Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσίπρας: Δεν θα κάνουμε το χατίρι σε όσους θέλουν να μας τελειώσουν

Τσίπρας: Δεν θα κάνουμε το χατίρι σε όσους θέλουν να μας τελειώσουν

Δεν θα επιστρέψει ο ελεγχόμενος και βολικός συστημικός δικομματισμός που βολεύει τις ολιγαρχίες το ηχηρό μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα από τη Νίκαια. «Το μήνυμα ελήφθη, η Κοκκινιά και οι λαϊκές γειτονιές θα ξαναβαφτούν κόκκινες» τονίζει, γιατί η πλειοψηφία δεν έχει να κερδίσει τίποτα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Με σύνθημα «Ξεκινάμε πάλι μαζί», ο Αλέξης Τσίπρας πραγματοποιεί στην Νίκαια την πρώτη του προεκλογική ομιλία ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου. Η απώλεια στις πρώτες κάλπες σημαντικών ποσοστών για τον ΣΥΡΙΖΑ σε λαϊκές περιοχές, γεγονός που δεν χάνει ευκαιρία να τονίζει η ΝΔ ως απόδειξη της επιτυχίας της πολιτικής της, είναι γεγονός που προβληματίζει την Κουμουνδούρου και στόχος είναι να ανατραπεί.

«Χαμένη μάχη, είναι μόνο αυτή που δεν δίνεται, εμείς θα ματώσουμε για να την κερδίσουμε» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Νίκαια, εξαπολύοντας δριμεία επίθεση στην ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και στις κάθε μορφής ολιγαρχίες που θέλουν να τελειώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και επιδιώκουν την επιστροφή του ελεγχόμενου και βολικού για αυτούς δικομματισμού.

«Θα δώσουμε τη μάχη με ψυχή, αλλά και μυαλό», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, εστιάζοντας -για πρώτη ίσως φορά τόσο συγκεκριμένα και με εύληπτο τρόπο- στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, στις προτάσεις του κόμματος για κρίσιμα κοινωνικά και οικονομικά θέματα (ακρίβεια, εργασία, πλειστηριασμοί, παιδεία).

Εξήγησε τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την εφαρμογή των προτάσεων της ΝΔ, «η μεγάλη πλειοψηφία δεν έχει τίποτα να κερδίσει από κυβέρνηση της ΝΔ, αντιθέτως έχει πολλά να χάσει».

«Τίποτε δεν τελειώνει πριν τελειώσει. Τίποτε δεν έχει κριθεί πριν να ανοίξουν οι κάλπες» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και ζήτησε να μην πάει «καμία ψήφος χαμένη».

Τα βασικά σημεία:

Επιτρέπεται να πέσεις επιβάλλεται να σηκωθείς. Είμαστε όλοι όρθιοι. Πιστέψατε στα αλήθεια ότι δεν θα δίναμε μαζί με αποφασιστικότητα αυτή τη νέα μάχη; Δεν εγκατέλειψα και δεν εγκαταλείψαμε σε πιο δύσκολές καταστάσεις.

Δεν κάναμε το χατίρι σε όσους πολλές φορές πίστεψαν ότι τελειώσαμε. Ούτε τώρα θα το κάνουμε. Μαζί θα τη δώσουμε και αυτή τη μάχη.
Πιο δυνατοί.

Δεν είναι τυχαίο ότι ξεκινάμε τον αγώνα μας από εδώ από την Κοκκινιά των εργατικών αγώνων, της εθνικής αντίστασης, των προσφύγων, του μπλόκου. Εδώ είναι ρίζες του αγώνα μας, της δικαιοσύνης, της ισότητας, του αγώνα. Εδώ, όπως και στο Κερατσίνι, τη Δραπετσώνα, το Πέραμα, τον Κορυδαλλό, σε αυτούς τους δρόμους που αντηχεί ακόμη το σύνθημα «Παύλο ζεις».

Αυτή είναι η δική μας πολιτική κληρονομιά. Η κληρονομιά ενός ανθεκτικού λαού που δεν συμβιβάζεται, που δεν υποκύπτει στον συσχετισμό, που δεν το βάζει κάτω.

Το μήνυμα προς τα κέντρα εξουσίας, τις ολιγαρχίες που θέλουν να μας τελειώσουν είναι ότι ο ελεγχόμενος και βολικός συστημικός δικομματισμός δεν θα επιστρέψει, δεν πρόκειται να τους κάνουμε το χατίρι. Η Κοκκινιά θα ξαναγίνει κόκκινη.

Οι λαϊκές γειτονιές, οι εργαζόμενοι, οι μισθωτοί, οι άνεργοι, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες δε θα μείνουν χωρίς στήριγμα, χωρίς αποκούμπι, χωρίς κάποιον να εκπροσωπεί γνήσια τα ταξικά τους συμφέροντα. Θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για αυτό.

Είμαστε σήμερα εδώ, γιατί έχουμε ακούσει το μήνυμα του ελληνικού λαού. Για να ενώσουμε με τη δική σας δύναμη τα νήματα που έχουν κοπεί με δική μας ευθύνη. Σε μια νέα πορεία εμπιστοσύνης.

Ο ελληνικός λαός μας είπε ότι έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις από εμάς. Λάβαμε το μήνυμα και βάζουμε τον πήχη ψηλά για να βελτιωθούμε. Αλλάζουμε, δυναμώνουμε και προχωράμε. Για να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα της δικαιοσύνης, την κοινωνικής συνοχής. Αυτός είναι ο στόχος μας όχι να κρατήσουμε τις καρέκλες μας.

Γιατί το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μάη δεν ήταν αρνητικό μόνο για μας. Ήταν αρνητικό για την κοινωνία και τη χώρα. Κι αυτό είναι το βασικό.

Θα παλέψουμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο πριν κλείσει η μάχη για να τα καταφέρουμε, για ένα νικηφόρο αποτέλεσμα. Θα παλέψουμε με καρδιά, με ψυχή, αλλά και με μυαλό. Βάζοντας μπροστά το πρόγραμμα μας.

Μιλώντας στον κόσμο για τα μεγάλα προβλήματα που τον απασχολούν. Τα προγράμματα και όχι τη προπαγάνδα. Τη κοινωνία και όχι την επικοινωνία.

Στις 25 Ιουνίου δεν είναι επαναληπτικός αγώνας. Είναι νέα εκλογική αναμέτρηση, ιδιαιτέρως κρίσιμη γιατί θα κρίνει τις ζωές των ανθρώπων.

Θα κρίνει αν θα πορευτούμε σε μια κοινωνία ελευθερίας, δικαιωμάτων, δικαιοσύνης, ασφάλειας, ή σε μια κοινωνία που η ανισότητα, το κράτος λάφυρο, η διαφθορά και η διασπάθιση του δημόσιου χρήματος θα γίνουν κανονικότητα και ανεξέλεγκτο καθεστώς. Θα κρίνει αν θα γίνουν αντικείμενο εμπορίας και αισχροκέρδειας τα δημόσια αγαθά, ακόμα και το νερό.

Δεν πετάμε στα σύννεφα, έχουμε πλήρη επίγνωση των δυσκολιών. Έχουμε όμως και μια αδιαπραγμάτευτη αρχή. Χαμένη μάχη είναι μόνο αυτή που δεν δίνεται. Εμείς θα ματώσουμε, αν χρειαστεί, για να τη κερδίσουμε.

Γιατί η επιτυχία μας στην εκλογική μάχη που έχουμε μπροστά μας δεν αφορά εμάς. Αφορά τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας. Τους μισθωτούς, που οι αμοιβές τους δεν ανταποκρίνονται στους όρους απόδοσης και τις συνθήκες εργασίας, τους συνταξιούχους που διαβιούν οριακά, τους ανθρώπους που έχουν χάσει το 40% της αγοραστικής τους δύναμης, τους άνεργους, τους νέους και τις νέες.

