Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μια επίθεση σε βάρος μελών του ΣΥΡΙΖΑ και οι πραγματικοί εχθροί

Μια επίθεση σε βάρος μελών του ΣΥΡΙΖΑ και οι πραγματικοί εχθροί

Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο μέλη του ΣΥΡΙΖΑ - Δέχθηκαν επίθεση από κομμάτι της αντιρατσιστικής πορείας

Πέντε μέλη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ και μερικοί μέλη του κόμματος δέχθηκαν χθες στη Θεσσαλονίκη επίθεση από μια μεμονωμένη ομάδα, κομμάτι της αντιρατσιστικής πορείας που διοργανώθηκε για το ναυάγια της Πύλου.

Το αποτέλεσμα ήταν να οδηγηθούν στο νοσοκομείο για εξετάσεις, ακόμη και ράμματα στο κεφάλι και ένα σπασμένο πλευρό. Μέλος του κόμματος ήταν στην άσφαλτο και τον ξυλοκοπούσαν τέσσερις με κράνη!

Πιο πριν είχε ζητηθεί από μικροφώνου να αποχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ από την πορεία, αλλά αρνήθηκαν να το κάνουν. Ξαφνικά, κρανιοφόροι με καδρόνια τους επιτέθηκαν και μόνο μεμονωμένα άτομα από συλλογικότητες προσπάθησαν να τα απωθήσουν, βοηθώντας όσες και όσους δέχθηκαν επίθεση.

Λίγες ημέρες πριν η ίδια “γκρούπα” ατόμων προσπάθησε να αποσπάσει αντιρατσιστικό πανό του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή της Καμάρας, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.

Τελικά, ο κύριος όγκος της πορείας, συνέχισε χωρίς την ομάδα που πραγματοποίησε την τραμπούκικη επίθεση.

Στην ανακοίνωσή τους, η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν: όσοι προβοκάτορες επιτίθενται στον ΣΥΡΙΖΑ για ίδιον όφελος, να θυμούνται ότι ο μόνος που υπηρετούν είναι η Νέα Δημοκρατία με τα push backs, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και την ακροδεξιά αντιμεταναστευτική ρητορική. (…) Εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για την αξία της ανθρώπινης ζωής. Για το ύψιστο της ανθρώπινης ζωής, τη βαθύτερη διαχωριστική μας με τις δυνάμεις της συντήρησης και της ακροδεξιάς.

“Δεν έχουν καταλάβει τι έρχεται και τέτοιες “μαγκιές” ούτε στα ΜΑΤ τις κάνουν, ούτε στη Νέα Δημοκρατία”, λένε στο in.gr μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

Και πιθανότατα όντως δεν έχουν αντιληφθεί τι έρχεται, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη. Μια Ευρώπη με ακραία άνοδο της ακροδεξιάς, όπου κυριαρχεί το δόγμα Όρμπαν, συρρικνώνονται τα ανθρώπινα δικαιώματα σε όλα τα επίπεδα και φτωχαίνει. Διαρκώς. Οι πολίτες κάθε χώρας φτωχαίνουν διαρκώς και απότομα.

Στη δε δική μας χώρα, τα διακυβεύματα δεν είναι πολλά. Η Νέα Δημοκρατία, με απόλυτη ειλικρίνεια μάλιστα, ακολουθεί το πρόγραμμα των ευρωπαίων συμμάχων της, που υπάγονται στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, το οποίο ιδρύθηκε με βάση τις… χριστιανοδημοκρατικές αξίες (!) και υπηρετεί τον ακραίο νεοφιλελευθερισμό, μαζί με τη συρρίκνωση των δικαιωμάτων.

Θυμίζουμε ότι μόλις δύο χρόνια πριν, το 2021 οι ευρωβουλευτές της ΝΔ, μαζί με τους ακροδεξιούς Πολωνούς ευρωβουλευτές, θα ψήφιζαν καταγγελία εις βάρος έκθεσης που χαρακτήριζε την άμβλωση ως “δικαίωμα των γυναικών”.

Από την άλλη, θα κληθούμε όλες και όλοι να διαλέξουμε σύντομα πλευρά της ιστορίας. Ολόκληρη η κοινωνία, ακόμη και οι πιο προοδευτικοί άνθρωποι εντός της ΝΔ θα πρέπει να διαλέξουν αν είναι με τον ορμπανισμό ή με τους λαούς.

Όσο για το “κίνημα”, αυτούς που αυτοπροσδιορίζονται ως μοναδικοί… ιδιοκτήτες του, θα πρέπει να διαλέξουν ποιοι είναι οι εχθροί τους και, δυστυχώς, δεν υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου, όταν η πραγματικότητα κοντεύει να σπάσει την πόρτα.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024