Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ένοχος για σεξουαλική κακοποίηση της Jean Carroll ο Τραμπ

Ένοχος για σεξουαλική κακοποίηση της Jean Carroll ο Τραμπ

Η 79χρονη σήμερα Carroll, υποστήριξε ότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ τη βίασε σε δοκιμαστήριο πολυκαταστήματος στο Μανχάταν.

Ένοχος για τη σεξουαλική κακοποίηση της συγγραφέως E. Jean Carroll κρίθηκε από τους ενόρκους ενός αστικού δικαστηρίου ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Ο Τραμπ κρίθηκε ένοχος για κακοποίηση και συκοφαντική δυσφήμιση.

Το δικαστήριο απέρριψε την κατηγορία για βιασμό αλλά απένειμε αποζημίωση 5 εκατομμυρίων δολαρίων για ψυχική και σωματική βλάβη στην πρώην αρθρογράφο του περιοδικού Elle.

Συγκεκριμένα ο Τραμπ θεωρήθηκε ένοχος για τη σεξουαλική κακοποίηση της Jean Carroll τη δεκαετία του ’90 και στη συνέχεια ότι τη συκοφάντησε αποκαλώντάς τη  «ψεύτρα».

Σύμφωνα με το Reuters, παρόλο που τα ευρήματα της σεξουαλικής κατάχρησης ήταν αρκετά για την κατηγορία της κακοποίησης, το δικαστήριο δεν διαπίστωσε ότι ο Τραμπ είχε βιάσει τη γυναίκα.

Το σώμα των εννέα ενόρκων ξεκίνησε να συζητά τις κατηγορίες για κακοποίηση και συκοφαντική δυσφήμιση την Τρίτη με τις διαβουλεύσεις τους σύμφωνα με το Sky News να διαρκούν λιγότερο από τρεις ώρες.

Τι κατέθεσε η Carroll

Η 79χρονη σήμερα Carroll, υποστήριξε ότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ τη βίασε σε δοκιμαστήριο πολυκαταστήματος στο Μανχάταν ή το 1995 ή το 1996. Όπως κατέθεσε ο Τραμπ της είχε  ζητήσει βοήθεια να ψωνίσει για μία άλλη γυναίκα.

Η ίδια δέχτηκε να τον βοηθήσει και οι δυο τους κοίταγαν για εσώρουχα, προτού ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ την πείσει να μπουν στο δοκιμαστήριο, στη συνέχεια χτύπησε το κεφάλι της σε έναν τοίχο και τη βίασε. Η συγγραφέας κατέθεσε πως δεν θυμάται την ακριβή ημερομηνία ή τη χρονολογία που συνέβη ο βιασμός.

Η συγγραφέας είχε υποστηρίξει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ στη συνέχεια τη δυσφήμισε υποστηρίζοντας ότι επινόησε την ιστορία. Σύμφωνα με τη μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση, ο μεγιστάνας είχε κάνει ανάρτησή του στα Truth Social, όπου χαρακτήριζε τις κατηγορίες «μία εργασία εξαπάτησης», «ένα hoax και ένα ψέμα».

Τραμπ: «Αυτή η απόφαση είναι ντροπή»

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έδωσε το παρών στη δίκη και αρνήθηκε πως επιτέθηκε σεξουαλικά στην Carroll ή ότι τη γνώριζε. «Δεν έχω καμία απολύτως ιδέα ποια είναι αυτή η γυναίκα. Αυτή η απόφαση είναι ντροπή και μία συνέχεια στο μεγαλύτερο κυνήγι μαγισσών στα χρονικά», έγραψε σε ανάρτησή του στα Truth Social.

Η υπόθεση αφορούσε αστικό δικαστήριο και ο Ντόναλντ Τραμπ δεν αντιμετώπισε ποινικές κυρώσεις και δεν διέτρεχε ποτέ κίνδυνο να μπει φυλακή. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του Τραμπ θα καταθέσει έφεση κατά της απόφασης.

Η Carroll που κρατούσε τα χέρια των δικηγόρων της κατά την ανάγνωση της απόφασης, εθεάθη να είναι χαμογελαστή και να φοράει γυαλιά ηλίου, μπαίνοντας στο αυτοκίνητο κατά την αποχώρησή της από το δικαστήριο. Προς το παρόν δεν έχει προβεί σε κάποιο σχόλιο, ωστόσο ο δικηγόρος της ανέφερε πως είναι «πολύ χαρούμενη».

Συνωμοσία των Δημοκρατικών   βλέπει ο Τραμπ

Στην αγόρευσή τους στο τέλος της δίκης τη Δευτέρα οι δικηγόροι της Carroll, υποστήριξαν πως ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ «δεν μπήκε στον κόπο να εμφανιστεί στη δίκη» και τον αποκάλεσαν έναν «δικηγόρο ενάντια στον εαυτό του».

Κατά τη διάρκεια της δίκης που διήρκησε επτά ημέρες και ξεκίνησε στις 25 Απριλίου, οι δικηγόροι του Τραμπ επιτέθηκαν στην αξιοπιστία της Carroll, υποστηρίζοντας ότι δεν κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία ή δεν φώναξε όταν συνέβη ο βιασμός.

Δύο από τις φίλες της συγγραφέως υποστήριξαν ότι τους είχε πει για τον καταγγελλόμενο βιασμό όταν συνέβη αλλά τους ζήτησε να το κρατήσουν κρυφό γιατί φοβόταν πως ο Τραμπ θα χρησιμοποιούσε τον πλούτο και τη φήμη του για αντίποινα εναντίον της.

Επίσης κατά τη διάρκεια της δίκης οι ένορκοι είδαν ένα βίντεο στο οποίο ο Τραμπ μπέρδευε μία από τις πρώην συζύγους του τη  Marla Maples. Το βίντεο από εκδήλωση τον Οκτώβριο του 2022. δείχνει τον Τραμπ μεταξύ πολλών ανθρώπων να μπερδεύει την Carroll με τη Maples σε μία ασπρόμαυρη φωτογραφία.

«Είναι η Marla», φέρεται να λέει ο Τραμπ, ο οποίος προηγουμένως είχε υποστηρίξει ότι η Carroll δεν είναι ο τύπος του.

Ο Τραμπ επίσης κατηγόρησε την Carroll, η οποία είναι Δημοκρατική ότι έφτιαξε τις κατηγορίες για να αυξήσει τις πωλήσεις της αυτοβιογραφίας της που εκδόθηκε το 2019 και έκανε λόγο για μία συνωμοσία των Δημοκρατικών που έχει ως στόχο να τον  «χτυπήσει πολιτικά».

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024