Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Αλέξης Χαρίτσης: Οι υποκλοπές το μεγαλύτερο σκάνδαλο – Υπόλογος ο κ. Μητσοτάκης

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ κοστίζει 5,5 δισ. ευρώ το χρόνο και είναι «η μέρα με τη νύχτα» με αυτό της ΝΔ τονίζει ο Αλέξης Χαρίτσης. Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι έχει δυσανεξία σε οτιδήποτε Δημόσιο με ειδική αναφορά στο άρθρο 16 για τα Πανεπιστήμια. Δηλώνει σίγουρος για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία για την πολιτική της στην οικονομία και το αποτυχημένο, όπως το χαρακτηρίζει, παραγωγικό μοντέλο, εξαπολύει ο Αλέξης Χαρίτσης, πρώην υπουργός στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος βουλευτής στο νομό Μεσσηνίας.

Aναφέρει ότι το σκάνδαλο των υποκλοπών είναι το μεγαλύτερο μετά τη Μεταπολίτευση και τονίζει ότι η κυβέρνηση δεν έχει δώσει εξηγήσεις.

Χαρακτηρίζει αδιανόητα όσα έγιναν με τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις και αναρωτιέται γιατί υπέκλεπταν τις συνομιλίες του κ. Ανδρουλάκη, της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων και κορυφαίων υπουργών.

Αναφερόμενος στο άρθρο 16 για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων κατηγορεί την κυβέρνηση ότι θέλει να αποδυναμώσει το δημόσιο πανεπιστήμιο κι ότι έχει απέχθεια και αλλεργία με οτιδήποτε δημόσιο.

Για το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι είναι «μέρα με τη νύχτα» με αυτό της ΝΔ ενώ υπογραμμίζει ότι η προοδευτική κυβέρνηση θα αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο ενισχύοντας τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα.

Σε ό,τι αφορά την κοστολόγηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι είναι 5,5 δισ. ετησίως ενώ τονίζει ότι το 2015 έσωσαν την Ελλάδα από τη χρεοκοπία.

«Είμαστε ριζοσπαστική Αριστερά γιατί θέλουμε δικαιοσύνη παντού», τονίζει ο κ. Χαρίτσης ενώ εμφανίζεται απόλυτα σίγουρος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εκλογές και ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι ξανά πρωθυπουργός.

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ κοστίζει 5,5 δισ. ευρώ το χρόνο

Ο υποψήφιος βουλευτής στο νομό Μεσσηνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Χαρίτσης με τον δημοσιογράφο του in κ. Βασίλη Κανέλλη

Για τις υποκλοπές: Υπόλογος ο Κ. Μητσοτάκης

Ο Αλέξης Χαρίτσης τονίζει ότι η κυβέρνηση δεν έδωσε εξηγήσεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών. «Το βασικό είναι να μάθει ο ελληνικός λαός την αλήθεια. Τι έχει συμβεί μ’ αυτήν την πολύκροτη υπόθεση, το μεγαλύτερο σκάνδαλο στη χώρα από τη Μεταπολίτευση και μετά. Πρέπει να διερευνηθεί και να διαλευκανθεί σε βάθος και να αποδοθούν ποινικές ευθύνες εκεί που υπάρχουν. Ο ελληνικός λαός να γνωρίζει τι έχει συμβεί για να αποδώσει πολιτικές ευθύνες στην κάλπη. Πολιτικά ο κ. Μητσοτάκης είναι υπόλογος για ό,τι έχει συμβεί. Πρέπει να δοθούν εξηγήσεις».

Για το άρθρο 16 και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια: Αποδυναμώνεται δημόσια παιδεία

Ο κ. Χαρίτσης χαρακτηρίζει προσχηματική τη συζήτηση που γίνεται για την κατάργηση του άρθρου 16 και τη δυνατότητα ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Τονίζει ότι σκοπός της κυβέρνησης είναι η αποδυνάμωση της δημόσιας παιδείας και ότι έχει απέχθεια και αλλεργία σε οτιδήποτε δημόσιο».

Αναφέρει ότι το δημόσιο πανεπιστήμιο είναι αυτό που επί χρόνια έδινε το δικαίωμα στο παιδί του αγρότη και του εργάτη να σπουδάσει.

Για τις συγκλίσεις με το ΠΑΣΟΚ: Να δούμε αυτά που μας ενώνουν

Ο κ. Χαρίτσης υποστηρίζει ότι: «Πρέπει να δούμε αυτά που μας ενώνουν και όχι αυτά που μας χωρίζουν. Απουσιάζει από τον δημόσιο διάλογο μια σοβαρή προγραμματική συζήτηση»

Για τα οικονομικά προγράμματα: Μας χωρίζει χάος με τη ΝΔ

Χαρακτηρίζει «μέρα με τη νύχτα το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ με το πρόγραμμα της ΝΔ. Το μοντέλο ανάπτυξης της ΝΔ είναι παρωχημένο και αυτό μας έβαλε στη χρεοκοπία. Οι επενδύσεις που πανηγυρίζει η κυβέρνηση είναι μόνο real estate και τουρισμός».

Αναφέρει ότι η τραπεζική χρηματοδότηση και η αξιοποίηση των χρηματοδοτικών πόρων είναι για λίγους κι εκλεκτούς κι ότι το 92% των δανείων απευθύνεται σε πολύ μεγάλες και μεγάλες επιχειρήσεις

«Δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη στη χώρα χωρίς στήριξη των δυνάμεων της εργασίας. Μιλάμε για ένα άλλο παραγωγικό μοντέλο που δεν θα στηρίζει μόνο τις ελίτ.»

Για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ: Κοστίζει 5,5 δις ετησίως

Τονίζει ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφές και ξεκάθαρο. «Θα γίνουν ριζοσπαστικές τομές από την προοδευτική διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι κοστολογημένο. Κοστίζει 5,5 δις ευρώ ετησίως.

Οσο για το 2015 επισημαίνει ότι τότε το οικονομικό επιτελείο έκανε αγώνα να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ παρότι υπήρχαν σχέδια από τον Σόιμπλε και από εγχώριους κύκλους για αποπομπή της χώρας από το ευρώ.

Υποστηρίζει ότι οι έμμεσοι φόροι είναι άδικοι, επιβαρύνουν τα μεσαία και χαμηλά στρώματα. «Πρέπει να υπάρξει μείωση του ΦΠΑ στα καύσιμα και του ΕΦΚ στα καύσιμα. Η πολιτική που εφαρμόζεται επιδοτεί την κερδοσκοπία στα καύσιμα και τα τρόφιμα.

Για τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: Κάναμε αυτοκριτική

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν η μοναδική που έκανε την αυτοκριτική της για όσα έγιναν την περίοδο 2015-2019. Κυβερνήσαμε σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες και με τρομερές πιέσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να σώσει τη χώρα από την χρεοκοπία. Το 2015 δεν υπήρχαν λεφτά στα ταμεία για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις».

Προαναγγέλλει επαναγορά του 17% της ΔΕΗ και αξιοποίηση του 40% που κατέχει το Δημόσιο στην Εθνική τράπεζα για να μπορεί να παρεμβαίνει στη χρηματοδότηση μικρών επιχειρήσεων.

Για το ενεργειακό μοντέλο: Μην παραμυθιάζουμε τον κόσμο

Κατηγορεί την κυβέρνηση της ΝΔ ότι παραμυθιάζει τον κόσμο με τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων και τις εξορύξεις. «Τις εξορύξεις θέλουμε να τις σταματήσουμε γιατί δεν θέλουμε να παραμυθιάζουμε τον κόσμο. Είναι διεθνής τάση η στροφή στις ΑΠΕ και η απεξάρτηση από τους υδρογονάνθρακες. Η μικρή Ελλάδα δεν μπορεί να χάσει το τρένο της νέας βιομηχανικής επανάστασης».

Για τις εκλογές: Θα νικήσουμε

Αφού χαρακτηρίζει κορυφαίας σημασίας τη συμφωνία των Πρεσπών τονίζει ότι οι διαφορές του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ είναι αξιακές, ιδεολογικές και πολιτικές.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα χάσει τις εκλογές. Η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή διότι χρειάζεται αλλαγή πολιτικής. Ο Αλέξης Τσίπρας άλλαξε το πολιτικό σκηνικό στη χώρα μας».

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024