Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Λιάνα Κανέλλη: Το ΚΚΕ είναι ο «Κέρβερος» για τον Παράδεισο

Η ψήφος στο ΚΚΕ δεν είναι ψήφος διαμαρτυρίας αλλά μία επανάσταση στην αδικία, τη φτώχεια, την ακρίβεια, δηλώνει η Λιάνα Κανέλλη ξεκαθαρίζοντας ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα δεν συμμετέχει επ' ουδενί σε κυβέρνηση συνεργασίας. Απαντά τι θα έκαναν οι κομμουνιστές σε τυχόν πόλεμο.

Η Λιάνα Κανέλλη, υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στην Α’ Αθηνών διατυπώνει την άποψη ότι το ΚΚΕ όχι μόνο υπερασπίζεται τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ αλλά ζητά περισσότερα. «Δεν είναι αχίλλειος πτέρνα του ΚΚΕ η στάση του για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ» τονίζει και εξηγεί ότι το ΚΚΕ καταψήφισε τη ρύθμιση για τον γάμο καθώς επί της ουσίας μετατρέπεται σε οικονομική συναλλαγή.

Περιτριγυρισμένη από τους πίνακες που ζωγραφίζει εδώ και δεκαετίες, έχοντας στο γραφείο της το βιβλίο της για τη Ρουάντα με συγκλονιστικές φωτογραφίες τονίζει ότι το ΚΚΕ δικαιώθηκε που δεν ψήφισε ούτε την τροπολογία για τον Κασιδιάρη καθώς με βάση αυτή ο κ. Τζήμερος κατέθεσε αίτημα στον Άρειο Πάγο να απαγορευτεί το ΚΚΕ, κάτι που απορρίφθηκε.

Δηλώνει ότι η ψήφος στο ΚΚΕ δεν αποτελεί ψήφο διαμαρτυρίας, αλλά επανάσταση απέναντι στα προβλήματα που διαιωνίζονται για τους πολίτες οι οποίοι συν τω χρόνω γίνονται φτωχότεροι ενώ ο πλούτος συγκεντρώνεται στα χέρια όλων και λιγότερων.

«Δεν σημαίνει ότι επειδή ο Πούτιν είναι Ρώσος είναι και κομμουνιστής» υπογραμμίζει η κ. Κανέλλη και κάνει λόγο για proxy πόλεμο στην Ουκρανία, χαρακτηρίζοντας και τον Ζελένσκι και τον Πούτιν ως ολιγάρχες.

Η κ. Κανέλλη με χειμαρρώδη λόγο εξηγεί ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα υπερασπίζεται τα σύνορα και μιλά για την αμυντική βιομηχανία της χώρας εξηγώντας πως οι Κομμουνιστές έδωσαν μάχες για την πατρίδα ζητώντας να βγουν από τις φυλακές και να πολεμήσουν άοπλοι τον φασισμό. Οι φασίστες καλλιεργούν την άποψη ότι το ΚΚΕ δεν θα πολεμήσει, λέει.

Η απάντηση είναι αφοπλιστική στην ερώτηση τι θα έπρεπε να κάνει ο λαός σε τυχόν πόλεμο με την Τουρκία, να πάρει τα όπλα ή να κάνει «διεθνιστική πάλη;»

Να ευχόσασταν σε ένα πόλεμο να έχετε δίπλα σας έναν κομμουνιστή φαντάρο. Πρώτα θα φροντίσει για εσάς και μετά για τον ίδιο

H υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στην Α’ Αθήνας κ. Λιάνα Κανέλλη με τον δημοσιογράφο του in κ. Ανδρέα Παναγόπουλο

Για τους ΛΟΑΤΚΙ: Τα άλλα κόμματα τους αντιμετωπίζουν ως «πελατεία»

Η κ. Κανέλλη θεωρεί ότι ένας μηχανισμός διαστρέβλωσης των θέσεων του κόμματος προωθεί ως την «αχίλλειο πτέρνα του ΚΚΕ» την καταψήφιση του νόμου για τον γάμο, ενώ έχει εξηγηθεί πως το κόμμα στηρίζει τα δικαιώματα τους και ζητά ακόμη περισσότερα.

