newspaper
Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023
weather-icon 21o
Νίκος Ανδρουλάκης: «Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας βλάπτει σοβαρά το Εθνικό Σύστημα Υγείας»

Νίκος Ανδρουλάκης: «Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας βλάπτει σοβαρά το Εθνικό Σύστημα Υγείας»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ συνέχισε την περιοδεία του στη Θεσσαλονίκη με επίσκεψη στο Νοσοκομείο Παπανικολάου.

«Καρφιά» για την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας στην Υγεία έριξε ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ συνέχισε την περιοδεία του στη Θεσσαλονίκη με επίσκεψη στο Νοσοκομείο Παπανικολάου.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε σε δηλώσεις του: «Είναι αποκαλυπτική η απελπιστική κατάσταση, όταν 3.500 περιμένουν για χειρουργείο και υπάρχουν μόνο 7 αναισθησιολόγοι για 28 θέσεις. Ενώ η Ευρώπη έδωσε 20 δισεκατομμύρια επιδοτήσεις του Ταμείου Ανάκαμψης, η Νέα Δημοκρατία δεν έχει διάθεση – λόγω των ιδεοληψιών της – να στηρίξει το δημόσιο σύστημα υγείας. 2-4% του ταμείου δίνει στην υγεία, όταν χώρες με ανάλογα προβλήματα δίνουν 8 -10 %. Θεωρούμε ότι το κοινωνικό κράτος είναι προτεραιότητα και έχουμε χρέος να μειώσουμε τις ανισότητες, να έχουμε ισχυρή δημόσια παιδεία, ισχυρή δημόσια υγεία, προοπτική για όλους τους πολίτες, ιδιαίτερα τους πιο αδύναμους και τη μεσαία τάξη».

Στην συνέχεια πρόσθεσε: «Γι’ αυτό προτεραιότητά μας είναι να αυξήσουμε τις δαπάνες από το Ταμείο Ανάκαμψης για τη στήριξη και την αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Να υπάρχει περισσότερο μόνιμο προσωπικό. Να αυξηθούν οι μισθοί των υγειονομικών στον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γιατί είναι πολύ χαμηλότερα. Και βέβαια να ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά. Επίσης, κρίσιμο είναι η ενίσχυση ενός ισχυρού δικτύου πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Όλα αυτά συνιστούν μια δέσμη προτάσεων για μια κοινωνία ανθεκτική και δίκαιη».

Συνάντηση με τον δήμαρχο Συκεών

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, στο πλαίσιο της περιοδείας του, συναντήθηκε με τον δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών, Σίμο Δανιηλίδη.

«Θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ τον Δήμαρχο για την ενημέρωση που μας έκανε, υπογραμμίζοντας τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν αλλά και τις δυνατότητες που ανοίγονται, όταν υπάρχει βούληση», είπε αρχικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Έπειτα, ο ίδιος πρόσθεσε: «Μας παρουσίασε τις πρωτοβουλίες για το δημοτικό ιατρείο, τα ΚΔΑΠ, το όραμά του για τη δίκαιη πράσινη μετάβαση και τις ενεργειακές κοινότητες που αφορούν τους δήμους αλλά και τους πολίτες. Δυστυχώς η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σε όλα αυτά τα μεγάλα ζητήματα, όχι απλά δεν έχει κανένα σχέδιο, αλλά δεν έχει και την ευαισθησία αντιμετώπισής τους.

Το πρωί ήμουν στο Νοσοκομείο Παπανικολάου. Τι απεδείχθη από την ενημέρωση των γιατρών; Ότι ‘η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας βλάπτει σοβαρά το Εθνικό Σύστημα Υγείας’.

Από την ενημέρωση του Δημάρχου επίσης φάνηκε ότι δεν στηρίζει πραγματικά την αυτοδιοίκηση να έχει τη δυνατότητα να προσφέρει ισχυρές υπηρεσίες στον πολίτη, καθώς ο πρώτος βαθμός αυτοδιοίκησης είναι εγγύτερα στην καθημερινότητα του πολίτη και τα προβλήματά του.

Ως το κόμμα που έκανε τις μεταρρυθμίσεις που ενίσχυσαν την αυτοδιοίκηση, φιλοδοξούμε και σε αυτή τη νέα εποχή να πρωταγωνιστήσουμε ξανά ώστε να υπάρχει αποκέντρωση των αρμοδιοτήτων, να υπάρχει αξιοκρατία και διαφάνεια στις δαπάνες. Να σταματήσει το πελατειακό κράτος. Χρειάζεται ένα κράτος που θα λειτουργεί επιτελικά. Ένα κράτος που θα κάνει διάχυση των υπηρεσιών και των αρμοδιοτήτων.

Και όχι το επιτελικό παρακράτος του κ. Μητσοτάκη που ήξερε να κάνει υποκλοπές, να πρωταγωνιστεί σε σκάνδαλα αλλά δεν ήξερε να πάρει νομοθετικές πρωτοβουλίες για να στηρίξει πραγματικά την αυτοδιοίκηση. Κι έχουμε χρέος σε αυτό το πολύ κρίσιμο θέμα, το ΠΑΣΟΚ να αντιμετωπίσει όλα αυτά τα προβλήματα που υπάρχουν και δυστυχώς δεν λύθηκαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια».

Για τα παιδιά που δίνουν Πανελλαδικές

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έστειλε και τις ευχές του στα παιδιά που ξεκινούν τη «μάχη» των Πανελλαδικών. «Εύχομαι στα Ελληνόπουλα καλή επιτυχία. Στο πρόγραμμά μας προτείνουμε το Εθνικό Απολυτήριο προκειμένου να ξαναγίνει επίκεντρο το δημόσιο σχολείο και όχι τα φροντιστήρια», σημείωσε.

Only in

«Με τρομάζει αυτή η παραίτηση από τα κοινά»

Λίγο πριν γιορτάσει τα 60 χρόνια της δημιουργικής του πορείας με μια μεγάλη συναυλία στο Ηρώδειο, ο συνθέτης Χρήστος Λεοντής μιλάει για όσα τον παρακινούν να αγωνίζεται και να γράφει μουσική

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023