Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Φθηνός πολιτικός διάλογος, «κιτρινισμός» και άθλια παιχνίδια προς άγραν ψήφων

Φθηνός πολιτικός διάλογος, «κιτρινισμός» και άθλια παιχνίδια προς άγραν ψήφων

Το κακοστημένο παιχνίδι της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ

Περιμέναμε πώς και πώς μια προεκλογική εκστρατεία που θα βασίζεται στα προγράμματα των κομμάτων για την επίλυση των προβλημάτων των πολιτών.

Πιστεύαμε ότι ξεφύγαμε από τη λογική της «κίτρινης» αντιπαράθεσης, των χτυπημάτων κάτω από τη μέση και της φθήνιας στον πολιτικό λόγο που κυριάρχησε στις πρώτες εκλογές.

Φευ. Πολύ δύσκολα το πολιτικό σύστημα να ωριμάσει. Μπορεί να έχει περάσει μισός αιώνας από τη Μεταπολίτευση, όμως, η πολιτική μας έχει ακόμη πολλά να μάθει.

Κυρίως να μάθει ότι οι πολιτικές θέσεις είναι αυτές που πρέπει να αντιπαρατίθενται, τα πρόσωπα που τις υπηρετούν και η αξιοπιστία του καθενός από αυτά.

Όταν η μάχη για τις ψήφους γίνεται με όρους fake news, με τη λογική «μία σου και μία μου» ή με μια διάθεση απλά να δημιουργηθεί «θολούρα» προς άγραν των αναποφάσιστων ψηφοφόρων, το μόνο που επιτυγχάνεται είναι μια πολιτική «Βαβέλ».

Εδώ και τρεις ημέρες έχουμε γίνει θεατές μιας κακοστημένης παράστασης που έφτιαξε κατά κύριο λόγο η Νέα Δημοκρατία και οι πρωταγωνιστές και ταυτόχρονα κομπάρσοι είναι τα άλλα κόμματα. Κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ βεβαίως.

Στη ΝΔ είδαν ότι υποθέσεις τύπου… Κατρούγκαλου μπορούν να αφαιρέσουν ποσοστά από τον αντίπαλο και να ενισχύσουν την ίδια κι έστησαν «καρακόλια», που λένε και στον στρατό.

Κάτι σαν στρατονόμους δηλαδή αλλά θα τους λέγαμε «προγραμματονόμους». Περιμένουν ένα λάθος, μια υπερβολή, μια όχι και τόσο ξεκάθαρη στάση από τους πολιτικούς των άλλων κομμάτων για να κάνουν «τζέρτζελο».

Αναλαμβάνουν και τα troll, οι ομάδες αλήθειας και ψέματος, οι «ρήτορες» της ΝΔ και «σηκώνουν» το θέμα όσο το δυνατόν πιο πολύ.

Ο λόγος; Στοχοποίηση του προγράμματος των άλλων, απαξίωση των αντιπάλων, επικοινωνιακή διαχείριση των εκλογών που ούτως ή άλλως είναι κρίσιμες.

Στο στόχαστρο κυρίως το ΠΑΣΟΚ διότι προσπαθεί να ενισχύσει τα ποσοστά του ψαρεύοντας από μια δεξαμενή κεντρώων στην οποία βεβαίως απευθύνεται και η «κεντρώα ΝΔ».

Και αρχίζουν οι «κιτρινισμοί». Κατεβάσατε το πρόγραμμά σας από το σάιτ. Δεν είναι κοστολογημένο, θέλετε να βάλετε φόρους στους πολίτες και άλλα τέτοια όμορφα.

Όμως, με τέτοιες πρακτικές δε γίνεται δουλειά. Διότι για να λέμε την αλήθεια τα προγράμματα των κομμάτων είναι ελεύθερα εδώ και μήνες και μπορεί να τα δει οποιοσδήποτε.

Αυτό που ισχύει είναι ότι κανένα πρόγραμμα δεν είναι κοστολογημένο. Όλα είναι στον αέρα και στου… κασίδη το κεφάλι.

Υποσχέσεις, παροχές, εξαγγελίες χωρίς να έχει ερωτηθεί κανείς σοβαρός άνθρωπος αν μπορούν όλα αυτά να υλοποιηθούν.

Κι ενώ οι προειδοποιήσεις εντός κι εκτός Ελλάδας είναι πολλές για την οικονομία μετά τις εκλογές, τα κόμματα ασχολούνται με το πώς θα «σκοτώσουν» το ένα το άλλο.

Ειδικά η ΝΔ που είναι η απελθούσα κυβέρνηση και αυτή που έχει πάρει 41% στις πρόσφατες εκλογές.

Πόσο είναι το κόστος του προγράμματος της ΝΔ; Ακούμε διαφορετικές εκτιμήσεις; Πώς θα το χρηματοδοτήσει; Με ασαφείς υποσχέσεις περί ανάπτυξης.

Πώς θα κάνει 1.500 ευρώ τους μισθούς; Αγνωστο. Και την ίδια ώρα κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ, που στο κάτω – κάτω δεν πρόκειται να κυβερνήσει για ασάφεια.

Την «πατάνε» βέβαια και τα «πράσινα» στελέχη που προσπαθούν να εξηγήσουν μια φιλολαϊκή πολιτική με μέτρα που δεν θα κληθούν ποτέ να εφαρμόσουν.

Όμως, η ουσία βρίσκεται αλλού, όχι στο κακοστημένο σόου για την τηλεθέαση.

Είναι η επόμενη ημέρα για την πατρίδα. Πώς θα αντιμετωπίσει τις πολλαπλές κρίσεις που έρχονται, πώς θα διαχειριστεί η νέα κυβέρνηση το Σύμφωνο Σταθερότητας που έρχεται και θα είναι σκληρό.

Πώς θα αντιμετωπίσει το τεράστιο ιδιωτικό χρέος, πώς θα αυξήσει τους χαμηλούς μισθούς, όχι με λόγια, αλλά στην πράξη και χωρίς να υποθηκεύεται το μέλλον των επόμενων γενεών.

Τεράστιες οι προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας κι εμείς ασχολούμαστε με το σαρδάμ της Χρονοπούλου ή την ασάφεια του Δουδωνή και την απάντηση της Τσαπανίδου.

Αντί να κάνουμε συνθέσεις προγραμμάτων και θέσεων, συνεννοήσεις και συζητήσεις με μόνο σκοπό την υπεράσπιση των συμφερόντων του λαού.

Και ύστερα αναρωτιόμαστε γιατί κάναμε 10 χρόνια να βγούμε από τα μνημόνια…

Sports in

Ξεκάθαρο μήνυμα του Μεντιλίμπαρ στους παίκτες: «Δεν θέλω ούτε λέξη για τελικό»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε στους παίκτες του, θέλοντας να βάλει τέλος στους πανηγυρισμούς, ενόψει της δύσκολης ρεβάνς με την Βίλα στο Καραϊσκάκη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024