Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023
weather-icon 21o
Κική Δημουλά: Το γκρέμισμα της κεντρικής πτέρυγας τού χτες

Κική Δημουλά: Το γκρέμισμα της κεντρικής πτέρυγας τού χτες

Προνοητικοί κανόνες...

Όσο κι αν αγαπάς αυτόν με τον οποίο θα ενωθείς στη φωτογραφία, μην κολλάς επάνω του σαν να είστε ένα και το αυτό. Άνοιξε έναν σοφό διάδρομο ανάμεσά σας, ώστε όταν ένας από τους δυο σας θελήσει να φύγει ας πάει στο καλό, χωρίς να γκρεμίσει ολόκληρη την κεντρική πτέρυγα τού χτες.

*Απόσπασμα από το κείμενο της Κικής Δημουλά «Προνοητικοί κανόνες για χρήσιμες και ήμερες φωτογραφίες», Εκλήθην ομιλήτρια (επιμ. Έλση Δημουλά), Αθήνα, Ίκαρος, 2022.Στον τόμο που τιτλοφορείται Εκλήθην ομιλήτρια συμπεριελήφθησαν είκοσι οκτώ «ποιητικά χρονογραφήματα» της σπουδαίας ποιήτριας, ομιλίες της σε συνέδρια και εκδηλώσεις, χαιρετισμοί και αποχαιρετισμοί. Πρόκειται για κείμενα και στοχασμούς για διαφορετικά θέματα, που αποκαλύπτουν τις εσωτερικές διαθέσεις της Δημουλά και φωτογραφίζουν το χρόνο.Οι φωτογραφίες που περιλαμβάνονται στο παρόν άρθρο προέρχονται από την ηλεκτρονική έκδοση του αναλυτικού καταλόγου της έκθεσης με τίτλο «Αίνιγμα δανείστηκα, αίνιγμα επέστρεψα», που διοργάνωσε το 2022 η Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων εις μνήμην και προς τιμήν της Κικής Δημουλά.Η ποιήτρια και ακαδημαϊκός Κική Δημουλά (Βασιλική Ράδου το πατρικό της) γεννήθηκε στις 6 Ιουνίου 1931 και απεβίωσε στις 22 Φεβρουαρίου 2020.Only in

Εξουδετερώθηκαν 30 βόμβες στο Ιράν - Χειροπέδες σε 28 άτομα για διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος

Σε συλλήψεις προχώρησαν οι αρχές στο Ιράν, ενώ υποστηρίζουν ότι εξουδετέρωσαν 30 βόμβες που ήταν προγραμματισμένες να εκραγούν ταυτόχρονα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023