Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σλούκας: Την επόμενη φορά θα είναι (λογικά) και ο κόουτς Μπαρτζώκας

Σλούκας: Την επόμενη φορά θα είναι (λογικά) και ο κόουτς Μπαρτζώκας

Κώστας Σλούκας: Η – από κοντά – συνάντηση των δύο ανδρών μπορεί να λύσει το γόρδιο δεσμό

Οι διαφορές τώρα με το ανάλογο ραντεβού του 2015 στη συνάντηση του Κώστα Σλούκα με τους αδελφούς Αγγελόπουλους είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς.

«Δεν ήρθα εδώ για να συζητήσω, ούτε για να διαπραγματευτώ. Ήρθα να σας πως ότι φεύγω από τον Ολυμπιακό» είχε πει τότε (26.06.2015) με το που μπήκε στα γραφεία των προέδρων (παρών ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος και ο αντιπρόεδρος Γιώργος Σκινδήλιας καθώς ο Γιώργος Αγγελόπουλος απουσίαζε λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων).

Το ραντεβού κράτησε ελάχιστα καθώς ο παίκτης είχε πάρει ήδη την απόφασή του έχοντας μιλήσει άλλωστε προσωπικά και με τον νέο του (λίγες μέρες αργότερα) προπονητή Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Παρά το αρχικό μούδιασμα στο άκουσμα του λόγου του παίκτη, ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος τότε είχε προσπαθήσει να τον μεταπείσει εξηγώντας του (και έχοντας ήδη καταθέσει μια άκρως δελεαστική πρόταση για 2.600.000 ευρώ για τρία χρόνια, ποσό που με την εφορία θα ξεπερνούσε τα 5.000.000) ότι για αυτούς στο πρόσωπό του βλέπουν τον μελλοντικό ηγέτη της ομάδας.

«Η απόφαση μου να φύγω έχει να κάνει με αγωνιστικούς λόγους και όχι με οικονομικούς λόγους. Είναι η δομή του Ολυμπιακού έτσι που δεν μου επιτρέπει να παίξω όπως θέλω. Ο κ. Ομπράντοβιτς μου έχει υποσχεθεί πως στη Φενέρ θα παίζω 25 λεπτά και μου έχει εξηγήσει πράγματα για τον ρόλο μου. Ξέρω τι θέλει από εμένα και έχω πάρει εγγυήσεις» ήταν η απάντηση του Κώστα Σλούκα ο οποίος παραδέχτηκε ότι η πρόταση του Ολυμπιακού ήταν εξαιρετική καθώς άλλωστε είχε πει και το κλασσικό «Πέντε πάνω, πέντε κάτω δεν θα τα χαλάγαμε για το οικονομικό» κάτι που ίσχυε απλά είχε πάρει την απόφασή του θεωρώντας τότε ότι δεν μπορούσε να έχει το ρόλο που θέλει στη σκιά του Βασίλη Σπανούλη.

Και όλα αυτά μάλιστα ενώ ένα μήνα πριν στην Αμαλιάδα, παραμονές του αγώνα πρωταθλήματος με τον Κόροιβο, ο Κώστας Σλούκας είχε τετ-α-τετ συνάντηση με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο στο ξενοδοχείο που διέμενε η ομάδα. Μιλώντας σχεδόν δύο ώρες, ο Έλληνας τεχνικός είχε αναλύσει στον διεθνή γκάρντ όσο πιο πειστικά γινόταν τον ρόλο που «βλέπει»για αυτόν στην ομάδα έχοντας πλησιάσει πολύ τα «θέλω» του παίκτη.

Και τώρα τι;

Τα μόνα κοινά στοιχεία του τότε με το τώρα, ήταν περισσότερο τα αγωνιστικά καθώς ο Ολυμπιακός επέστρεφε και το 2015 μετά από χαμένο τελικό Ευρωλίγκας από τη Ρεάλ Μαδρίτης (!) και κατακτούσε το πρωτάθλημα θριαμβευτικά απέναντι στον Παναθηναϊκό (3-0).

Δεν θα έμεναν για τέσσερις ώρες στον ίδιο χώρο οι δύο πλευρές εάν είχαν προαποφασίσει για το μέλλον όπως για παράδειγμα είχε γίνει το 2015 από την πλευρά του Κώστα Σλούκα.

Απλά απομένει στο επόμενο ραντεβού των δύο (που προανήγγειλε ο ίδιος ο παίκτης) να είναι παρών και ο κόουτς Μπαρτζώκας και ένα βλέμμα ή μια κουβέντα του προς τον παίκτη του μπορεί να λύσει άμεσα τον γόρδιο δεσμό.

Ο Κώστας Σλούκας εκτός από έμπειρος είναι και πολύ έξυπνος και γνωρίζει ότι ούτε οι πρόεδροι (δεν είναι στη φιλοσοφία τους) θα πουν ποτέ του κόουτς Μπαρτζώκα το πως να μιλήσει στον παίκτη του αλλά ούτε και ο ίδιος ο προπονητής θα δεχτεί από οποιονδήποτε παίκτη του μια νόρμα για το πως θα τον χρησιμοποιήσει.

Πόσο μάλλον ένας άνθρωπος που διαχειρίστηκε (και ήρθε και σε κόντρα) ανάλογες περιπτώσεις παικτών μύθων για την ομάδα τους όπως ο Βασίλης Σπανούλης, ο Γιώργος Πρίντεζης και ο Χουάν Κάρλο Ναβάρο.

Ο κόουτς Μπαρτζώκας με τον τρόπο του (έχοντας τον εντός παρκέ σε όλες σχεδόν τις κρίσιμες στιγμές της σεζόν, με αποκορύφωμα τα σουτ στη λήξη που πήρε με Φενέρ στον προημιτελικό και με Ρεάλ στον τελικό) του έχει δείξει εάν τον υπολογίζει και αν τον σέβεται.

Απλά χρειάζεται μια κουβέντα, που μπορεί να λύσει το πρόβλημα και θα είναι αυτή που θα αγγίξει τον ψυχισμό του Κώστα Σλούκα και ας μην ξεκινάει στην πρώτη πεντάδα.

Sports in

Ο άθλος του Ολυμπιακού και το απίστευτο 10/11 της Άστον Βίλα! (pic)

Η πιο ακριβή ενδεκάδα των ημιτελικών του Europa Conference League αποδεικνύει γιατί το «διπλό» που πέτυχε ο Ολυμπιακός στο Μπέρμιγχαμ είναι ένας πραγματικός ποδοσφαιρικός άθλος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024