Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Gregory Porter: 10 μεγάλες στιγμές στην καριέρα του σπουδαίου τζαζίστα

Gregory Porter: 10 μεγάλες στιγμές στην καριέρα του σπουδαίου τζαζίστα

Ο Gregory Porter θα εμφανιστεί στο Ηρώδειο στις 24 Ιουνίου

Ο Gregory Porter είναι ένα παγκόσμιο μουσικό φαινόμενο που γεμίζει τα θέατρα σε όλο τον κόσμο. Αυτή τη χρονιά και μετά από το μεγάλο διάλειμμα λόγω της πανδημίας, ο Gregory Porter έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο πλαίσιο του φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου, το Σάββατο 24 Ιουνίου στο Ηρώδειο, λίγο πριν από τις 2 μεγάλες του συναυλίες στο Ηνωμένο Βασίλειο στο μοναδικό Royal Albert Hall του Λονδίνου.

Ο Gregory Porter είναι αναμφισβήτητα ένας από τους πιο σπουδαίους ερμηνευτές, συνθέτες και ηθοποιούς της γενιάς του. Πασίγνωστος για τη ζεστή, βαρύτονη φωνή του, ο Gregory Porter έγινε γρήγορα γνωστός το 2010 με το δίσκο Water που ήταν ένα υπέροχο πάντρεμα της Jazz, Gospel και soul μουσικής.

Πολύ σύντομα άρχισαν ακόμα και οι πιο αυστηροί κριτές να τον κατατάσσουν ανάμεσα σε θρύλους που ο ίδιος λάτρευε όπως τον Nat King Cole, τον Donny Hathaway και τον Stevie Wonder. Με την κυκλοφορία του πρώτου του δίσκου κέρδισε το πρώτο του Grammy και δεν άργησε να έρθει και το δεύτερο τρία χρόνια αργότερα.

Ο Gregory Porter γεννήθηκε στην Καλιφόρνια το 1971 και υπό την επιρροή της μητέρας του που ήταν ιερέας, ανακάλυψε την gospel μουσική. Άκουγε ατελείωτες ώρες τους δίσκους της μητέρας του, τον μάγεψε ο Cole και από μικρός έμαθε να τον μιμείται και να τραγουδάει όπως εκείνος. Χαρισματικός αθλητής που σπούδασε με υποτροφία στο πανεπιστήμιο όπου και γνώρισε τον σαξοφωνίστα και συνθέτη Kaman Kenyatta. Ο τελευταίος,  που έγινε ο μέντορας του, τον οδήγησε σε νέους καλλιτεχνικούς δρόμους, ακόμα και στο Broadway όπου είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στο γνωστό μιούζικαλ  “Ιt ain’t nothing but Blues”.

Μέσα στην τελευταία δεκαετία, ο Gregory Porter έφερε τη σύγχρονη jazz στα αυτιά χιλιάδων ανθρώπων. Μαζεύοντας επαίνους και αναγνώριση, μεταξύ αυτών δύο βραβείων Grammy στην κατηγορία Καλύτερου Jazz άλμπουμ με φωνή. Ο Porter διαθέτει σήμερα μία από τις πιο συγκλονιστικές βαρύτονες φωνές στη μουσική βιομηχανία. Διαθέτει τεράστια ψυχή που μεταφέρει τόσο τα συναισθήματα όσο και τη δύναμη κάθε τραγουδιού χωρίς να στηρίζεται σε φωνητικά τεχνάσματα.

Δέκα μεγάλες στιγμές στην καριέρα του Gregory Porter

  1. Κυκλοφορία του πρώτου του άλμπουμ «Water» το 2010: το άλμπουμ αυτό τον έκανε να ξεχωρίσει στην διεθνή jazz σκηνή και του προσέφερε αναγνώριση και κοινό.
  2. Βράβευση με Grammy: ο Gregory Porter έχει κερδίσει πολλά βραβεία Grammy για τη μουσική του, συμπεριλαμβανομένης της κατηγορίας «Best Jazz Vocal Album» για τα άλμπουμ του «Liquid Spirit» (2014) και «Take Me to the Alley» (2016).
  3. Συνεργασία με την Metropole Orkest: το 2016, ο Gregory Porter συνεργάστηκε με την Metropole Orkest για το άλμπουμ «Gregory Porter Live in Berlin», παρουσιάζοντας μια εκπληκτική ερμηνεία με την κορυφαία αυτήν ορχήστρα
  4. Εμφάνιση στο Montreux Jazz Festival: Ο Gregory Porter έχει εμφανιστεί σε ένα από τα πιο σημαντικά  φεστιβάλ της jazz, το Montreux Jazz Festival στην Ελβετία.
  5. Συνθέτης για το θέατρο: Ο Porter έχει γράψει μουσική για θεατρικές παραστάσεις, όπως το «Nat King Cole & Me» που παρουσιάστηκε στο West End του Λονδίνου.
  6. Συνεργασία με άλλους σημαντικούς καλλιτέχνες: ο Gregory Porter έχει συνεργαστεί με πολλούς κορυφαίους μουσικούς, όπως οι Herbie Hancock, Jamie Cullum, Van Morrison και άλλοι.
  7. Επιτυχία στα charts: Το άλμπουμ «Liquid Spirit» έγινε εμπορική επιτυχία, φτάνοντας στην κορυφή των jazz charts και κατακτώντας υψηλές θέσεις σε πολλές χώρες. Αυτή η επιτυχία του έδωσε μεγαλύτερη προβολή στο ευρύ κοινό.
  8. Κερδισμένος στα MOBO Awards: Το 2017, ο Gregory Porter κέρδισε το βραβείο «Best Jazz Act» στα MOBO Awards, βραβεία που αφορούν στη μουσική των μαύρων καλλιτεχνών στο Ηνωμένο Βασίλειο.
  9. Παρουσίαση στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020: ο Gregory Porter είχε την τιμη να εμφανιστεί στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο το 2020 (που πραγματοποιήθηκαν το 2021 λόγω της πανδημίας).
  10. Κυκλοφορία του άλμπουμ «All Rise» το 2020: Το «All Rise» αποτελεί το πιο πρόσφατο άλμπουμ του Gregory Porter το οποίο  συνεχίζει να εντυπωσιάζει τους θαυμαστές του.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024