Αφορά το 30% που ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, τους ελεύθερους επαγγελματίες που δοκιμάζουν τις αντοχές τους χωρίς αύριο, τον αγροτικό κόσμο που παράγει για να πλουτίζουν μεσάζοντες και ΚΑΡΤΕΛ στα τρόφιμα, τους υγιείς επιχειρηματίες.

Αυτή η μεγάλη πλειοψηφία δεν έχει τίποτα να κερδίσει από κυβέρνηση της ΝΔ, αντιθέτως έχει πολλά να χάσει.

Αυτή η πλειοψηφία έχει πολλά να ωφεληθεί από την εναλλακτική πρόταση εξουσίας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Από την εφαρμογή του προγράμματός μας.

Η αναφορά στο εργατικό δυστύχημα στο Πέραμα

Ο κ. κύριος Μητσοτάκης επισκέφτηκε πριν λίγες μέρες το Πέραμα. Διαπίστωσε, όπως είπε, γελαστά πρόσωπα εργαζομένων. Και προχθές υπερηφανεύτηκε σε συνέντευξή του για τα ποσοστά που πέτυχε εκεί, γιατί έβαλε σε τάξη είπε, τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη και έδωσε δουλειές.

Αλλά η πραγματικότητα ήρθε να θυμίσει με τον πιο τραγικό τρόπο το σκληρό πρόσωπο της πολιτικής τους. Ένας εργάτης σκοτώθηκε την επόμενη ημερά στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη. Δύο τραυματίστηκαν.

57 νεκροί εργαζόμενοι νεκροί σε εργατικά δυστυχήματα το πρώτο τετράμηνο του 2023. Δεκάδες άνθρωποι φεύγουν για τη δουλειά τους και δεν γυρίζουν ποτέ σπίτι τους.

Έχουμε πόλεμο κατά της εργασίας. Εκμηδένισαν τα μέτρα προστασίας. Διέλυσαν ουσιαστικά το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας. Εξουδετέρωσαν τους μηχανισμούς ελέγχου. Είναι μια συγκεκριμένη πολιτική πίσω από τις τραγωδίες. Και αυτό δεν πρέπει να ξεχαστεί. Δεν έχουμε δικαίωμα να το ξεχάσουμε.

Η Νέα Δημοκρατία επέλεξε συνειδητά να επενδύσει στην πλήρη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων. Να μετατρέψει τις υπερωρίες σε απλήρωτη εργασία, να απελευθερώσει τις απολύσεις, να κάνει τους εργαζόμενους να νιώθουν τυχεροί αν έχουν δουλειά. Αυτές είναι οι «καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας» του κυρίου Μητσοτάκη.

Αυτή η πολιτική όμως, δεν είναι μονόδρομος, όπως θέλουν να την εμφανίσουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι από τα σπάργανά του με τον κόσμο της εργασίας.

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Το δικό μας πρόγραμμα και οι δικές μας πράξεις είναι διαμετρικά αντίθετες από της ΝΔ. Το αποδείξαμε και μάλιστα κάτω από δύσκολες συνθήκες.

Με την αύξηση του κατώτατου μισθού, την κατάργηση του υποκατώτατου, την αναγέννηση του ΣΕΠΕ, την προώθηση νομοθετικών ρυθμίσεων για τους αόρατους και επισφαλείς εργαζόμενους-όπως στην περίπτωση των κούριερ.

Γιατί η δική μας αντίληψη για την ανάπτυξη δεν προϋποθέτει ανθρωποθυσίες. Στο δικό μας λεξιλόγιο η λέξη ανάπτυξη είναι συνώνυμη με τους κανόνες, με τα δικαιώματα, με τη δικαιοσύνη, με τη βασική αρχή ότι ο πλούτος πρέπει να μοιράζεται και να τον απολαμβάνουν όλοι οι παραγωγοί του.

Στις εκλογές που έρχονται, λοιπόν, δεν κρίνονται μόνο κόμματα και πρόσωπα. Κρίνονται οι ζωές μας.

Η ΝΔ επενδύει στο φόβο

Φόβο της αστάθειας, της περιπέτειας, των αχαρτογράφητων δήθεν νερών. Δεν υπάρχει όμως μεγαλύτερη αστάθεια από τη σταθερότητα της εργασιακής ανασφάλειας.

