Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γυναικοκτονία στην Κω: Τα ερωτήματα μετά τον μαρτυρικό θάνατο της Αναστάζια

Γυναικοκτονία στην Κω: Τα ερωτήματα μετά τον μαρτυρικό θάνατο της Αναστάζια

Εν αναμονή της νεκροψίας - νεκροτομής που αναμένεται σήμερα, οι Αρχές αρχίζουν να ξετυλίγουν το κουβάρι της υπόθεσης που έχει συγκλονίσει την Ελλάδα

Σοκαριστικές λεπτομέρειες για την δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια που βρέθηκε χθες νεκρή στην Κω, έρχονται στο φως.

Εν αναμονή της νεκροψίας – νεκροτομής που αναμένεται σήμερα, οι Αρχές αρχίζουν να ξετυλίγουν το κουβάρι της υπόθεσης που έχει συγκλονίσει την Ελλάδα.

Τα ίχνη της άτυχης κοπέλας από την Πολωνία χάθηκαν στις 12 Ιουνίου. Ολα τα στοιχεία του ρεπορτάζ συγκλίνουν στο ότι ο τελευταίος άνθρωπος με τον οποίο είχε συναντηθεί πριν εξαφανιστεί μυστηριωδώς ήταν ένας 32χρονος από το Μπαγκλαντές.

Στο σπίτι του 32χρονου ο οποίος έχει συλληφθεί είχε βρεθεί άλλωστε DNA της 27χρονης ενώ υπενθυμίζεται ότι η σορός της άτυχης κοπέλας εντοπίστηκε σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου από το σπίτι του βασικού υπόπτου.

Από τις Αρχές θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η σορός της 27χρονης θα «μιλήσει» και θα εντοπιστούν στοιχεία DNA που θα ταυτοποιηθούν με τον δράστη της εγκληματική ενέργειας.

Υπενθυμίζεται ότι η σορός της άτυχης 27χρονης βρέθηκε χθες το απόγευμα σε μια έκταση κοντά στις Αλυκές κάτω από μια συστάδα δένδρων επιμελώς κρυμμένη.

Σύμφωνα με πληροφορίες η 27χρονη ήταν ημίγυμνη ενώ η σορός βρέθηκε τυλιγμένη με ένα σεντόνι και από τη μέση και πάνω μέσα σε μια μεγάλη μαύρη σακούλα σκουπιδιών. Τα πρώτα στοιχεία για την αιτία θανάτου παραπέμπουν σε στραγγαλισμό.

Τραγική φιγούρα η μητέρα της 27χρονης

Τραγική φιγούρα στην υπόθεση της δολοφονίας της 27χρονης, είναι η μητέρα της άτυχης κοπέλας η οποία είχε φτάσει χθες στην Κω με ομάδα ντεντέκτιβ προκειμένου να αναζητήσουν τα ίχνη της κόρης της που παράμενε εξαφανισμένη για πολλές ημέρες.

Δημοσιογράφος που μίλησε στο MEGA περιέγραψε συγκλονιστικές στιγμές πριν βρεθεί η σορός της κοπέλας, με την μητέρα να σκάβει με τα χέρια της στο χώμα αναζητώντας ένα σημάδι που θα οδηγούσε στα ίχνη της.

Τα ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις

Σήμερα αναμένεται να διενεργηθεί νεκροψία – νεκροτομή στη σορό της 27χρονης Πολωνής που δολοφονήθηκε στο νησί της Κω.

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι ο θάνατος της κοπέλας ήταν ασφυκτικός, καθώς δεν διαπιστώθηκε να φέρει άλλα τραύματα εκ πρώτης όψεως.

Ο ανακριτής, εξάλλου,  αναμένεται να διερευνήσει αν η άτυχη κοπέλα στραγγαλίστηκε από τα χέρια του δράστη ή αν ο ασφυκτικός θάνατος προήλθε με χρήση κάποιου αντικειμένου.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί συνεχίζουν να αναζητούν βιντεοληπτικό υλικό στην συγκεκριμένη διαδρομή μέχρι τις Αλυκές.

