Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η μεγάλη ρεβάνς του Ουνάι Σιμόν

Η μεγάλη ρεβάνς του Ουνάι Σιμόν

Ο τερματοφύλακας της Ισπανίας πήρε τη ρεβάνς μετά από 194 ημέρες

Για τη φυσιολογική ροή των πραγμάτων οι 194 ημέρες δεν θεωρούνται μεγάλη απόσταση. Για τον τερματοφύλακα της Ισπανίας, Ουνάι Σιμόν, έμοιαζαν ωστόσο για 194 αιώνες βασανιστηρίων.

«Η ρεβάνς του Ουνάι Σιμόν», γράφει ο ισπανικός Τύπος συνδέοντας τη μεγάλη απογοήτευση του Παγκοσμίου Κυπέλλου με τη νίκη στο Nations League.

Η ήττα της Ισπανίας από το Μαρόκο στη διαδικασία των πέναλτι, στη φάση των 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ που σημειώθηκε στις 6 Δεκεμβρίου 2022, αποτέλεσε τη θρυαλλίδα της αμφισβήτησης του τερματοφύλακα της Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Πριν από μερικές ημέρες ο ήρωας εκείνου του αγώνα, ο πορτιέρο του Μαρόκου, Μπόνο αποκάλυψε πως ο Ουνάι Σιμόν του είπε σε μια σύντομη συνομιλία τους πως είχε γράψει σε ένα χαρτί τον τρόπο που εκτελούν πέναλτι οι μαροκινοί παίκτες. Το «σκονάκι» μετατράπηκε σε εφιάλτη του καθώς η Ισπανία ηττήθηκε τελικά με 3-0 στη διαδικασία της ρώσικης ρουλέτας και ο Σιμόν χαρακτηρίστηκε «αφελής», «φυτό» και πολλά άλλα.

«Ετσι είναι η ζωή. Πρέπει να γλείψεις τις πληγές σου γρήγορα και να σκεφτείς πως σύντομα θα παρουσιαστεί μία ακόμα μάχη», δήλωνε προφητικά ο Σιμόν σε συνέντευξή του στη «Μάρκα» μία ημέρα πριν το παιχνίδι με τους Κροάτες.

Στον τελικό του Nations League ο Βάσκος τερματοφύλακας άφησε στην άκρη τα τρικ και επένδυσε στο ένστικτό του. Αποδείχτηκε πιο αξιόπιστο αποκρούοντας πρώτα το πέναλτι του Μαζέρ και στη συνέχεια του Πέτκοβιτς.

Μετά το παιχνίδι παραδέχτηκε πως δεν περίμενε το ποδόσφαιρο να του δώσει τόσο σύντομα την ευκαιρία για ρεβάνς.

Τα αποθεωτικά σχόλια του Τύπου αντικατέστησαν την αμφισβήτηση. Κι αυτά όμως θα είναι προσωρινά γιατί «έτσι είναι το ποδόσφαιρο».

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024