Εμείς επενδύουμε στη σταθερότητα της κοινωνικής δικαιοσύνης, της εργασιακής κανονικότητας, της δημοκρατίας και της κοινωνικής συνοχής, στην εντιμότητα αλλά και στην αλήθεια.

Η αλήθεια έδειξε το πρόσωπό της από τις πρώτες κιόλας στιγμές της νίκης της ΝΔ. Είδαμε τη σεμνότητα της δημοκρατίας να υποχωρεί μπροστά στην έπαρση της εξουσίας. Ο Μητσοτάκης παρουσιάζει από πλατεία σε πλατεία τον εαυτό του ως το μόνο υποψήφιο πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του ως μόνη λύση

Ο Άδωνις Γεωργιάδης δηλώνει υπερφίαλα ότι η ΝΔ επιδιώκει παντοδυναμία 180 εδρών, για να αλλάξει μόνη της το Σύνταγμα. Γιατί το λένε αυτό; Τι ακριβώς θέλουν;

Μα είναι φανερό, από όσα η πράξη τους φανέρωσε την περασμένη τετραετία. Θέλουν να κατοχυρώσουν Συνταγματικά τη κερδοσκοπία παντού. Στην εκπαίδευση. Στα νοσοκομεία. Στις δημόσιες υποδομές. Στο νερό. Στην ενέργεια. Το «Δ» το δημόσιο αγαθό, όπως έδειξαν με τη ΔΕΗ, είναι ο μεγάλος τους εχθρός.

Τους έχουμε όμως νέα. Τίποτε δεν τελειώνει πριν τελειώσει. Τίποτε δεν έχει κριθεί μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες. Η δημοκρατία δεν αναπνέει με φόβο και απειλές.

Καμία ψήφος χαμένη

Ας ψηφίσουμε μικρότερα κόμματα λένε κάποιοι αφού η ανατροπή είναι δύσκολη. Μα αυτό ακριβώς είναι που επιθυμεί η ΝΔ και ο Μητσοτάκης για να είναι παντοδύναμοί. Για να κάνουνε ότι τους καπνίσει.

Θέλουν να στρέψουν την αντίθεση της πλειοψηφίας του εκλογικού σώματος, οπουδήποτε αλλού εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί αν πάει στο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσουν. Για να μην έχουν ισχυρό αντίπαλο. Η ΝΔ θέλει πολλά μικρά και αδύναμα κόμματα απέναντί της.

Όχι έναν ισχυρό αντίπαλο, που θα μπορεί είτε να ανατρέψει τους συσχετισμούς είτε να την αποτρέψει το σχέδιο της κοινωνικής λεηλασίας.

Καλούμε λοιπόν όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, που δεν επέλεξαν και δεν επιλέγουν τη ΝΔ, όλους όσους καταλαβαίνουν πόσο δυσμενές θα είναι για τη χώρα, για τη κοινωνία, για τη δημοκρατία, στη τελική και κρίσιμη κάλπη που θα κρίνει τη ζωή μας για τα επόμενα 4 χρόνια, να καταγραφεί παρόμοιο αποτέλεσμα με αυτό της 21ης Μαΐου, να ενώσουνε τις φωνές και τις δυνάμεις τους μαζί μας.

Όλοι μαζί, πιο δυνατοί μπορούμε να βάλουμε φραγμό στην αλαζονεία και το φόβο.

Ξέρουμε πώς να το κάνουμε. Το έχουμε ξανακάνει σε δύσκολες συνθήκες.

Σας καλώ και όλους εσάς να βγούμε και να μιλήσουμε στον κόσμο με θάρρος. Να του μιλήσουμε με τη γλώσσα της αλήθειας. Να μιλήσουμε για το σήμερα. Και το αύριο. Για το σούπερ μάρκετ, το βενζινάδικο, το λογαριασμό του ρεύματος.

