Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος είναι γνωστός για τα fake news που αναπαράγει και τις αμφιλεγόμενες δηλώσεις που κάνει με τελευταίο και πρόσφατο παράδειγμα την «Παναγία γκέισα και ινδιάνα» που θυμήθηκε στο debate των πολιτικών αρχηγών πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Τι να πρωτοθυμηθεί όμως κάνεις από παλαιότερες δηλώσεις ή τηλεπωλήσεις του Κυριάκου Βελόπουλου, τις επιστολές του Ιησού ή τα προϊόντα αμφιβόλου προελεύσεως που πουλάει στις εκπομπές του, όπως η κρέμα κατά του κοροναϊού που θα «σκότωνε» όλα τα μικρόβια, ή το φάρμακο που καταπολεμούσε την καράφλα.

Ωστόσο, μετά την άνοδο άλλων κομμάτων της «ακροδεξιάς πολυκατοικίας» στις εκλογές της 21ης Μαΐου όπως η Νίκη, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης δείχνει να είναι σε πανικό και να προβαίνει στη μία άστοχη δήλωση μετά την άλλη.

Έτσι μετά την παραδοχή ότι είχε συναλλαγές με καταληψίες στο Άγιο Όρος, εξέφρασε και τις επιφυλάξεις του για τα F-35.

Μάλιστα εκτός από τα «μικροπροβληματάκια» που βγάζουν ο τρόπος που αποφάσισε να εκφράσει το γεγονός ότι ήθελε η Ελλάδα να γίνει συμπαραγωγός στα αμερικανικά αεροσκάφη «ακόμα και για ένα μπουρί ή μία εξάτμιση», όπως είπε χαρακτηριστικά προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο Twitter με τα πληκτρολόγια να παίρνουν «φωτιά».

Τι δήλωσε ο Κυριάκος Βελόπουλος

Αρχικά ο Κυριάκος Βελόπουλος σε δηλώσεις στην εκπομπή One Talk σχολίασε και αμφισβήτησε την τεχνολογία στελθ των F-35, καθώς όπως είπε «όλα τα πιάνουν τα ραντάρ», ενώ στη συνέχεια σχολίασε τον τύπο του F-35.

«Εγώ δεν θα γίνω ντίλερ οπλικών συστημάτων ούτε θα απορρίψω κάτι, αλλά τα αεροσκάφη αυτά είναι κυρίως βομβαρδιστικά. Η Ελλάδα δεν έχει μιλιταριστικές βλέψεις για να καταλάβει άλλα εδάφη, να χρειαστεί να βομβαρδίσει. Η Ελλάδα χρειάζεται καταδίωξη και αναχαίτιση, αεροπλάνα, όπως το Ραφάλ», προσέθεσε.

Αμφισβήτησε δε τα F-35 καθώς «είναι ακριβό αεροσκάφος και έχει βγάλει και μικροπροβληματάκια, δεν είναι τόσο δοκιμασμένο».

Ωστόσο, το καλύτερο το άφησε για το τέλος όταν απάντησε σε ερώτηση για το αν θα ψήφιζε ενδεχόμενη συμφωνία που θα ερχόταν στη Βουλή. «Ας το φέρουν να δω τι συμπαραγωγή πετύχαμε, διότι η Τουρκία που είχε μπει στο πρόγραμμα, είχε πετύχει συμπαραγωγή. Αν πάω να πάρω τον στυλό έτσι για να δώσω τα λεφτά μου, έχω διαφωνία με την τακτική αυτή. Θέλω να συμπαραγάγω μερικά πράγματα, έστω ένα μπουρί και μία εξάτμιση, κάτι να κάνει παραγωγή η Ελλάδα στην Ελλάδα».

Ενδεικτικά κάποια tweet

Η αντίδραση του Κυριάκου Βελόπουλου

Ο Κυριάκος Βελόπουλος ωστόσο δεν σταμάτησε εκεί καθώς τόσο ο ίδιος όσο και άλλα στελέχη του κόμματός του, προκείμενου να στηρίξουν και να υπεραμυνθούν των απόψεών του έχουν προβεί σε σωρεία αναρτήσεων στις οποίες αναφέρονται στα «προβλήματα» των F-35 χωρίς αποφεύγοντας βέβαια τις αναφορές στο «μπουρί» ή στην «εξάτμιση».