Το Λαϊκό επισκέφθηκε ο Αλέξης Τσίπρας όπου συνομίλησε με εργαζόμενους του νοσοκομείου, ενώ τους παρουσίασε τις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την ενίσχυση του ΕΣΥ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, έκανε μια σειρά από stories στο Instagram από την επίσκεψή του στο Λαϊκό και τις συνομιλίες που είχε με εργαζόμενους.

Η υποδοχή του Αλέξη Τσίπρα στο Λαϊκό

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο Αλέξης Τσίπρας συνομίλησε με οδηγό ασθενοφόρου με αφορμή και το τραγικό περιστατικό με τη 19χρονη έγκυο στη Νέα Μάκρη.

Ο οδηγός του ασθενοφόρου του είπε χαρακτηριστικά: «Το κακό είναι ότι όπως και στα Τέμπη θα την πληρώσει πάλι ο σταθμάρχης», εννοώντας ότι αυτός που ίσως να τιμωρηθεί θα είναι ο οδηγός του ασθενοφόρου.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε τις θέσεις του κόμματος για την Υγεία και την ενίσχυση του ΕΣΥ.

Για τα ασθενοφόρα, ο κ. Τσίπρας είπε ότι υπήρχαν 148 καινούργια ασθενοφόρα το 2018. «Πού είναι σήμερα; Στις βλάβες», είπε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι το 2018 κυκλοφορούσαν στην Αττική 84 ασθενοφόρα, ενώ σήμερα μόλις 52.

Συνολικά για τις ελλείψεις στο ΕΣΥ, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι το 2009 υπηρετούσαν στο ΕΣΥ 108.000, ενώ σήμερα υπηρετούν 84.000.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως τονίστηκε και χθες στην παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος του κόμματος, θα επενδύσει στο ΕΣΥ, ενώ αναφέρθηκε συγκεκριμένα στους γιατρούς και τους νοσηλευτές.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καυτηρίασε και τη σημερινή κατάσταση στον χώρο της Υγείας «όπου το 67% των πολιτών που θέλησε να κάνει μία εξέταση, δεν την έκανε γιατί δεν είχε τα χρήματα».

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε τα ΤΕΠ όπου τα ράντζα δεν έχουν εξαλειφθεί και η αναμονή των πολιτών για να εξεταστούν κρατάει για πολλές ώρες, ειδικά σε ημέρες εφημερίας.