Αναφορικά με τον σύντροφο της 27χρονης, έδωσε συμπληρωματική κατάθεση στους αστυνομικούς στην Κω, ενώ το μεσημέρι ο 32χρονος βασικός ύποπτος που έχει συλληφθεί για αρπαγή και για γενετήσια πράξη με άτομο ανίκανο προς αντίσταση, αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή.

Ωστόσο, τις τελευταίες ώρες, έρχονται στο προσκήνιο τρία ερωτήματα που αφορούν τόσο στη δολοφονία όσο και στις έρευνες μέχρι να βρεθεί η σορός καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι ο δράστης ή οι δράστες, ενδεχομένως και με τη βοήθεια συνεργών, επιχείρησαν να αποπροσανατολίσουν τις Αρχές.

Καταρχήν, το πρώτο ερώτημα αφορά στο κινητό της 27χρονης που είχε βρεθεί από περαστικό πολίτη χωρίς την κάρτα SIM σε εγκαταλελειμμένο σπίτι. Και αυτό διότι, το σημείο είχε ελεγχθεί και τις προηγούμενες ημέρες πριν βρεθεί χωρίς αποτέλεσμα.

Το δεύτερο ερωτηματικό αφορά στο σημείο που βρέθηκε η σορός της κοπέλας.

Ήταν ένα σημείο που είχε είχε ελεγχθεί πολλές φορές από τις ομάδες ερευνών.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο MEGA ο Θωμάς Καραθωμάς, επικεφαλής ερευνών της Πολιτικής Προστασίας, οι διασώστες είχαν ξαναπεράσει από το σημείο όπου βρέθηκε η σορός της 27χρονης, ωστόσο μετά από έλεγχο δεν είχαν εντοπίσει ούτε ένα σημάδι της Αναστάζια.

«Την Παρασκευή το μεσημέρι που ξεκίνησαν οι έρευνες το πρώτο σημείο που ελέγξαμε ήταν το σημείο εκεί κοντά που βρέθηκε το πτώμα. Σηκώσαμε το drone και υπήρχε ένδειξη για σκάψιμο στο σημείο εκείνο. Ελέγξαμε και είδαμε ότι ήταν σκάψιμο από ζώο», είπε.

«Λίγο πιο δεξιά ήταν η συστάδα των δέντρων που βρέθηκε η κοπέλα. Η βλάστηση ήταν χαμηλή, τα χόρτα δεν ήταν πάνω από 30 με 40 πόντους, αλλά τα δέντρα ήταν αρμυρίκια. Μας κίνησε την περιέργεια, πήγαμε κοντά και τα ελέγξαμε. Την επόμενη ημέρα πέρασε από το εκείνο το σημείο ο σκύλος που ήρθε από τη Σάμο. Σκανάραμε τουλάχιστον 3 με 4 φορές το σημείο».

Μετά και από αυτή την αποκάλυψη, ο ίδιος εκτίμησε ότι  η σορός της 27χρονης μεταφέρθηκε στο σημείο το βράδυ του Σαββάτου αφήνοντας μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπήρχε και συνεργός ο οποίος βοήθησε στη μεταφορά της σορού.

«Είχαμε περάσει από το σημείο δύο φορές, δεν είδαμε και δεν μυρίσαμε κάτι»

Στην ίδια κατεύθυνση είναι και οι δηλώσεις του Σταμάτη Καμπουράκη, αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κω ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ.

«Εγώ με τη δική μου ομάδα είχαμε περάσει από το συγκεκριμένο σημείο δύο φορές. Απορίας άξιο όχι μόνο πως δεν είδαμε κάτι αλλά και πως δεν μυρίσαμε κάτι. Η δυσοσμία από την προχωρημένη σήψη της άτυχης Αναστασίας ήταν μεγάλη, οπότε εδώ γεννιούνται κάποια ερωτήματα» σημείωσε.

Sports in

«Μονόδρομος» το VAR και στο μπάσκετ – Εφαρμογή στο τελευταίο κρίσιμο δίλεπτο και για όλες τις αποφάσεις

Μια είναι η λύση για να μπει τέλος σε «εμετικές» διαιτησίες, όπως αυτή που είδαμε στο Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα το βράδυ της Τρίτης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024