Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Παρί ολοκληρώνει αύριο το «ξέπλυμα» της Remontada με την παρουσίαση του Λουίς Ενρίκε

Η Παρί ολοκληρώνει αύριο το «ξέπλυμα» της Remontada με την παρουσίαση του Λουίς Ενρίκε

Οταν η Παρί έχανε 6-1 από την Μπαρτσελόνα

Αύριο συμπληρώνονται 2.310 ημέρες από εκείνη τη μαγική νύχτα της 8ης Μαρτίου 2007, όταν η Μπαρτσελόνα πήγε κόντρα στη λογική και συνέτριψε με 6-1 την Παρί Σεν Ζερμέν, ανατρέποντας την ήττα της με 4-0 στο Παρίσι, στη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία της κορυφαίας διοργάνωσης του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου έμεινε στην ιστορία ως Remontada, δηλαδή «Η Επιστροφή» και αρχιτέκτονες της ήταν τρεις άνθρωποι: ο Νεϊμάρ, ο Μέσι και ο Λουίς Ενρίκε.

Ο Βραζιλιάνος πέτυχε δύο γκολ, κέρδισε ένα πέναλτι και έδωσε την ασίστ στον Σέρτζι Ρομπέρτο στην εκπνοή με την οποία ολοκληρώθηκε το ποδοσφαιρικό θαύμα.

Η Παρί ηττήθηκε κατά κράτος από τον Νεϊμάρ και 148 ημέρες μετά ενεργοποίησε τη ρήτρα του συμβολαίου του, ύψους 222 εκατ. ευρώ και τον πήγε για φωτογραφίες στον Πύργο του Αΐφελ με τον τίτλο του πιο ακριβού παίκτη στην ιστορία του αθλήματος.

Τα αφεντικά του γαλλικού κλαμπ είχαν ακολουθήσει τη συμβουλή των αρχαίων προγόνων μας και ευεργέτησαν τον εχθρό τους.

Δεν αρκέστηκαν όμως στον Νεϊμάρ. Ακολούθησε ο άλλος μεγάλος πρωταγωνιστής εκείνης της βραδιάς, ο Λιονέλ Μέσι που έγινε πόστερ του αγώνα η φωτογραφία του πάνω στις διαφημιστικές ταμπέλες με τους πιστούς της Μπάρτσα να τον προσκυνούν. Η Παρί εκμεταλλευόμενη την οικονομική αδυναμία των Καταλανών έφερε και τον Μέσι στη σκιά του Αϊφελ.

Ο προπονητής Ενρίκε

Ο τρίτος εκείνης της παρέας που έγραψε ιστορία, ο Λουίς Ενρίκε κατακτήθηκε με καθυστέρηση έξι χρόνων. Η γαλλική ομάδα θα παρουσιάσουν αύριο το μεσημέρι (5 Ιουλίου) τον 53χρονο Ισπανό ως τον νέο τους προπονητή. Τον άνθρωπο που τους υποχρέωσε στη μεγαλύτερη ταπείνωση της ιστορίας τους λέγοντας στο ημίχρονο στους παίκτες του: «Παιδιά, ακόμα και πέντε λεπτά να απομένουν θα μπορέσετε να πετύχετε τρία γκολ». Σε τόσο μεγάλη υπόληψη είχε την Παρί, την ομάδα που δέχτηκε να τον χρυσοπληρώσει για να πείσει τους δικούς της παίκτες πως μπορούν να κατακτήσουν το Τσάμπιονς Λιγκ. Όταν δόθηκε η τεράστια ευκαιρία στο κλαμπ της Ιλ ντε Φρανς να εκμηδενίσει τους αντιπάλους της την πέταξε στα σκουπίδια. Και το μόνο που της απέμεινε ήταν να τους κάνει φίλους.

Τα όσα διαδραματίστηκαν στα αποδυτήρια μετά το τέλος της Remontada θα μπορούσαν να «περάσουν» στο μεγάλο πανί.

Οι παίκτες της Παρί είχαν σχεδόν παγώσει από το φόβο τους, ενώ ακούγονταν οι άναρθρες κραυγές του προπονητή τους Ουνάι Εμερι.

Ο Τιάγκο Μότα που ήταν από τους παίκτες με επιρροή στη γαλλική ομάδα είπε στους συμπαίκτες του: «Τώρα πρέπει να διαλέξουμε πως θα πεθάνουμε. Είτε θα τα παρατήσουμε είτε θα σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι».

Μαρκίνιος, Βεράτι, Κιμπεμπέ είναι τρεις από τους παίκτες που βίωσαν τη Remontada και από αύριο θα έχουν μπροστά τους τον άλλοτε δήμιό τους.

Ο Λουίς Ενρίκε δεν πρόλαβε να φτάσει στην Πόλη του Φωτός και προκάλεσε θόρυβο. Αρνήθηκε να συμπεριλάβει στους βοηθούς του τον Ζοάο Σακραμέντο ο οποίος θεωρείται το alter ego του τεχνικού διευθυντή της Παρί Λουίς Κάμπος. Η κίνηση του Ισπανού θεωρείται προειδοποιητική βολή προς τον Κάμπος ο οποίος έχει χάσει την εμπιστοσύνη των αφεντικών του από το Κατάρ.

Με την παρουσίαση του Λουίς Ενρίκε θα ανοίξει ο δρόμος και για την ανακοίνωση των έξι παικτών που απέκτησε η Παρί. Πρόκειται για τους Λούκας Ερνάντες, Μανουέλ Ουγκάρτε, Σερ Εντούρ, Μάρκο Ασένσιο, Μίλαν Σκρίνιαρ και τον Νοτιοκορεάτη  Κανγκ-ιν Λι.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024