Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o

Τόνια Αντωνίου: Οι υποκλοπές θα είναι πρώτο θέμα σε κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Η Τόνια Αντωνίου λέει μεν όχι σε κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον κ. Μητσοτάκη, αλλά τονίζει ότι πολλά θα κριθούν από το μήνυμα που θα στείλουν οι πολίτες την 21η Μαΐου. Εκτιμά και προειδοποιεί εμμέσως ότι κανένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ δεν θα μπει σε λογική αποστασίας.

«Ναι είμαι ορθόδοξο ΠΑΣΟΚ» δηλώνει η υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Νότιο Τομέα κ. Τόνια Αντωνίου και δεν κρύβει πως την στεναχωρεί που το κόμμα στο οποίο εντάχθηκε 18 ετών από μαζικό κίνημα έχει γίνει μικρό κόμμα.

Αφήνει σαφείς αιχμές για πρώην «συντρόφους» της που μετακινήθηκαν σε άλλους χώρους σημειώνοντας πως «τα τελευταία χρόνια αυξήθηκε ο πολιτικός τουρισμός».

Ξεκαθαρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν ενδιαφέρεται για «καρέκλες» και πως προέχει μία κυβέρνηση συνεργασίας, η συμφωνία σε πολιτικές. Πρώτο θέμα όμως, όπως λέει, σε μία τέτοια κυβέρνηση θα είναι η διερεύνηση του θέματος των υποκλοπών.

Αν υπάρξουν ποινικές ευθύνες κανείς δεν αποκλείει Ειδικό Δικαστήριο για τις υποκλοπές

Η υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Τόνια Αντωνίου με τον δημοσιογράφο του in κ. Ανδρέα Παναγόπουλο

Για την ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ: Δεν πάμε με πολιτική μεζούρα

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε βέρτιγκο θέσεων και αυτό φαίνεται και από τις επιλογές των προσώπων στα ψηφοδέλτια αφού συμμετέχουν στελέχη από την καραμανλική δεξιά έως την ανένταχτη αριστερά.

Δηλώνει πως και τα δύο κόμματα υπονόμευσαν την εθνική προσπάθεια να μείνει η χώρα όρθια και γι’ αυτό φθάσαμε στα τρία μνημόνια.

Θεωρεί, δε, πως «ο αδύναμος δικομματισμός δεν επιθυμεί ουσιαστική συζήτηση» και επικρίνει και τα δύο κόμματα ότι «ενδιαφέρονται για τα »ψηφαλάκια» και όχι για τη χώρα».

Για τις κυβερνητικές συνεργασίες: Προέχουν συμφωνίες στις πολιτικές

«Εμείς θέλουμε κυβερνητική συνεργασία και σταθερότητα» αναφέρει η κ. Αντωνίου και υπογραμμίζει ότι «από τις πρώτες εκλογές πρέπει να δούμε τις πολιτικές και μετά να δούμε τα πρόσωπα».

Μετά την εμπειρία των προηγούμενων συνεργασιών θα πρέπει να αλλάξει το μοντέλο εξηγεί απαντώντας στην ερώτηση ότι στην συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ μοιράστηκαν και οι θέσεις 4-2-1.

Δεν θέτει ως απόλυτη κόκκινη γραμμή εκτός πρωθυπουργίας τον Κυριάκο Μητσοτάκη εστιάζοντας στο πλαίσιο των πολιτικών που πρέπει να βρεθούν συγκλίσεις με πρώτο θέμα συμφωνία για το πως θα διερευνηθούν οι υποκλοπές.

«Όταν ο κ. Μητσοτάκης ζητά συγγνώμη πρέπει να το δείχνει στην πράξη» λέει. Δεν αποκλείει αλλαγή στάσης το βράδυ των εκλογών της 21ης Μαΐου σημειώνοντας πως «τώρα η θέση μας είναι ότι με μονοψήφιο δεν μπαίνουμε σε κυβέρνηση».

Διαμηνύει ότι κανένα κόμμα δεν πρέπει να τολμήσει να σκεφτεί «αποστασία» και εκτιμά ότι δεν θα συμμετέχει σε τέτοιο σενάριο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Για το ΠΑΣΟΚ και τους νέους: Το «ΠΑΣΟΚ, όμορφα χρόνια» βγήκε από την κοινωνία

Η νέα γενιά που έχει ζήσει απανωτές κρίσεις έχει απογοητευτεί από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ και γι΄αυτό αναζήτησε και έκανε trend το ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζει, αλλά ταυτόχρονα αναγνωρίζει αποστασιοποίηση των νέων από την πολιτική και από το κόμμα της αφού στις συγκεντρώσεις δεν εμφανίζονται πολλά νέα παιδιά.

Η οργή, η αγανάκτηση και η ελπίδα για τη νέα γενιά μπορούν να εκφραστούν από το ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζει , αλλά παραδέχεται πως «υπάρχει προβληματισμός εάν θα πάνε να ψηφίσουν οι 20-30 ετών».

Για τη Φώφη Γεννηματά: Κάποιοι την χτύπησαν για την εμφάνισή της επειδή ήταν γυναίκα

Έχοντας διατελέσει η μοναδική γυναίκα επικεφαλής πολιτικής νεολαίας και στενή συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά στη διεκδίκηση της ηγεσίας, πριν αποσυρθεί λόγω του καρκίνου, επιτίθεται σε όσους ενώ γνώριζαν το πρόβλημα υγείας της, σχολίαζαν αρνητικά τα μαλλιά και την εμφάνισή της επειδή ήταν γυναίκα.

«Το χρωστώ στη μνήμη της και την οικογένεια της» δηλώνει και μιλά για τη δύναμη της Φώφης Γεννηματά να δίνει πολιτικούς αγώνες και μάχες βάζοντας σε δεύτερη μοίρα το θέμα της υγείας της.

«Βλέπω λίγο ύποπτα ότι ο κ. Μητσοτάκης «πήρε φως » της Φώφης για το πρόγραμμα πρόληψης καρκίνου του μαστού» αναφέρει.

Sports in

Ο Ολυμπιακός με 2 νίκες, αλλάζει το ελληνικό ποδόσφαιρο!

Πόσο θα αλλάξουν οι συνθήκες για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη, εάν ο Ολυμπιακός κάνει το «2 στα 2» στο Conference League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024