Εκλογές 2023: Θυροκολλήθηκε το ΠΔ για τη διάλυση της Βουλής – Πότε ορκίζεται η νέα
Και επίσημα εκλογές στις 25 Ιουνίου
Θυροκολλήθηκε το Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο διαλύεται η Βουλή και η προκήρυξη των εκλογών που θα γίνουν με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής.
Σύμφωνα με αυτό κάλπες θα στηθούν στις 25 Ιουνίου, ενώ η νέα Βουλή θα συγκληθεί στις 3 Ιούλιου.
Σημειώνεται πως στις εκλογές της 25ης Ιουνίου τα ψηφοδέλτια θα είναι διαφορετικά από αυτά του πρώτου γύρου καθώς δεν θα χρειαστούν σταυροί. Στην περίπτωση μάλιστα που ο ψηφοφόρος ξεχαστεί και βάλει σταυρό, τότε είναι στην ευχέρεια του εκάστοτε δικαστικού αντιπροσώπου να το δεχτεί ή να το ακυρώσει.
Νωρίτερα, σήμερα, η Βουλή εξέλεξε το προεδρείο της. Πρόεδρος εξελέγη ο Κώστας Τασούλας με 270 θετικές ψήφους και 26 παρών από τους βουλευτές του ΚΚΕ και αντιπρόεδροι από πλευράς ΝΔ οι κ.κ. Νικήτας Κακλαμάνης (296 ψήφους), Χαράλαμπος Αθανασίου (294 ναι και 2 παρών) και Θανάσης Μπούρας (294 ναι, 2 παρών). Από τον ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη η Μερόπη Τζούφη (294 ναι, 2 άκυρα ψηφοδέλτια), από το ΠΑΣΟΚ ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος (290 ναι, 4 παρών και 2 άκυρα ψηφοδέλτια), από το ΚΚΕ ο Γιώργος Λαμπρούλης (291 ναι, 3 παρών και 2 άκυρα ψηφοδέλτια) και από την Ελληνική Λύση ο Κωνσταντίνος Χήτας (256 ναι, 38 παρών και 2 άκυρα ψηφοδέλτια).
- Η πρόεδρος της χώρας καταγγέλλει «εκλογικό» και ψηφιακό «πραξικόπημα» στην Ονδούρα
- Σε προχωρημένες επαφές με τον Μόντε Μόρις ο Ολυμπιακός (vid)
- Champions League: Η βαθμολογία της League Phase – Η θέση του Ολυμπιακού μετά τη νίκη του (pic)
- Ευρωκοινοβούλιο: Το άρθρο 86 και τα εμπόδια στην απονομή δικαιοσύνης – Ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Δικαίου έναντι διατάξεων
- Μπαρτσελόνα – Άιντραχτ Φρανκφούρτης 2-1: Ο Κουντέ έδωσε πολύτιμη νίκη στους «μπλαουγκράνα»
- Πανδαισία: Όλα τα γκολ από τα αποψινά παιχνίδια του Champions League (vids)

