Σε άθλια κατάσταση εντοπίστηκαν τέσσερα σκυλιά στο Ηράκλειο, Κρήτης, με το ένα λίγο μετά να αφήνει την τελευταία του πνοή, χτυπημένο από παράσιτα.

Τα τετράποδα σύμφωνα με τους αστυνομικούς που τα βρήκαν, ήταν υποσιτισμένα και βρίσκονταν μέσα σε κοτέτσι.

Οι ιδιοκτήτες τους συνελήφθησαν και είναι αντιμέτωποι με τις κατηγορίες της κακοποίησης ζώου καθώς και με τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα (15.000 ευρώ για το νεκρό σκυλί και από 1.000 ευρώ για τα υπόλοιπα), ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παθητική κακοποίηση.

Ο καθένας είχε στην κηδεμονία του από δύο σκυλιά.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τα σκυλιά είχαν για στέγη δέντρα ή ένα τσίγκινο υπόστεγο, κάτω από το οποίο αναπτύσσονταν μεγάλες θερμοκρασίες.

Και τρίτη σύλληψη

Οι αστυνομικοί του Α’ Αστυνομικού Τμήματος χθες, Τρίτη 20 Ιουνίου, συνέλαβαν ένα ακόμα άτομο, ηλικίας 54 ετών, του οποίου το σκυλί βρέθηκε σε ακατάλληλες συνθήκες.

Μετά από καταγγελία, οι αστυνομικοί εντόπισαν το σκυλί, το οποίο έφερε το προβλεπόμενο τσιπ, στην Βιομηχανική Περιοχή, στη Νέα Αλικαρνασσό, μέσα σε κλουβί ακατάλληλου μεγέθους.

Σε βάρος του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 1.000 ευρώ και σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις των κανόνων ευζωίας των ζώων συντροφιάς.