Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Εκλογές Τουρκία: Κόντρα Ερντογάν - Κιλιτσντάρογλου για την καταμέτρηση των ψήφων - «Δεν θα κοιμηθούμε απόψε, λαέ μου»

Εκλογές Τουρκία: Κόντρα Ερντογάν – Κιλιτσντάρογλου για την καταμέτρηση των ψήφων – «Δεν θα κοιμηθούμε απόψε, λαέ μου»

Η διχογνωμία σχετικά με τα αποτελέσματα μεταφέρθηκε στο Twitter με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, να κάνουν αναρτήσεις λίγο μετά τις 22:00 το βράδυ. 

Η Τουρκία είναι αντιμέτωπη με την πιο κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση των τελευταίων ετών με τη διαφορά ανάμεσα στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου να είναι μικρή και τις ισορροπίες λεπτές με την αντιπολίτευση να κάνει λόγο ακόμα και για «χειραγώγηση» των αποτελεσμάτων.

Αυτή η διχογνωμία σχετικά με τα αποτελέσματα μεταφέρθηκε στο Twitter με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, να κάνουν αναρτήσεις λίγο μετά τις 22:00 το βράδυ.

Ο Τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε «σφετερισμό της εθνικής βούλησης» όσους προσπαθούν να ανακοινώσουν βαδιστικά αποτελέσματα και συνέστησε ψυχραιμία μέχρι το τελικό αποτέλεσμα, ενώ όπως είπε οι εκλογές ήταν μία γιορτή της δημοκρατίας.

Από την πλευρά ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης, έμεινε στο ίδιο μήκος κύματος και κάλεσε στους παρατηρητές να περιμένουν μέχρι να καταμετρηθεί κι η τελευταία ψήφος.

Κιλιτσντάρογλου: «Δεν θα κοιμηθούμε απόψε, λαέ μου»

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου εμφανίστηκε αισιόδοξος για τα αποτελέσματα σημειώνοντας πως ο  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ξεκίνησε από το 60% και πλέον έχει πέσει κάτω από το 50% και κάλεσε εκ νέου τους παρατηρητές του κόμματος να μην εγκαταλείψουν τις θέσεις τους και κάνοντας λόγο για μία μακρά νύχτα και πως «κάνεις δεν θα κοιμηθεί απόψε».

«Η μυθοπλασία, που ξεκίνησε με 60 τοις εκατό, έχει πλέον πέσει κάτω από το 50. Οι παρατηρητές ψηφοδελτίων και τα στελέχη των εκλογικών επιτροπών δεν πρέπει ποτέ να εγκαταλείπουν τις θέσεις τους. Δεν θα κοιμηθούμε απόψε, λαέ μου. Προειδοποιώ το YSK (Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο), πρέπει να παρέχετε εισαγωγή δεδομένων στις επαρχίες»,

Ερντογάν: «Η προσπάθεια να ανακοινωθούν βιαστικά αποτελέσματα σημαίνει σφετερισμός της εθνικής βούλησης»

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στάθηκε στο ίδιο μήκος κύματος με την ανάρτηση που έκανε μόλις έκλεισαν οι κάλπες και έκανε λόγο για γιορτή της δημοκρατίας, ενώ δεν σχολίασε τα όσα αναφέρει η αντιπολίτευση αφήνοντας πάντως αιχμές, κάνοντας λόγο για «σφετερισμό της εθνικής βούλησης» σε όσους προσπαθούν να ανακοινώσουν βιαστικά αποτελέσματα.

«Το γεγονός ότι οι εκλογές της 14ης Μαΐου διεξήχθησαν με τη μορφή μιας μεγάλης γιορτής δημοκρατίας με ειρήνη και ησυχία είναι έκφραση της δημοκρατικής ωριμότητας της Τουρκίας μας. Ενώ οι εκλογές διεξήχθησαν σε τόσο θετικό και δημοκρατικό κλίμα και η καταμέτρηση των ψήφων συνεχίζεται, η προσπάθεια να ανακοινωθούν βιαστικά αποτελέσματα σημαίνει σφετερισμός της εθνικής βούλησης», ανέφερε αρχικά στο Twitter o Τούρκος πρόεδρος.

«Είμαστε ικανοποιημένοι που η εύνοια του έθνους μας αντικατοπτρίζεται στη συνεχιζόμενη καταμέτρηση ψήφων. Ζητώ από όλους τους διαδίκους και τους συναδέλφους μου να παραμείνουν στις κάλπες, ό,τι και να γίνει, μέχρι να οριστικοποιηθούν επίσημα τα αποτελέσματα. Συγχαίρω όλους τους πολίτες μου που ψήφισαν στο όνομα της δημοκρατίας και συμμετείχαν στο εκλογικό έργο και εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου σε κάθε έναν από αυτούς», συμπλήρωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Sports in

Μπράιτον – Άστον Βίλα 1-0: Ήττα για τους «Villans» πριν τον Ολυμπιακό, έχασαν και τον Ρότζερς

Λίγες μέρες πριν τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό, η Άστον Βίλα έχασε με 1-0 από την Μπράιτον στο «AMEX» ενώ είδε τον Ρότζερς να αποχωρεί τραυματίας στο πρώτο ημίχρονο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024