Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Twitter: Μπλοκάρει αναρτήσεις που αφορούν τις τουρκικές εκλογές

Twitter: Μπλοκάρει αναρτήσεις που αφορούν τις τουρκικές εκλογές

Η εταιρεία δεν διευκρίνισε ποια tweets θα μπλοκάρει και γιατί θα τα μπλοκάρει

Σάλο έχει προκαλέσει η ανακοίνωση του Twitter πως ορισμένες αναρτήσεις που αφορούν τις τουρκικές εκλογές θα μπλοκάρονται.

Η εταιρεία εξήγησε μέσω ανάρτησης στο Twitter στα αγγλικά και τα τουρκικά ότι «έχει λάβει μέτρα για να περιορίσει την πρόσβαση σε κάποιο περιεχόμενο στην Τουρκία» από την Παρασκευή (10/5), αλλά πρόσθεσε ότι το αποκλεισμένο περιεχόμενο θα παραμείνει διαθέσιμο στον υπόλοιπο κόσμο.

Το Twitter δεν διευκρίνισε ποια tweets θα μπλοκάρει και γιατί θα τα μπλοκάρει.

Η απόφαση θέτει για άλλη μια φορά στο προσκήνιο τις αμφιλεγόμενες πολιτικές του CEO του Twitter, Elon Musk, για την ελευθερία του λόγου.

Αυτή τη φορά, λένε οι επικριτές, υποχωρεί στις απαιτήσεις του δεξιού ηγέτη της Τουρκίας, του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μεγάλο μέρος των μέσων ενημέρωσης της Τουρκίας είναι υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης και οι επικριτές κατηγορούν τον Ερντογάν για καταστολή των εταιρειών κοινωνικής δικτύωσης για να καταπνίξει τις φωνές της αντιπολίτευσης καθώς προσπαθεί να παραμείνει στην εξουσία.

Οι συγκεκριμένες εκλογές στην Τουρκία έχουν αμφισβητηθεί περισσότερο από κάθε άλλες και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου έρχεται αντιμέτωπος με τον Ερντογάν, ο οποίος έχει εδραιώσει την εξουσία στην Τουρκία κατά τις δύο δεκαετίες στην εξουσία του.

Σύμφωνα με τη Washington Post, μία ενδεχόμενη ήττα του Ερντογάν θα είχε βαθιές συνέπειες στο εσωτερικό, όπου η ηγεσία του έχει καθοριστεί από την εξατομικευμένη μονομανία και για την Τουρκία στο εξωτερικό, όπου οι δεσμοί του μέλους του ΝΑΤΟ με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τις κυβερνήσεις από την Ευρώπη έως τη Μέση Ανατολή έχουν χαρακτηριστεί από συχνά επεισόδια κρίσης.

Οι Τούρκοι που ψηφίζουν σήμερα Κυριακή θα εκλέξουν επίσης μέλη του κοινοβουλίου.

Εάν εκλεγεί, ο Κιλιτσντάρογλου έχει πει ότι θα δώσει προτεραιότητα στην ενίσχυση της δημοκρατίας, ενώ θα τερματίσει την «αυταρχική διακυβέρνηση».

«Η Τουρκία είναι χώρα των απαγορεύσεων», είπε σε συνέντευξή του αυτή την εβδομάδα. «Όταν βρεθούμε στην εξουσία, η Τουρκία θα είναι μια χώρα ελευθερίας».

Τον Φεβρουάριο, η κυβέρνηση απέκλεισε για λίγο την πρόσβαση στο Twitter και άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά τον καταστροφικό σεισμό της χώρας που σκότωσε σχεδόν 50.000 ανθρώπους.

Ο Μασκ, ο οποίος σχεδιάζει να παραιτηθεί από διευθύνων σύμβουλος τις επόμενες εβδομάδες, αλλά θα συνεχίσει να διευθύνει μεγάλο μέρος της εταιρείας ως επικεφαλής τεχνολογίας, απάντησε και υπερασπίστηκε την παραπάνω απόφαση της εταιρείας.

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024