασμός.

Η εβδομάδα κλείνει θεατρικά την Κυριακή 16.7 στο θέατρο Κολωνού με την «αναρχική» κωμωδία «Εκείνος και Εκείνος» με τους Γιώργο Κωνσταντίνου και Αλέξανδρο Ρήγα και στο  Θέατρο Γκράβας με την θεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια «Το αγόρι που μιλούσε με τα πουλιά» σε κείμενο-σκηνοθεσία Γιώργου Φρατζεσκάκη, με αφορμή τα τραγούδια του Σταύρου Κουγιουμτζή.

Το πλήρες πρόγραμμα με επιπλέον πληροφορίες για κάθε σχήμα/καλλιτέχνη, μπορείτε να δείτε εδώ.

Ώρα έναρξης εκδηλώσεων: 21:00
Ώρα έναρξης παιδικών παραστάσεων: 20:30

Πληροφορίες: www.opanda.gr, https://cultureisathens.gr/

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024