Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία εκλογές: Ψήφισε η γειτονιά με τους λιγότερους κατοίκους στην Κωνσταντινούπολη

Τουρκία εκλογές: Ψήφισε η γειτονιά με τους λιγότερους κατοίκους στην Κωνσταντινούπολη

Μαζί με τους εκλογικούς υπαλλήλους ρίχτηκαν 21 εκλογικοί φάκελοι στο Ταχτακάλε στην Κωνσταντινούπολη.

Είναι η γειτονικά με τους λιγότερους κατοίκους στην Κωνσταντινούπολη και έχει ήδη ψηφίσει για τον επόμενο πρόεδρο και το νέο κοινοβούλιο της χώρας.

Οι 13 ψηφοφόροι έφτασαν πρωί πρωί, σε πολύ μικρή χρονική απόσταση ο ένας από τον άλλον, στο εκλογικό κέντρο στο Ταχτακάλε. Αυτό βρίσκεται ακριβώς πίσω από το δημοφιλές Παζάρι Μπαχαρικών της πόλης και σε μικρή απόσταση από το Τζαμί της Αγίας Σοφίας

Η σχεδόν μαζική προσέλευση τους επιβεβαιώνει αυτό που λένε οι αναλυτές πολλούς μήνες τώρα, ότι είναι οι πιο σημαντικές εκλογές στην ιστορία της χώρας.

Παρά το γεγονός ότι είναι ένα από τα πιο πολυσύχναστα και τουριστικά σημεία της πόλης, έχει πολύ αραιό πληθυσμό, σημειώνει το Al Jazeera.

Η περιοχή με τους λιγότερους ψηφοφόρους

«Υπάρχουν λιγότεροι ψηφοφόροι από πολλά μικρά χωριά», δηλώνει ο εκλογικός παρατηρητής Καντίρ Μπουράκ Καλέ. «Οι λίστες ψηφοφόρων είναι συνήθως σελίδα προς σελίδα [αλλά] εδώ είναι μία σελίδα», λέει ο ίδιος.

Όσον αφορά το μεγάλο ερώτημα, του ποιον ψήφισαν Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ή Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, θα αποκαλυφθεί μετά τις 9 το βράδυ, οπότε και θα ανακοινωθούν τα πρώτα αποτελέσματα.

Για την ιστορία οι εκλογικοί υπάλληλοι ψήφισαν επίσης στο εκλογικό τμήμα στο Δημοτικό Σχολείο Μιμάρ Σινάν, ανεβάζοντας το σύνολο των ανθρώπων της περιοχής στις κάλπες σε 21 φακέλους ψηφοφορίας.

Να σημειωθεί ότι συνολικά στην Κωνσταντινούπολη θα ψηφίσουν 11.350.971 άνθρωποι με τον αριθμό των ψηφοφόρων στην Πόλη να είναι αυξημένος κατά 777.428 άτομα σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές του 2018.

Συμμετοχή ρεκόρ σε όλη την Τουρκία

Ήδη η συμμετοχή των ψηφοφόρων στις κάλπες σε όλη τη χώρα πλησιάζει ποσοστά ρεκόρ.

Σύμφωνα με τους αναλυτές το εκλογικό αποτέλεσμα θα κρίνουν οι 5 εκατομμύρια νέοι της χώρας που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά και οι Κούρδοι που αντιπροσωπεύουν το 15-20% του εκλογικού σώματος.

Το Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών (HDP) δεν εντάχθηκε στον ετερόκλιτο συνασπισμό του Κιλιτσντάρογλου, μολονότι εναντιώνεται σθεναρά στον απερχόμενο πρόεδρο Ερντογάν, ειδικά μετά τη φυλάκιση ηγετών του και τον διωγμό του τα τελευταία χρόνια.

Τάχθηκε ωστόσο αποφασιστικά υπέρ του υποψηφίου της6κομματικής αντιπολίτευσης στις προεδρικές εκλογές. Συμμετέχει στις βουλευτικές εκλογές υπό τον μανδύα του μικρού Κόμματος Πράσινης Αριστεράς, καθώς εκκρεμεί στη δικαιοσύνη δίωξη που ίσως οδηγήσει στην απαγόρευσή του, για δεσμούς με την «τρομοκρατία» –με το ένοπλο κουρδικό αυτονομιστικό κίνημα PKK–, που διαψεύδει κατηγορηματικά.

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024