Ποια είναι η πρόταση της ΝΔ; Ουρανοκατέβατα κέρδη για τους μεγάλους ομίλους. Έξι δισεκατομμύρια σε παρόχους και διυλιστήρια. Ανεξέλεγκτη κερδοσκοπία και αισχροκέρδεια. Και pass φιλανθρωπίας για τους πολλούς.

Και την ίδια στιγμή επίθεση, επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι θα φορολογήσει τα υπερκέρδη 7-8 μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, όπως γίνεται σε όλη την Ευρώπη.

Πιστεύει κανείς ότι αυτό μπορεί να αλλάξει αν η ΝΔ κερδίσει; Ότι δεν θα επικρατήσει μαζί της ο νόμος του ισχυρού; Αυτό δεν είναι πιθανότητα, είναι βεβαιότητα.

Οι προτάσεις για ακρίβεια, υγεία, παιδεία

Όπως βεβαιότητα είναι ότι υπάρχει απάντηση. Η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, ακόμα και ο μηδενισμός του σε βασικά είδη, όπως το γάλα και οι παιδικές τροφές. Η μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα. Οι αυστηροί έλεγχοι στην αγορά.

Να μιλήσουμε για τη δημόσια Υγεία. Είναι υπερβολή ότι χιλιάδες πέθαναν αβοήθητοι στη διάρκεια της πανδημίας; Ότι το ΕΣΥ αφέθηκε να καταρρέει; Ότι ήδη παίρνουν θέση επίδοξοι επενδυτές;

Θα το αφήσουμε να συμβεί; Υπάρχει μεγαλύτερος φόβος από τη βεβαιότητα το δικαίωμα στην υγεία να γίνει αντικείμενο εμπορίας;

Από την 1η Ιουνίου μένουν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη εκατοντάδες χιλιάδες επαγγελματίες που σε συνθήκες κρίσης δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στις ασφαλιστικές τους εισφορές. Πληρώνεις ή πεθαίνεις.

Αυτοί που δυο μέρες πριν τις εκλογές διέδιδαν το άθλιο ψέμα ότι έχουμε σχέδιο αύξησης των εισφορών, δέκα μέρες μετά αφήνουν χωρίς περίθαλψη δεκάδες χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες. Εμείς με μνημόνια καλύψαμε 2,5 εκατ. ανασφάλιστους. Αυτοί χωρίς μνημόνια αφήνουν εκτός κάλυψης όποιον δεν έχει να πληρώσει.

Θα πάμε λοιπόν στο γενικό λογιστήριο του κράτους να αποφανθεί για το πόσο κοστίζει μια ανθρώπινη ζωή ή τα φάρμακα του καταχρεωμένου εμπόρου, ή θα πάμε στην κάλπη να στηρίξουμε το πρόγραμμα για ρύθμιση των οφειλών με κούρεμα και 120 δόσεις;  Να στηρίξουμε το πρόγραμμα για ένα νέο ΕΣΥ;

Να μιλήσουμε για τη Δημόσια Παιδεία. Για τα σχολεία μας που δεν έχουν καθηγητές. Μάλλον δεν προσλαμβάνουν γιατί τους θεωρούν καθάρματα όπως τους είπε ο υποψήφιος βουλευτής και αιώνιος μετακλητός υπάλληλος της ΝΔ, Γρηγόρης Ψαριανός και ο κ. Σκέρτσος τον κάλυψε απολύτως.

Δεκάδες χιλιάδες παιδιά στερούνται τη πρόσβαση στη τριτοβάθμια, μέσω της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, γιατί πρέπει να εξυπηρετηθούν ιδιωτικά συμφέροντα.

Θα αφήσουμε να χτίζουνε γκέτο στη μόρφωση για όσους δεν έχουν οικονομική δυνατότητα ή θα πάμε στην κάλπη να στηρίξουμε πρόγραμμα προσλήψεων και σταδιακής κατάργησης των αναπληρωτών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση; Ένα πρόγραμμα προσλήψεων καθηγητών και όχι αστυνομικών στα πανεπιστήμια; Ένα πρόγραμμα Δημόσιας Παιδείας για όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από την τσέπη των δικών τους;

Να μιλήσουμε για τις δημόσιες υποδομές. Διαφήμιζαν το σιδηρόδρομο και καταλήξαμε στα Τέμπη. Διαφήμιζαν το επιτελικό κράτος και καταλήξαμε σε τραγωδίες. Διαφήμιζαν το ψηφιακό κράτος και καταλήξαμε στην πρόσφατη ιλαροτραγωδία των ενδοσχολικών εξετάσεων.

