Κάρπαθος: Σάλος μετά την καταγγελία ότι τηγάνιζαν ζωντανά ψάρια σε καυτό λάδι – «Είναι βασανισμός»
«Ο ευρωπαϊκός νόμος λέει ότι τα ψάρια είναι νοήμονα και πρέπει να θανατώνονται με συγκεκριμένους τρόπους»
Οργή έχει προκαλέσει το βίντεο από ταβέρνα στην Κάρπαθο, στο οποίο φαίνεται να τηγανίζουν ζωντανά ψάρια σε καυτό λάδι.
Οι δύο μάγειρες ρίχνουν τα ψάρια στο αλεύρι, ενώ εκείνα φαίνεται πως είναι ζωντανά και στη συνέχεια τα τοποθετούν στο καυτό λάδι με εκείνα να σπαρταρούν.
Για «βασανισμό» κάνει λόγο η Άννα Μαρία Ζαφειριάδου, μέλος της πανελλήνιας ομοσπονδίας «Νέμεσις» για το περιβάλλον και τα ζώα, μιλώντας στο MEGA.
«Είναι βασανισμός, είναι μία εγκληματική ενέργεια. Αυτός ο άνθρωπος είναι προφανώς σαδιστής. Το ψάρι είναι ζωντανό, σπαρταράει. Είναι καθαρά σαδισμός και βασανισμός» λέει χαρακτηριστικά.
«Είμαστε μία υποκριτική κοινωνία και ό,τι έχει πόνο είναι αυτό που πουλάει. Ο τρόμος, ο πόνος, το αίμα έλκει. Πέρα από αυτό, είναι ένας βασανισμός» επαναλαμβάνει.
«Σαδιστική η συμπεριφορά των ανθρώπων στο βίντεο»
«Σύμφωνα με το νόμο είναι κακούργημα, διώκεται από 1 έως 10 χρόνια και επιβάλλεται πρόστιμο έως 50.000 ευρώ. Ο ευρωπαϊκός νόμος λέει ότι τα ψάρια είναι νοήμονα και πρέπει να θανατώνονται με συγκεκριμένους τρόπους» εξηγεί η Άννα Μαρία Ζαφειριάδου.
Αυτό που εξόργισε περισσότερο τους χρήστες του διαδικτύου και σχολίασε και η κυρία Ζαφειριάδου είναι τα σχόλια που ακούγονται στο βίντεο πως «δεν αλευρώνεται απλά μόνο του, τηγανίζεται και μόνο του» κάτι που χαρακτήρισε ως σαδιστική συμπεριφορά.
- Ήχησε το 112 για επικίνδυνα φαινόμενα στην Αττική
- Γεώτρηση βάθους 195 μέτρων ετοιμάζεται στα Τρίκαλα
- Τραμπ: Κρίσιμη η συνεδρίαση στο Νταβός για τη Γροιλανδία – Τρόπο αποκλιμάκωσης αναζητούν οι Ευρωπαίοι
- Τι «σκέφτεται» ο σκύλος μας όταν μιμούμαστε σκυλίσιες συμπεριφορές;
- Γιάννης Σκαρίμπας: Κανέναν δεν έχει λόγο ο άνθρωπος να είναι ωραία τα όνειρά του
- Σοκ στo ισπανικό ποδόσφαιρο: Νεκρός πρώην παίκτης της Ατλέτικο και της Σεβίλλης στο σιδηροδρομικό δυστύχημα


