Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπήκαν τα θεμέλια της νέας γέφυρας στη Λακωνία

Μπήκαν τα θεμέλια της νέας γέφυρας στη Λακωνία

Ξεκίνησαν οι εργασίες θεμελίωσης της νέας γέφυρας στο Δήμο Ευρώτα, που θα παραδοθεί προς χρήση σε 18 μήνες.

Θεμελιώθηκε η νέα γέφυρα στο Δήμο Ευρώτα στην Σκάλα, με τον προϋπολογισμό του έργου να ανέρχεται στα 4.465.000 ευρώ.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας που θεμελίωσε το έργο επισήμανε τον ρόλο της νέας γέφυρας, αφ’ ενός στην αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας και αφ’ ετέρου στην εξαιρετική διευκόλυνση -αλλά και ασφάλεια- που παρέχει τόσο στους ντόπιους όσο και στους επισκέπτες της Λακωνίας.

Όπως τόνισε ο Π. Νίκας η νέα γέφυρα αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα σε 18 μήνες, ενώ παράλληλα αυτό το διάστημα εκπονούνται και βαίνουν προς ολοκλήρωση οι μελέτες δύο ακόμα έργων στην ίδια περιοχή -των παρακάμψεων Σκάλας και Βλαχιώτη.

Ο δήμαρχος Ευρώτα Δήμος Βέρδος στην δική του ομιλία, τόνισε ότι το έργο της νέας γέφυρας βάζει τον εν λόγω δήμο σε τροχιά ανάπτυξης.

Η νέα γέφυρα θα κατασκευαστεί δίπλα στην υπάρχουσα παλαιά μεταλλική γέφυρα και σε απόσταση περίπου 11,50 μέτρων νοτιοανατολικά από τον άξονα της υφιστάμενης γέφυρας μέχρι τον άξονα της νέας γέφυρας. Ο φορέας του καταστρώματος της νέας γέφυρας θα είναι σύμμικτος και θα αποτελείται από χαλύβδινες δοκούς ενσωματωμένες εντός οπλισμένου σκυροδέματος, σύμφωνα με τις προδιαγραφές.

Το κατάστρωμα της νέας γέφυρας θα έχει πλάτος κυκλοφορίας οχημάτων 9 μέτρων και εκατέρωθεν αυτού προβλέπεται η κατασκευή δυο πεζοδρομιών πλάτους 2,10 μέτρων έκαστο, για την ασφαλή κυκλοφορία και των πεζών.

Προβλέπεται, επίσης, η κατασκευή και τοποθέτηση οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης (διαγράμμισης, στηθαία ασφαλείας, πινακίδες) για την εξασφάλιση της ασφαλούς κυκλοφορίας των διερχόμενων οχημάτων και των πεζών.

Πηγή φωτογραφίας: Περιφέρεια Πελοποννήσου

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024