ΝΙΚΗ: Ο πρώην αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Γ. Αποστολάκης επικεφαλής του Επικρατείας
Ποιος είναι ο Γεώργιος Αποστολάκης
Σύμφωνα με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνική δικτύωσης, ο πρώην αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Γεώργιος Αποστολάκης, γνωστοποίησε ότι στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023 κατέρχεται ως επικεφαλής του συνδυασμού Επικρατείας, του κόμματος ΝΙΚΗ.
Ο 69χρονος Γεώργιος Αποστολάκης έχει γεννηθεί στην Ερέτρια Φαρσάλων, το έτος 1954 και είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Τον Ιούνιο του 2020 προήχθη σε αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου και διετέλεσε πρόεδρος του Α2 Πολιτικού Τμήματος του Ανωτάτου Πολιτικού Δικαστηρίου. Ένα έτος μετά, τον Ιούνιο του 2021, αποχώρησε από το δικαστικό σώμα, λόγω συνταξιοδότησης.
Προηγούμενα διορίστηκε:
Πάρεδρος Πρωτοδικείου στις 22-6-1983,
Πρωτοδίκης στις 16-2-1985,
Πρόεδρος Πρωτοδικών στις 11-3-1998,
Εφέτης στις 1-8-2003,
Πρόεδρος Εφετών στις 10-9-2012 και
Αρεοπαγίτης στις 11-8-2016.
Υπενθυμίζεται ότι στις περασμένες βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου 2023 ο πρώην αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Αναστάσιος Κανελλόπουλος είχε συμμετάσχει στις εκλογές με το κόμμα ΕΑΝ, το οποίο είχε ιδρύσει ο ίδιος.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Capital-Executive Ship Management: Στρατηγική συνεργασία SPV Axis Maritime
- Τα επεισόδια μετά τη συναυλία του ΛΕΞ στη Θεσσαλονίκη παρουσιάστηκαν ως διαδηλώσεις στο Ιράν – Απίστευτη γκάφα στο δελτίο της ΕΡΤ
- Ρωσία: Ποινική έρευνα για τον θάνατο εννέα βρεφών σε νοσοκομείο της Σιβηρίας
- Ελεύθερος σκοπευτής εκτέλεσε πρώην πρόεδρο της Αζαξιό
- Αγρότες: Στις 15:00 η συνάντηση Μητσοτάκη – «προθύμων», θολό αν και ποιους εκπροσωπούν – Συνεδριάζει αύριο για κλιμάκωση η Πανελλαδική Επιτροπή
- Καταδίκη από τον Δήμο Αγρινίου του βανδαλισμού στο τζάμι που περιστοιχίζει τους Κίονες της Μητρόπολης Αγρινίου