«Τα άλλα κόμματα αντιμετωπίζουν τους ΛΟΑΤΚΙ ως πελατεία αφού τμηματοποιούν τους πολίτες» λέει η υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ.

Για τη Θρησκεία: Είναι το «όπιο του λαού» όταν έχει κοσμική εξουσία

Ξεκαθαρίζει ότι δεν είναι ασυμβίβαστο για έναν κομμουνιστή να είναι πιστός σε κάποια θρησκεία. Υπήρξαν, άλλωστε, παπάδες κομμουνιστές που πολέμησαν σημειώνει μεταξύ άλλων.

Το ΚΚΕ δεν απέκλεισε ποτέ τη θρησκεία υπογραμμίζει και σημειώνει με πολιτικό νόημα «αν είσαι Ορθόδοξος ψηφίζεις ΚΚΕ ». Ρίχνει το καρφί ότι κάποιοι (πολιτικοί) πάνε στις εκκλησίες και ανάβουν κεράκι μαζί με τις κάμερες χωρίς να έχουν πίστη.

Για τις υποκλοπές: ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ διευκόλυναν όσους τις κάνουν

Η κ. Κανέλλη υπενθυμίζει τις καταγγελίες του ΚΚΕ για παρακολούθηση των τηλεφώνων των γραφείων του το 2017, όπου δεν βγήκε κάτι. «Οι υποκλοπές είναι τμήμα του βρώμικου πολιτικού παιχνιδιού» υποστηρίζει.

Εκτιμά ότι όλα εκπορεύονται από τις διάφορες υπηρεσίες στο Maryland των ΗΠΑ, θυμίζει την υπόθεση Τσαλικίδη και δηλώνει πως αν δεν έκαναν υποκλοπές ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σίγουρα τις διευκόλυναν. Για το ενδεχόμενο ποινικών ευθυνών και Ειδικού Δικαστηρίου διερωτάται «είδε ποτέ προκοπή ο λαός με τις εξεταστικές και τα Ειδικά Δικαστήρια τόσα χρόνια;»

Για το μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη: Αν είχαν ενδιαφερθεί να τελειώσει η δίκη δεν χρειαζόταν τροπολογία

Επιρρίπτει ευθύνες σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν ενδιαφέρθηκαν να βρεθεί χώρος για να διεξαχθεί η δίκη, τονίζοντας ότι έτσι θα είχε ολοκληρωθεί και δεν θα χρειαζόταν τροπολογία. Επικρίνει ορισμένα ΜΜΕ ως «χορηγούς επικοινωνίας» αφού ενώ ο Κασιδιάρης δεν είχε κατέβει στις εκλογές μιλούν για «ορφανές ψήφους» λόγω των δημοσκοπήσεων.

Το ΚΚΕ λέει, δικαιώθηκε που την καταψήφισε αφού ο κ. Τζήμερος βρήκε «πάτημα» και κατέθεσε ένσταση κατά του ΚΚΕ.

Για συμμετοχή ΚΚΕ σε κυβέρνηση: Ποτέ με τους όρους του αντιπάλου

Ξεκαθαρίζει ότι το ΚΚΕ δεν θα μπει σε κυβέρνηση συνεργασίας και υπενθυμίζει ότι το 1989 συμμετείχε ο Συνασπισμός και όχι το ΚΚΕ σε κυβέρνηση ειδικού σκοπού, ενώ στη συνέχεια το ΚΚΕ αποχώρησε.

Το ΚΚΕ δεν θα κυβερνήσει ποτέ με όρους τους αντιπάλου σημειώνει και υπογραμμίζει πως το κόμμα θέλει να κυβερνήσει αλλά γι΄αυτό πρέπει να αποφασίζει ο λαός.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024