Να μιλήσουμε για τους πλειστηριασμούς που έρχονται. Για τις 700.000 οικογένειες που θα ξεσπιτωθούν. Ο Μητσοτάκης το είπε καθαρά:
Θέλει να τσακίσει όσους κρύφτηκαν πίσω από το νόμο Κατσέλη και έσωσαν τη περιουσία τους.

Έρχεται τσουνάμι πλειστηριασμών μετά τις εκλογές. Η μεγαλύτερη αναδιανομή περιουσιών και πλούτου που γνώρισε ποτέ η χώρα. Θα το αφήσουμε να συμβεί ή θα πάμε στις κάλπες για να στηρίξουμε το πρόγραμμα που προστατεύει από τα funds τη πρώτη κατοικία, την επαγγελματική στέγη και την αγροτική γη;

Να μιλήσουμε τέλος για το Ταμείο Ανάκαμψης. Θα εισρεύσουν πάνω από 70 δισ. ευρώ ευρωπαϊκοί πόροι. Και τι κάνει η ΝΔ; Σπαταλά αυτήν την ευκαιρία για τη χώρα, δίνοντας τα χρήματα σε λίγους και ισχυρούς, μετατρέποντας ένα εργαλείο ανάπτυξης σε μηχανισμό μικροπολιτικής διαχείρισης. Ναρκοθετεί το μέλλον της χώρας.

Θα εμπιστευτεί ο λαός αυτά τα κονδύλια και τη χρήση τους σε κείνους που απέδειξαν πώς σχέδιό τους ήταν οι απευθείας αναθέσεις και η φτηνή ανάπτυξη, δίχως προστιθέμενη αξία, δίχως παραγωγικό πρόσημο, δίχως αξιοπρεπείς αμοιβές ή θα στηρίξει στη κάλπη ένα πρόγραμμα ανακατεύθυνσης των πόρων για το καλό της οικονομίας και της κοινωνίας;

Να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη

Στις 25 Ιουνίου δεν διαλέγουμε διαχειριστή της εξουσίας, διαλέγουμε με ποιο σχέδιο θα πορευτεί η χώρα, ποια θα είναι η ζωή μας.

Σας καλώ να δώσουμε όλοι μαζί αυτή τη μάχη, για τη ζωή των ανθρώπων, για την κοινωνία, να σταθούμε πλάι πλάι. Καλώ κάθε δημοκρατικό πολίτη, να παραμερίσουμε τις διαφορές μας απέναντι στο ενδεχόμενο μιας ανεξέλεγκτης Δεξιάς.

Απευθύνομαι και σε όσους απογοητεύτηκαν από τα λάθη και τις παραλείψεις μας, στους νέους που επέλεξαν την αποχή στους προοδευτικούς πολίτες που επέλεξαν μικρότερα κόμματα.

Αξίζει να ενώσουμε δυνάμεις και να δώσουμε μαζί αυτή τη μάχη. Μαζί μπορούμε να το γυρίσουμε, να αποτρέψουμε τη προοπτική μιας ανεξέλεγκτης και αλαζονικής Δεξιάς διακυβέρνησης.

Καμιά ψήφος χαμένη, καμιά ψήφος που να μην υπολογίζει αυτό που έρχεται, το μέλλον που μας επιφυλάσσουν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι και θα παραμείνει η μεγάλη λαϊκή δύναμη της αντίστασης, της ελπίδας, της δικαιοσύνης.

Αδύνατο δεν υπάρχει για τις κοινωνίες και τους λαούς που αναζητούν ένα καλύτερο αύριο. Μαζί μπορούμε.

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024