Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Ταϊβάν νομιμοποίησε την υιοθεσία παιδιού για τα ομόφυλα ζευγάρια

Η Ταϊβάν νομιμοποίησε την υιοθεσία παιδιού για τα ομόφυλα ζευγάρια

Το 2019 η Ταϊβάν έγινε η πρώτη χώρα στην Ασία που νομιμοποίησε τον γάμο μεταξύ ομοφυλόφιλων

Το νομοθετικό σώμα της Ταϊβάν ενέκρινε νομοσχέδιο που παρέχει στα ομόφυλα ζευγάρια το δικαίωμα να υιοθετήσουν από κοινού παιδί, ξεπερνώντας ένα από τα τελευταία εμπόδια για την επίτευξη πλήρους ισότητας στον γάμο.

Η Ταϊβάν το 2019 έγινε η πρώτη χώρα στην Ασία που νομιμοποίησε τους γάμους ομοφυλόφιλων, αλλά σταμάτησε να παραχωρεί ίσα δικαιώματα υιοθεσίας σε ζευγάρια του ίδιου φύλου.

Προηγουμένως η υιοθεσία επιτρεπόταν μόνο στα ετερόφυλα ζευγάρια και στους άγαμους, δημιουργώντας μία κατάσταση στην οποία εάν ένα ομόφυλο ζευγάρι επιθυμεί να υιοθετήσει, τότε μόνο ένας εκ των δύο θα μπορούσε να είναι νόμιμος γονέας του.

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που παραχωρήσαμε δικαιώματα κοινής υιοθεσίας σε ομόφυλα ζευγάρια σήμερα», είπε ο Φαν Γιουν, βουλευτής από το κυβερνών Δημοκρατικό Προοδευτικό Κόμμα που ήταν μεταξύ εκείνων που κίνησαν τη νομική αλλαγή.

Η Συμμαχία για την Προώθηση των Δικαιωμάτων Πολιτικής Συνεργασίας της Ταϊβάν, υπέρμαχος των δικαιωμάτων LGBTQI+ στο νησί, χαρακτήρισε επίσης την απόφαση ένα μεγάλο βήμα προς την επίτευξη πλήρους ισότητας στο γάμο.

Σύμφωνα με το CNN, πριν από τη σημερινή νομική αλλαγή ορισμένα ομόφυλα ζευγάρια είχαν περάσει χρόνια στις δικαστικές αίθουσες της Ταϊβάν, αμφισβητώντας τις παλαιότερες διακρίσεις.

Σε μια απόφαση ορόσημο τον περασμένο Ιανουάριο, ένα ζευγάρι ανδρών από την πόλη Kaohsiung κατάφερε να αμφισβητήσει με επιτυχία την απαγόρευση, όταν το δικαστήριο έκρινε ότι η από κοινού υιοθεσία ήταν προς το συμφέρον του παιδιού τους.

Η νομική αλλαγή επήλθε εν μέσω αυξανόμενης ευαισθητοποίησης στην Ταϊβάν σχετικά με το τι χρειάζεται ακόμα για να επιτευχθεί πλήρης ισότητα στον γάμο, παρόλο που ο γάμος ομοφύλων είχε νομιμοποιηθεί πριν από τέσσερα χρόνια.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024