Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o

Κυριάκος Πιερρακάκης: Στις 21 Μαΐου έχουμε δημοψήφισμα πολιτικής σταθερότητας

Εως το 2027 θα έχουν ψηφιοποιηθεί άλλες 4.000 υπηρεσίες του δημοσίου, υπόσχεται ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης. Αναφέρεται στο «βαθύ κράτος» που υπάρχει και οδήγησε στην τραγωδία στα Τέμπη, ενώ για τη ΝΔ λέει: «Είναι το σπίτι μου, η οικογένειά μου»

Την πλήρη ψηφιοποίηση των 5.500 υπηρεσιών του δημοσίου μέχρι το 2027, υπόσχεται ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και υποψήφιος στην Α’ Αθήνας με τη Νέα Δημοκρατία, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ο υπουργός που χαρακτηρίζεται «αρχιτέκτονας» του gov.gr τονίζει ότι τον Σεπτέμβριο θα υλοποιηθεί η ψηφιακή μεταβίβαση των ακινήτων.

Για τις εκλογές εμφανίζεται σίγουρος για την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας αποκλείοντας κατηγορηματικά το ενδεχόμενο «μεγάλου συνασπισμού». Προειδοποιεί για τους κινδύνους της πολιτικής αστάθειας και τονίζει ότι «δεν υπάρχει χαλαρή ψήφος».

Για την τραγωδία στα Τέμπη επισημαίνει ότι δυστυχώς διαπιστώσαμε με τον πιο τραγικό τρόπο ότι υπάρχει «βαθύ κράτος» στην Ελλάδα, για την αντιμετώπιση του οποίου ο κ. Πιερρακάκης εστιάζει στον πλήρη ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους και στην αξιολόγηση.

Τέλος, χαρακτηρίζει σπίτι του και οικογένειά του τη Νέα Δημοκρατία επισημαίνοντας ότι η εκλογή του Κ. Μητσοτάκη στην ηγεσία του κόμματος τον επανέφερε στην πολιτική.

Τα πειράματα είναι καλά για τη φυσικοχημεία, δεν είναι όμως καλά για την πολιτική

O υποψήφιος της ΝΔ στην Α’ Αθήνας, κ. Κυριάκος Πιερρακάκης με τον δημοσιογράφο του in Βασίλη Κανέλλη

Για το πώς μπορούν να αποφευχθούν τραγωδίες, όπως στα Τέμπη: Με πλήρη ψηφιακό μετασχηματισμό

«Με τον πλήρη ψηφιακό μετασχηματισμό. Έχει υπάρξει σημαντική πρόοδος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Έχουμε περίπου 1.550 υπηρεσίες που έχουμε ψηφιοποιηθεί. 1.550 λόγους για την καλύτερη αλληλεπίδραση με το Δημόσιο.

Πλήρη ψηφιακό μετασχηματισμό θα έχουμε το 2027. Μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης μπορούμε άνω του 90% των κρατικών υπηρεσιών να τις έχουμε περάσει στο gov.gr.

Αλλά αυτό δεν φτάνει από μόνο του. Χρειάζεται και αξιολόγηση που πρέπει να πάει πακέτο με τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Αυτό είναι το προεκλογικό μας πρόγραμμα, αυτό λέμε στον κόσμο μας και αυτός ξέρει ποιος είναι ο πλέον αξιόπιστος για να το διαχειριστεί».

Για τις ιδιωτικοποιήσεις: «Δεν πρέπει να έχουμε ιδεοληψίες»

Δεν πρέπει να έχουμε ιδεοληψίες, πρέπει στο τέλος της ημέρας να κοιτάμε τι είναι βέλτιστο για τη χώρα.

Πρέπει να λύσουμε ένα πρόβλημα. Και πάνω στις υποδομές μας και πάνω στο κράτος και στο τι κάνει το κράτος για εμάς. Κι εκεί θεωρώ ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει την πιο αξιόπιστη πρόταση».

Για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή: Ανέλαβε την ευθύνη

«Ο κ. Καραμανλής ανέλαβε την ευθύνη, παραιτήθηκε από υπουργός και ο ελληνικός λαός έχει την κρίση στα χέρια του την κρίση για τον καθένα από εμάς στο πλαίσιο ενός ψηφοδελτίου. Θα έλεγα ότι το να λέμε «πλυντήριο» την ψήφο ακυρώνει και την πυρηνική διάσταση της Δημοκρατίας και των εκλογών. Ο κόσμος θα επιλέξει ποιοι από εμάς θα τον εκπροσωπήσουμε και νομίζω ότι ο κ. Καραμανλής έχει αναλάβει την ευθύνη του και αυτό τον τιμά».

Για το αν οι εκλογές μπορούν να γίνουν «πλυντήριο»: Ο κόσμος να δει ποιος μιλά με το μέλλον

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης αναφέρει ότι ένα κομμάτι της χώρας μπήκε στον 21ο αιώνα, άλλα κομμάτια έμειναν στον 20ο για να μην πω στον 190 αιώνα. «Υπάρχει βαθύ κράτος. Και βαθύ κράτος είναι όλα αυτά το 30% που δεν έχουμε προλάβει να θεραπεύσουμε και να λύσουμε και ο κόσμος αντιλαμβάνεται ότι δεν μπορούν να γίνουν όλα σε μια τετραετία. Το διαπιστώσαμε και με τραγικό τρόπο ότι υπάρχει βαθύ κράτος.

