Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Sia: Αποκάλυψε ότι βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού

Sia: Αποκάλυψε ότι βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού

«Είμαι στο φάσμα και είμαι σε αποκατάσταση και τέλος πάντων υπάρχουν πολλά πράγματα», εξομολογήθηκε η Αυστραλή καλλιτέχνις.

Σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση προχώρησε η Sia. Η γνωστή τραγουδίστρια «άνοιξε» την καρδιά της και αποκάλυψε ότι έχει διαταραχή αυτιστικού φάσματος.

Δύο χρόνια πριν η 47χρονη καλλιτέχνις είχε κάνει το σκηνοθετικό της ντεμπούτο, για το οποίο βρέθηκε αντιμέτωπη με σημαντικές αντιδράσεις για «προβληματική και παραπλανητική» απεικόνιση του αυτισμού.

Στην ταινία, με τίτλο «Music», πρωταγωνίστησε η Μάντι Ζίγκλερ ως ένα νεαρό κορίτσι στο φάσμα του αυτισμού.

Μάλιστα, ο Άνταμ Γουάιτ της εφημερίδας «The Independent» άσκησε δριμεία κριτική στo «Music», του έβαλε ένα αστέρι και έγραψε ότι «χρησιμοποιεί τον αυτισμό σαν να είναι αφίσα που αναγράφει: «Ζήσε, γέλα, αγάπα»».

«Είμαι στο φάσμα»

Κατά τη διάρκεια εμφάνισής της σε επεισόδιο του «Rob Has a Podcast», η τραγουδίστρια από την Αυστραλία αποκάλυψε: «Είμαι στο φάσμα και είμαι σε αποκατάσταση και τέλος πάντων υπάρχουν πολλά πράγματα».

Σύμφωνα με το People, η Sia είπε: «Για 45 χρόνια, έλεγα: «Πρέπει να πάω να φορέσω το ανθρώπινο κοστούμι μου». Και μόνο τα τελευταία δύο χρόνια έγινα πλήρως, πλήρως ο εαυτός μου».

Σημειώνεται ότι η ταινία, που χρειάστηκαν οκτώ χρόνια για να ολοκληρωθεί, προκάλεσε αντιδράσεις και από την κοινότητα του αυτισμού επειδή επιλέχθηκε η νευροτυπική Μάντι Ζίγκλερ, χορεύτρια, ηθοποιός, συγγραφέας και μοντέλο να υποδυθεί νευροαποκλίνοντα χαρακτήρα. Περισσότερα από 60.000 άτομα υπέγραψαν αίτημα απαγόρευσης της διανομής της. Η Κέιτ Χάντσον υποδύθηκε την αδελφή της, Ζου, η οποία στην ταινία γίνεται η νόμιμη κηδεμόνας της Music.

Η Sia, αν και προστατεύει καλά την ιδιωτική της ζωή και δεν επιλέγει τη δημοσιοποίηση των προσωπικών της στιγμών, στο παρελθόν έχει μιλήσει ανοιχτά για τις μάχες της και τον χρόνο που έχει περάσει στην απεξάρτηση λόγω εθισμού στο αλκοόλ. Αυτή όμως, είναι η πρώτη φορά που εξομολογείται ότι ανήκει στο φάσμα του αυτισμού.

Όπως έχει πει η ίδια, το πρόβλημα του εθισμού προέκυψε το 2005, παράλληλα με την αναγνωρισιμότητα και την ξαφνική αλλαγή στον τρόπο ζωής της που ακολούθησε.

«Όταν ταξιδεύεις συνέχεια, βρίσκεσαι σε μια διαφορετική πόλη ή χώρα κάθε μέρα, υπάρχει ένα συγκεκριμένο είδος τρέλας που συνεπάγεται όλο αυτό και είναι πολύ εύκολο να χάσεις τον έλεγχο καθώς όλοι οι υπόλοιποι πίνουν στη διαδρομή. Κανένας από τους φίλους μου δεν είχε σκεφτεί ότι είμαι αλκοολική, ούτε εγώ το είχα συνειδητοποιήσει», είχε δηλώσει σε συνέντευξή της το 2014 στους New York Times ενώ το 2018 συμπλήρωσε οκτώ χρόνια αποχής από το αλκοόλ.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024