Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Eurovision 2023: Μέλος της κριτικής επιτροπής ξεκαθαρίζει για τα τεσσάρι στην Κύπρο

Eurovision 2023: Μέλος της κριτικής επιτροπής ξεκαθαρίζει για τα τεσσάρι στην Κύπρο

Τι αποκάλυψε για τον τρόπο που έγινε η ψηφοφορία

Δεν πέρασε απαρατήρητη η χαμηλή βαθμολογία της Ελλάδας στην Κύπρο στη φετινή Eurovision. Οι μόλις 4 βαθμοί από την κριτική επιτροπή στον Andrew Lambrou έχουν συζητηθεί ιδιαιτέρως τις τελευταίες ώρες, με πολλούς να αναρωτιούνται με τί κριτήρια αποφασίστηκε να δοθεί το 12άρι στο Βέλγιο.

Ο Νίκος Νικολακόπουλος, ένα από τα 5 μέλη της ελληνικής επιτροπής, μίλησε στην «Ελένη» για τον τρόπο που έγινε η ψηφοφορία.

«Εμείς δεχτήκαμε μία πρόταση από την ΕΡΤ και την δεχτήκαμε. Όσοι ήταν στην επιτροπή είναι πολλά χρόνια στον χώρο. Εστάλησαν τα βιογραφικά μας και συνέχισε η διαδικασία. Μετά αξιολογήσαμε τα τραγούδια και είδαμε τα τραγούδια ζωντανά την προηγούμενη μέρα, στην πρόβα. Είδαμε 26 νέα τραγούδια. Έπρεπε με βάση τους κανόνες να είμαστε αμερόληπτοι και αντικειμενικοί. Εμείς βάζαμε έναν αριθμό από το 1-26, όσοι ήταν και οι διαγωνιζόμενοι δηλαδή, αλλά δεν βάζαμε βαθμό», εξήγησε αρχικά.

Και πρόσθεσε: «Όταν μπήκαμε στη διαδικασία της ψηφοφορίας δεν μιλήσαμε με κάποιον. Και όταν τελειώσαμε τα πήρε η συμβολαιογράφος και τα έστειλε. Εμείς ψηφίσαμε αμερόληπτα, δεν ήρθε κάποιος να μας πει τι θα βάλουμε. Το κάναμε γιατί έτσι πιστεύαμε».

«Έπρεπε την Eurovision να τη διοργανώνει το υπουργείο Εξωτερικών και να βάζει για επιτροπή διπλωμάτες;», αναρωτήθηκε στη συνέχεια.

Επίσης, ο κ. Νικολακόπουλος αναφέρθηκε στο tweet που έκανε ο Νίκος Κοτζιάς, πρώην υπουργός Εξωτερικών.

«Εμείς δεν είμαστε άνθρωποι της Eurovision. Ήταν η δική μας άποψη. Ακούγονται διάφορα και δεν συμβαίνει τίποτα από αυτά. Εμείς ψηφίσαμε αμερόληπτα. Δεν κάναμε κάποιο πείραμα αλλά ψηφίσαμε αυτό που πιστεύαμε. Εμείς για παράδειγμα δεν ψηφίσαμε το ‘’Cha cha cha’’ αλλά ο κόσμος το ψήφισε. Σήμερα διάβασα από τον Νίκο Κοτζιά, που ήταν πρώην υπουργός Εξωτερικών, πως χρησιμοποιείται αυτό για προσπάθεια του συστήματος να αποξενωθεί η ελληνική κοινωνία από το Κυπριακό ώστε να προωθηθούν τα σχέδια της. Ποια είναι αυτά; Δηλαδή έπρεπε την Eurovision να τη διοργανώνει το υπουργείο Εξωτερικών και να βάζει για επιτροπή διπλωμάτες; Είναι σοβαρά πράγματα αυτά;», κατέληξε.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024