Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκλογές Τουρκία: Ξαφνική επίσκεψη Ερντογάν στην Άγκυρα - Το μήνυμα μόλις έκλεισαν οι κάλπες

Εκλογές Τουρκία: Ξαφνική επίσκεψη Ερντογάν στην Άγκυρα – Το μήνυμα μόλις έκλεισαν οι κάλπες

Ο Τούρκος πρόεδρος έστειλε μήνυμα να προστατευθούν οι κάλπες, ωστόσο το γεγονός ότι έφυγε από την Κωνσταντινούπολη ήταν έκπληξη για όλους.

Ξαφνική και μη προγραμματισμένη επίσκεψη στην Άγκυρα πραγματοποίησε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος θα παρακολουθήσει από εκεί τα αποτελέσματα των τουρκικών εκλογών, ενώ αρχικά είχε δηλώσει πως αυτό θα το κάνει από την Κωνσταντινούπολη και όχι από την τουρκική πρωτεύουσα.

Οι κάλπες έκλεισαν στις 17:00 και ο Τούρκος πρόεδρος έστειλε το πρώτο του μήνυμα στο Twitter σημειώνοντας πως η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε με τον τρόπο που αρμόζει στη δημοκρατία της Τουρκίας και έστειλε μήνυμα να προστατευθούν οι κάλπες.

«Αγαπητοί συνταξιδιώτες… Δόξα τω Θεώ η διαδικασία της ψηφοφορίας ολοκληρώθηκε με τρόπο που αρμόζει στη δημοκρατία μας. Τώρα, όπως πάντα, ήρθε η ώρα να προστατεύσουμε τις κάλπες. Μέχρι να είναι οριστικά τα αποτελέσματα, συνεχίζουμε να προστατεύουμε τη βούληση του έθνους μας!».

Έκπληξη ότι ο Ερντογάν έφυγε από την Κωνσταντινούπολη

«Σύμφωνα με την παράδοση ο πρόεδρος Ερντογάν ψηφίζει στην Κωνσταντινούπολη, την πόλη που γεννήθηκε και ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα και στη συνέχεια πηγαίνει σπίτι του για να παρακολουθήσει τα αποτελέσματα», ανέφερε η ανταποκρίτρια του Al Jazeera στην Κωνσταντινούπολη, Σινέμ Κοσέογλου.

«Μόλις βγουν τα αποτελέσματα γύρω στα μεσάνυχτα, πετάει για την πρωτεύουσα για τις απαιτούμενες ομιλίες», προσέθεσε.

Ωστόσο το γεγονός ότι αφού ψήφισε περίπου στις 15:15 ο Ερντογάν μετέβη στα κεντρικά γραφεία του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στην Άγκυρα για να παρακολουθήσει από εκεί τα αποτελέσματα, ήταν σύμφωνα με την Κοσέογλου μία «έκπληξη για όλους».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024