Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ντόναλντ Τραμπ: Μήνυσε την Τζιν Κάρολ για συκοφαντική δυσφήμιση μετά τα σχόλια περί βιασμού

Ντόναλντ Τραμπ: Μήνυσε την Τζιν Κάρολ για συκοφαντική δυσφήμιση μετά τα σχόλια περί βιασμού

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει κριθεί ένοχος για τη σεξουαλική κακοποίηση της Τζιν Κάρολ.

Στην αντεπίθεση απέναντι στη συγγραφέα Τζιν Κάρολ επιχειρεί να περάσει ο Ντόναλντ Τραμπ.

Όπως αναφέρει ο Guardian, ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος μήνυσε την Τζιν Κάρολ, ισχυριζόμενος ότι τον κατηγόρησε ψευδώς για βιασμό, αφού οι ένορκοι σε αστική δίκη έκριναν ότι την κακοποίησε σεξουαλικά.

Στην αγωγή του Τραμπ κατά της Κάρολ στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν την Τρίτη, ο μεγιστάνας επικαλέστηκε δηλώσεις της Κάρολ στο CNN μετά την ετυμηγορία.  Η αγωγή του Ρεπουμπλικανού πρώην προέδρου έρχεται μετά το πόρισμα των ενόρκων τον Μάιο ότι κακοποίησε σεξουαλικά και συκοφάντησε, αλλά δεν βίασε την Κάρολ, πρώην αρθρογράφο του περιοδικού Elle.

Ο Τραμπ επιδιώκει η Κάρολ να ανασκευάσει τη δήλωσή της, αποζημίωση απροσδιόριστου ύψους και ποινικές κυρώσεις.

Οι δικηγόροι της Κάρολ δεν απάντησαν αμέσως σε αίτημα για σχόλιο, όπως αναφέρει ο Guardian.

Μια μακροχρόνια δικαστική διαμάχη

Σύμφωνα με το βρετανικό Μέσο, αυτό που φαίνεται είναι ότι δεν πρόκειται υπάρχει γρήγορο τέλος στη δικαστική διαμάχη Τραμπ – Κάρολ αφού και οι δύο πλευρές ανταλλάσσουν κατηγορίες και διαψεύσεις στον Τύπο.

Η Κάρολ τροποποίησε την πρώτη από τις δύο αγωγές της κατά του Τραμπ και ζήτησε επιπλέον 10 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση τον Μάιο, επικαλούμενη τις διαψεύσεις του κατά τη διάρκεια εμφάνισής του στο CNN την επομένη της ετυμηγορίας.

Ο Τραμπ, ο οποίος διεκδικεί την επανεκλογή του στον Λευκό Οίκο το 2024 και έχει άνετο προβάδισμα έναντι των Ρεπουμπλικανών αντιπάλων του, έχει αρνηθεί ότι βίασε την Κάρολ. Ο ίδιος έχει ασκήσει έφεση κατά της αστικής απόφασης, η οποία έκρινε ότι πρέπει να καταβάλει αποζημίωση ύψους 5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Κάρολ κατέθεσε ότι ο Τραμπ τη βίασε σε ένα πολυκατάστημα της Νέας Υόρκης στα μέσα της δεκαετίας του 1990 και στη συνέχεια κατέστρεψε τη φήμη της αποκαλώντας την ψεύτρα όταν εκείνη δημοσιοποίησε το γεγονός το 2019.

Οι νέες καταθέσεις έρχονται στο πλαίσιο της πρώτης αγωγής της Κάρολ κατά του Τραμπ, την οποία κατέθεσε το 2019 μόνο για δυσφήμιση. Η υπόθεση έχει κολλήσει σε εφέσεις σχετικά με το αν ο Τραμπ είχε ασυλία απέναντι σε μηνύσεις επειδή ήταν πρόεδρος όταν μίλησε.

Η Κάρολ κατέθεσε τη δεύτερη μήνυσή της κατά του Τραμπ τόσο για δυσφήμιση όσο και για σεξουαλική επίθεση, αφού η Νέα Υόρκη ψήφισε νόμο που δίνει στους επιζώντες σεξουαλικής βίας ένα παράθυρο για να καταθέσουν αστικές αγωγές, ακόμη και αν είχε παρέλθει η παραγραφή των αξιώσεών τους.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024