Ο κόσμος πρέπει να δει στο τέλος της ημέρας ποιος μιλά με το μέλλον και ποιος μένει και αλληλεπιδρά με το παρελθόν».

Για τον ψηφιακό μετασχηματισμό: 4.000 λόγοι για να μας ψηφίσουν

«Εχουμε μετρήσει ότι οι υπηρεσίες του κράτους είναι 5.500 χιλιάδες. Αρα έχουμε 4.000 υπηρεσίες σε εκκρεμότητα και είναι 4.000 λόγοι για να μας ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές. Γιατί έχουμε σχέδιο για κάθε μία από αυτές. Θέλουμε μέχρι το 2027 να ενταχθούν στο gov.gr αυτές οι 4.000 υπηρεσίες.

Πλέον εκτός από το know how έχουμε και τη χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης για να το κάνουμε. Είναι ένα «σχέδιο Μάρσαλ» για την εποχή μας και δεν θα αφήσουμε την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Για το επόμενο μεγάλο στοίχημα: Ψηφιακή μεταβίβαση ακινήτων

Η πρώτη υπηρεσία που θα υλοποιήσουμε είναι τα ακίνητα. Η λύση είναι σχεδόν έτοιμη, ο ηλεκτρονικός φάκελος είναι έτοιμος και εφόσον επανεκλεγούμε από τον Σεπτέμβριο θα λανσάρουμε τη νέα υπηρεσία.

Για «Δήμητρες», ηλεκτρονικές πληρωμές, «τοπικά νομίσματα»: Θα ήταν καταστροφικά

Τεχνολογικά όλα γίνονται, τονίζει ο κ. Πιερρακάκης αλλά επισημαίνει ότι η ουσία είναι αν θέλουμε να γίνουν όλα αυτά. «Η Ελλάδα είναι μέλος της Νομισματικής και Οικονομικής Ενωσης. Αυτά θα ήταν καταστροφικά αν τα εφαρμόζαμε σήμερα.

Τα πειράματα είναι καλά για τη φυσικοχημεία, δεν είναι όμως καλά για την πολιτική. Η εξέλιξη έχει ως προϋπόθεση τη σταθερότητα».

Για τις εκλογές και τις συνεργασίες: 21 Μαΐου δημοψήφισμα πολιτικής σταθερότητας

«Οποτεδήποτε εφαρμόστηκε η απλή αναλογική στη χώρα είχαμε πολιτική αστάθεια. Είτε αυτό έγινε στις αρχές της δεκαετίας του 1950 είτε το 1989. Το θέμα είναι να ξεφύγουμε από το φάσμα της αστάθειας. Στις 21 Μαΐου έχουμε ένα δημοψήφισμα πολιτικής σταθερότητας. Δεν υπάρχει χαλαρή ψήφος.

Στις δεύτερες εκλογές θα διεκδικήσουμε την αυτοδυναμία και νομίζω ότι θα την πετύχουμε.  Όταν με ρωτάνε για την αυτοδυναμία εγώ απαντώ με μια εικόνα. Ο Κ. Μητσοτάκης στα γεγονότα του Εβρου που πρέπει να λάβει αποφάσεις μέσα σε λίγες ώρες».

Για το ενδεχόμενο «Μεγάλου Συνασπισμού»: Το αποκλείω

«Το αποκλείω», τονίζει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης. «Εμείς πιστεύουμε ότι η χώρα πρέπει να φύγει από το φάσμα της απλής αναλογικής γιατί και το ίδιο το σύστημα είναι επικίνδυνο.

Κι επίσης σε ό,τι αφορά τη συζήτηση για κυβέρνηση ανοχής θα σας έλεγα προσωπικά ότι δεν έχουμε καμιά ανοχή στην ανοχή.

Για τη σχέση του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ: «Είναι το σπίτι μου»

«Ημουν εκτός πολιτικής για αρκετά χρόνια. Είμαι μέλος της Νέας Δημοκρατίας από τη στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλαβε πρόεδρος. Η ΝΔ είναι το σπίτι μου.

Η αφορμή ήταν η εκλογή του Κ. Μητσοτάκη, αλλά είναι μεγάλη η χαρά μου που είμαι μέλος αυτής της οικογένειας».

Για την υποψηφιότητά του στην Α’ Αθήνας: Διεκδικώ έναν από τους 4 σταυρούς

«Διεκδικώ έναν από τους 4 σταυρούς που θα πάνε στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Υπάρχει ένας πλούτος προσώπων με μεγάλη διαδρομή αλλά και νέα πρόσωπα. Αν ο κόσμος κρίνει ότι αυτά που έγιναν στην Ψηφιακή Πολιτική έκαναν τη διαφορά και θα ήθελαν να τα δουν να συνεχίζονται μέσω της δικής μου συνεισφοράς, τότε ζητώ έναν από τους 4 σταυρούς.

Δεν σκέφτομαι μακροπρόθεσμα για εμένα. Είμαι υποψήφιος γιατί θέλω να προσφέρω το σύνολο των δυνάμεών μου στην προσπάθεια που ηγείται ο πρωθυπουργός».

Only in

Βαρύ πλήγμα για τους Δημοκρατικούς - Χάνουν τη στήριξη ενός από τα μεγαλύτερα εργατικά συνδικάτα

Δύο ημέρες μετά την συνάντηση του συνδικάτου με την Κάμαλα Χάρις, το συνδικάτο επέλεξε να μην υποστηρίξει κανένα στις εκλογές στις ΗΠΑ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024