Η νέα πεζογέφυρα στις Κουκουναριές του Δήμου Σκιάθου τοποθετήθηκε με τον Δήμο να υποστηρίζει πως η προηγούμενη είχε φθορές και αυξημένο κίνδυνο ατυχήματος.

Τοποθετήθηκε η νέα ξύλινη πεζογέφυρα στον βιότοπο των Κουκουναριών του Δήμου Σκιάθου. Είναι μία γέφυρα προδιαγραφών για άτομα με κινητικά προβλήματα, αφού στην περιοχή έχει σχεδιαστεί και διαδρομή ΑΜΕΑ.

Η παλαιά ξύλινη γέφυρα είχε τοποθετηθεί στο σημείο από το 1993 ενώ από το 2014 παρουσίαζε σημαντικές φθορές και ιδιαίτερα αυξημένο κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αναδεικνύεται η ιστορική γέφυρα του Δήμου Πλατανιά

Το 2022 ο Δήμος αποφάσισε την ένταξη του έργου στον προϋπολογισμό του με ίδιους πόρους και εν συνεχεία προχώρησε στην με αρ.πρωτ.10705/05.08.2022 σύμβαση για την προμήθεια και τοποθέτηση ξύλινης γέφυρας στη θέση Κουκουναριές Δήμου Σκιάθου, ποσού 37.000,00 ευρώ.

Η γέφυρα βάρους 7 τόνων και 2 μέτρων είναι κατασκευασμένη στην Ιταλία και στο σύνολο της είναι επιστρωμένη με οικολογικό υδροδιαλυτό βερνίκι, ενημερώνει ο Δήμος Σκιάθου και προσθέτει: «Η στατική μελέτη της πεζογέφυρας προδιαγράφεται από τον Ευρωκώδικα EN 1991-2 (φορτία γεφυρών) και EN 1995-2 (ξύλινες γέφυρες) για αντοχή διέλευσης πεζών κάθετης φόρτισης 4,35 kN ανά τετραγωνικό μέτρο δαπέδου και 80 κιλά οριζόντιας φόρτισης ανά τρέχων μέτρο επί της κουπαστής καθώς και έλεγχος ιδιοσυχνότητας ταλάντευσης της γέφυρας από διερχόμενους πεζούς.

Δεν προβλέπεται το ενδεχόμενο διέλευση οχήματος. Θεωρούνται αμελητέες οι αντιδράσεις λόγο φορτίσεων από σεισμική δραστηριότητα και ανέμου. Το δάπεδο της πεζογέφυρας αποτελείται από αντιολισθητικές σανίδες πάχους εγκάρσια τοποθετημένες, με ενδιάμεσα κενά αερισμού, από εμποτισμένη ολόσωμη ερυθρά ξυλεία, αντοχής κατηγορίας C18».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr