Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Παύλος Γερουλάνος: Το ΠΑΣΟΚ θα ξαναγίνει μεγάλο όταν πείσει το 1 εκατ. ψηφοφόρους να επιστρέψουν

«Δεν θα φτάσουμε καν να συζητήσουμε για το πρόσωπο του πρωθυπουργού» τονίζει ο Παύλος Γερουλάνος προεξοφλώντας προγραμματική ασυμφωνία. Εξηγεί γιατί δεν εμπιστεύεται ούτε τον Μητσοτάκη ούτε τον Τσίπρα. Το αυτομαστίγωμα του ΠΑΣΟΚ και πώς θα ξαναγίνει μεγάλο κόμμα.

«Αν αφαιρέσει κανείς το σύνθημα και μείνει στην ουσία, η ουσία έχει ακόμα να δώσει. Το σημερινό μας πρόγραμμα είναι μια μετεξέλιξη, αντανακλά τις αρχές και τις αξίες του ΠΑΣΟΚ», δηλώνει ο Παύλος Γερουλάνος, υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στην Α’ Αθήνας, για την συζήτηση των ημερών και την αναβίωση των πασοκικών συνθημάτων.

Σε προγραμματική ασυμφωνία αποδίδει και την όποια κατάρρευση των μετεκλογικών συζητήσεων για κυβέρνηση συνεργασίας. «Στο τέλος οι διαπραγματεύσεις δεν θα σταματήσουν λόγω του αρχηγού, αλλά γιατί δεν μπορώ να δω τους Μητσοτάκη – Τσίπρα να πιστεύουν πραγματικά στο όραμα του ΠΑΣΟΚ. Δεν θα φτάσουμε καν να συζητήσουμε για πρόσωπα», τονίζει.

«Το ερωτηματικό που μπαίνει σε όποιον συνεργαστεί με τον κ. Μητσοτάκη είναι ένα ερωτηματικό που κρατάει πίσω την δημοκρατική ζωή του τόπου» λέει ασκώντας δριμεία επίθεση για το ζήτημα των υποκλοπών. Από τα πυρά δεν γλιτώνει ο Αλέξης Τσίπρας «που όσο κυβερνούσε προσπάθησε με κάθε τρόπο να χειραγωγήσει τους θεσμούς».

Μιλώντας για τα κρίσιμα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία ο Παύλος Γερουλάνος εξηγεί γιατί η «αντιφατική» Α’ Αθήνας, αποτελεί πρόκληση για τον ίδιο, αλλά και το ΠΑΣΟΚ, καθώς «εκεί οι άνθρωποι επλήγησαν περισσότερο από την κρίση και εμφανίζονται σκεπτικοί στο να επιστρέψουν στο πολιτικό τους σπίτι».

Για τον πρώην υπουργό Πολιτισμού, το ΠΑΣΟΚ θα ξαναγίνει μεγάλο κόμμα όταν πείσει το 1 εκατομμύριο ψηφοφόρους του που απέχουν να επιστρέψουν στις κάλπες. «Οσο πιο ξεκάθαροι είμαστε στο τι εκπροσωπούμε, τόσο θα αρχίσει να μας εμπιστεύεται ο κόσμος».

Θα ξέρουμε εμείς αν η όποια συνεργασία είναι προϊόν σύγκλισης ή εκβιασμού, επειδή ο κ. Μητσοτάκης ξέρει κάτι;

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στην Α’ Αθήνας κ. Παύλος Γερουλάνος με την δημοσιογράφο του in κ Μυρτώ Λιαλιούτη

Για την «πρόκληση» της Α’ Αθήνας: Μικρόκοσμος της χώρας

Η Α’ Αθήνας είναι ένας μικρόκοσμος των περισσότερων προβλημάτων της χώρας, τονίζει ο κ. Γερουλάνος. «Αυτό που φαίνεται είναι οι απίστευτες ανισότητες που ζει η ελληνική κοινωνία, σε ό,τι αφορά το εισόδημα, τον πλούτο, την πρόσβαση στην εξουσία. Από αυτή την άποψη είναι μια μεγάλη πρόκληση (…) Το ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα έμεινε πίσω γιατί, όπως και τα περισσότερα αστικά κέντρα, επλήγη περισσότερο από την κρίση. Είναι λογικό να υπάρχει κόλλημα για να επιστρέψει κανείς. Υπάρχει ένας σκεπτικισμός απέναντι στην πολιτική».

Για τον τσακωμό για τον Ανδρέα: Η αγωνία του Τσίπρα να πείσει

Ένα όνομα αποκτάει αξία ανάλογα με το περιεχόμενο που θα του δώσεις (…) Οι ψηφοφόροι ψηφίζουν με βάση τι τους λες για το μέλλον τους. Μπορεί να τραβάμε την προσοχή του κόσμου γιατί το ΠΑΣΟΚ ζει μια αναβίωση, έστω και χιουμοριστική, αλλά από την στιγμή που τραβάς την προσοχή του κόσμου πρέπει να του μιλήσεις μετά για την δική του την ζωή.

Ο «τσακωμός» για τον Ανδρέα ξεκινάει από μια αγωνία του Αλέξη Τσίπρα να πει ότι είναι ένα κεντροαριστερό κόμμα. Και προσπαθεί να το κάνει με συμβολισμούς (…) Η οπτική του Παπανδρέου δεν έχει εκφραστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ. Παραμένει ένα ελιτίστικο κόμμα (…) Πρέπει να δείξουμε στους πασοκογενείς ψηφοφόρους ότι έχουμε συνδεθεί με τις ρίζες μας (…) Εγώ τον Ανδρέα δεν τον γνώρισα ποτέ, τον διάβασα όμως. Αν αφαιρέσει κανείς το σύνθημα και μείνει στην ουσία, η ουσία έχει ακόμα να δώσει. Το σημερινό μας πρόγραμμα είναι μια μετεξέλιξη, αντανακλά τις αρχές και τις αξίες του ΠΑΣΟΚ.

Το ΠΑΣΟΚ αν δεν έχει κάνει αυτοκριτική, έχει κάνει αυτομαστίγωμα (…) Θεωρώ ότι από την ώρα που θα αλλάξεις μέχρι να βγεις και να πείσεις τον κόσμο, χρειάζεται κάποιος χρόνος. Υπάρχουν κόμματα πανευρωπαϊκά που πέρασαν πολύ μεγαλύτερες δυσκολίες από το ΠΑΣΟΚ και επιβίωσαν.

Για την Λίνα Μενδώνη: Πληρώνει αμαρτίες άλλων

Πρέπει να πω ότι είχα μια πολύ καλή συνεργασία μαζί της όταν ήμασταν στο υπουργείο Πολιτισμού. Το να είσαι υπουργός Πολιτισμού σε μια κυβέρνηση που δεν πολυπιστεύει στον πολιτισμό είναι ήδη μια μεγάλη δυσκολία (…) Νομίζω ότι η κ. Μενδώνη πληρώνει αμαρτίες άλλων.

Για το «ούτε Μητσοτάκης-ούτε Τσίπρας»: Δεν θα φτάσουμε καν να το συζητήσουμε

Ο οποιοσδήποτε πρωθυπουργός προκύψει από την απλή αναλογική πρέπει να είναι ένας πρωθυπουργός που την πιστεύει (…) Δεν μπορεί να είναι ένας πρωθυπουργός που λέει «δεν θα κάνω κυβέρνηση ηττημένων», γιατί στην απλή αναλογική δεν υπάρχουν ηττημένοι. Πρέπει να είναι ένας άνθρωπος που πιστεύει στην σύνθεση, δεν έρχεται ο εταίρος ως πατερίτσα. Πρέπει να είναι ένας άνθρωπος που καταλαβαίνει τι σημαίνει έλεγχος της εξουσίας. Και στις υποκλοπές και στα Τέμπη βλέπουμε μια κυβέρνηση που υποφέρει από την ανέλεγκτη εξουσία. Και τα δύο θα είχαν αποφευχθεί αν κάποιος ήταν εκεί και τράβαγε χαλινάρι (…) Δεν βλέπω ούτε τον κ. Μητσοτάκη ούτε τον κ. Τσίπρα να είναι άνθρωποι, οι οποίοι αντιλαμβάνονται την απλή αναλογική για την δύναμη που έχει πραγματικά.

Στο τέλος οι διαπραγματεύσεις δεν θα σταματήσουν λόγω του αρχηγού, αλλά γιατί δεν μπορώ να δω τους Μητσοτάκη-Τσίπρα να πιστεύουν πραγματικά στο όραμα του ΠΑΣΟΚ, έστω και στον βαθμό που αντανακλά την κοινοβουλευτική του δύναμη. Θα αφήσει ο κ. Μητσοτάκης να γίνει αποσυγκέντρωση της εξουσίας; Αυτός είναι που έκανε το επιτελικό κράτος και πήρε όλη την εξουσία στο Μαξίμου. Θα δεχτεί ποτέ να μπει έστω σε μια μορφή ελέγχου της μειοψηφίας; Δεν θα φτάσουμε καν να συζητήσουμε για πρόσωπα.

Κάθε κόμμα παρουσιάζει ένα πρόγραμμα, θέσεις και προτάσεις. Σε επίπεδο προτάσεων πολλά κόμματα έχουν κοινά σημεία. Το θέμα είναι τι υπηρετούν. Τι δεν πιστεύω εγώ στον ΣΥΡΙΖΑ; Η χώρα χρειάζεται γρήγορη αποσυγκέντρωση εξουσίας. Για να γίνει αυτό θέλει μια πίστη στους θεσμούς (…) Βλέπουμε έναν ΣΥΡΙΖΑ που όσο κυβερνούσε προσπάθησε με κάθε τρόπο να χειραγωγήσει τους θεσμούς. Ένα κόμμα που μέχρι χθες προσπαθούσε να τους χειραγωγήσει, θα τους δώσει σήμερα εξουσία, με λογοδοσία; Αμφιβάλλω πάρα πολύ (…) Δεν πιστεύουν αυτά τα οποία πιστεύουμε.

Για Μητσοτάκη και υποκλοπές: Έβαλε βόμβα στα θεμέλια του πολιτικού συστήματος

Ο κ. Μητσοτάκης, με δική του ευθύνη, έβαλε μια βόμβα στα θεμέλια του πολιτικού μας συστήματος. Ας αφήσουμε ένα λεπτό έξω τον κ. Ανδρουλάκη (…) Θα ξέρουμε εμείς αν η όποια συνεργασία είναι προϊόν σύγκλισης ή εκβιασμού, επειδή ο κ. Μητσοτάκης ξέρει κάτι; Το ερωτηματικό που μπαίνει σε όποιον συνεργαστεί με τον κ. Μητσοτάκη είναι ένα ερωτηματικό που κρατάει πίσω την δημοκρατική ζωή του τόπου. Ετσι ο κ. Μητσοτάκης έχει απομονώσει τη ΝΔ, είναι σχεδόν αδύνατο να συνεργαστεί κανείς με τη ΝΔ όσο ο κ. Μητσοτάκης είναι πρωθυπουργός. Ουσιαστικά διασφαλίζει ότι κάθε κόμμα θα δείξει κράτημα.

Για τη ΝΔ ο κ. Μητσοτάκης είναι ένα ατού όσο η τακτική της ΝΔ είναι μια πολιτική του φόβου. Οσο επιμένει να λέει «να φοβάστε τον έναν και τον άλλον» -έτσι δεν κυβέρνησε πάντα η Δεξιά; Σιγά. Η χώρα έχει πάει πολύ καλά και με άλλες κυβερνήσεις και έχει πάει πολύ άσχημα με κυβερνήσεις, όπως αυτή του Κώστα Καραμανλής από το 2007 έως το 2009 (…) Οι βάσεις ήταν σαθρές.

Για το ισχυρό ποσοστό του ΠΑΣΟΚ: 50% πάνω από αυτό που είχαμε

Το αριθμητικό όριο το έχει θέσει ο πρόεδρος, λέγοντας ότι εμείς θεωρούμε ότι θα έχουμε ισχυρό ποσοστό με μια αύξηση 50% από αυτό που είχαμε. Είναι ενδιαφέρον, παρότι όλη η συζήτηση αφορά τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ, στις δημοσκοπήσεις το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο κόμμα που αυξάνει τα ποσοστά του.

Το ΠΑΣΟΚ θα ξαναγίνει μεγάλο κόμμα όταν πείσει το 1 εκατομμύριο ψηφοφόρους του να επιστρέψουν στο ΠΑΣΟΚ. Ποιοι είναι αυτοί; Δεν είναι οι άνθρωποι που πήγαν στη ΝΔ ή στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτοί που δεν πάνε καν στην κάλπη (…) Από το 2009 έως το 2019 λείπουν από τις κάλπες περίπου 2 εκατομμύρια. Οι μισοί από αυτούς ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ. Είναι πολλοί που κουράστηκαν, δεν έβλεπαν το ΠΑΣΟΚ που αγάπησαν και εμπιστεύονται και έχουν απομακρυνθεί από την κάλπη (…) Οσο πιο ξεκάθαροι είμαστε στο τι εκπροσωπούμε, τόσο θα αρχίσει να μας εμπιστεύεται ο κόσμος.

Sports in

Οι δύο παίκτες της Premier League που κατηγορούνται για βιασμό αποβλήθηκαν από την ομάδα τους

Οι δύο ποδοσφαιριστές που συνελήφθησαν για βιασμό, αποβλήθηκαν από την ομάδα που αγωνίζονται.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024