Εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο οποίος αναφέρθηκε σε όλα τα πολιτικά ζητήματα ενόψει των εκλογών, στις υποκλοπές καθώς και στην πρόσκληση Τσίπρα για μία κυβέρνηση των προοδευτικών δυνάμεων.

Στην πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση μετά το debate των πολιτικών αρχηγών ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρθηκε στο ασφυκτικό πλαίσιο της τηλεμαχίας, τονίζοντας πως το ΚΚΕ είχε κάνει πρόταση στη διακομματική επιτροπή να αλλάξει «το στυλ του ασφυκτικού χρόνου και των παράλληλων μονολόγων», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Είναι ασφυκτικά τα όρια που αποφάσισε η διακομματική επιτροπή, το άγχος του ρολογιού των λίγων δευτερολέπτων, που πρέπει να αναπτύξεις θέσεις του κόμματος, να δώσει ο καθένας επιχειρήματα. Υποτίθεται ότι γίνεται για να ενημερωθεί και να κρίνει ο λαός που θα ψηφίσει. Σε αυτά τα  ασφυκτικά πλαίσια δεν είναι δυνατό να γίνει», σχολίασε.

«Προσκλήσεις για κυβέρνηση μούφα από τον Τσίπρα»

Κατά τη διάρκεια του debate ο γ.γ. του ΚΚΕ αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα δήλωσε πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «ξύνεται πολύ στην γκλίτσα του τσοπάνη όλη την προεκλογική περίοδο μιλώντας για προοδευτική διακυβέρνηση απευθυνόμενος στο ΚΚΕ».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρθηκε στη δήλωση αυτή, που έκανε αίσθηση, τονίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει έκκληση για μία κυβέρνηση «μούφα» και «δήθεν προοδευτική».

«Ο Τσίπρας ξύνεται στη γκλίτσα του τσοπάνη. Συνεχώς απευθύνεται στο ΚΚΕ κάνοντας λόγο για μία κυβέρνηση μούφα, δήθεν προοδευτική. Δεν το λέμε μόνο για την περίοδο των 4,5 χρόνων που κυβέρνησε, αλλά το λέμε και για την πορεία των 4 χρόνων ως αξιωματική αντιπολίτευση. Στην ουσία υπερψήφισε πάνω από τα μισά νομοσχέδια, αντιλαϊκά νομοσχέδια, κατά την άποψή μας και των εργαζομένων», σχολίασε.

«Μία κυβέρνηση την στηρίζεις ή την ανέχεσαι εάν έχεις στις προγραμματικές δηλώσεις μία κοινή κατεύθυνση. Δεν ανέχεσαι μία κυβέρνηση για δύο τρία ζητηματάκια», συμπλήρωσε.

«Δεν δίνουμε στήριξη ούτε ανοχή σε καμία αντιλαϊκή κυβέρνηση»

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ξεκαθάρισε πως το ΚΚΕ δεν θα στηρίξει, αλλά ούτε θα δείξει καμία ανοχή σε καμία αντιλαϊκή κυβέρνηση, ενώ κάλεσε του πολίτες να στηρίξουν τον αγώνα του ΚΚΕ για μία νέα κοινωνία και πορεία ανάπτυξης της χώρας.

«Εφόσον δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις, έχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν δίνουμε στήριξη ή ανοχή σε καμία αντιλαϊκή κυβέρνηση, όποιο πρόσημο κι αν έχει, όποια κι αν είναι αυτή, στα πλαίσια αυτού του συστήματος. Όταν ο λαός αποφασίσει να ενισχύσει το ΚΚΕ όχι μόνο εκλογικά, αλλά να συμπαρασταθεί, να βρίσκεται δίπλα του για να πάμε σε άλλη οικονομία, άλλη κοινωνία, άλλη πορεία ανάπτυξης, που βρίσκεται στον αντίποδα αυτού που πιστεύουν οι άλλοι. Δηλαδή πρέπει να φύγουμε από το σύστημα που έχει γνωρίσει η ανθρωπότητα τους τελευταίους πέντε αιώνες, το καπιταλιστικό σύστημα«, είπε.

Μετά τις αιχμές για «δήθεν προοδευτική κυβέρνηση» ο Δημήτρης Κουτσούμπας ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας έχουν μεταλλαχθεί.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει περάσει από το κόμμα που ήταν στις αρχές, από ένα μικρό κόμμα έφτασε να γίνει κυβερνητικό κόμμα. Έχει μεταλλαχθεί πλήρως. Ο Αλέξης Τσίπρας θεωρεί ότι είναι ένα αστικό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα κι εμείς πλέον αντιμετωπίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ ως αστικό κόμμα, όχι ως ένα τυχοδιωκτικό αριστερπύτσικο κόμμα, που έλεγε κάποτε».

«Αποκλείεται να μην ήξερε ο Μητσοτάκης για τις υποκλοπές»

Εντύπωση προκάλεσαν οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών πάνω στο ζήτημα των παρακολουθήσεων.

Κατά τη διάρκεια του debate των πολιτικών αρχηγών έγινε αναφορά στο ζήτημα των υποκλοπών. Στο ερώτημα εάν ο Νίκος Ανδρουλάκης παρακολουθήθηκε από την ΕΥΠ επειδή ήταν επικίνδυνος για την Δημοκρατία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν αποτελεί κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια της χώρας και πως δεν θα έπρεπε να βρίσκεται υπό καθεστώς παρακολούθησης, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να δηλώνει πως στόχος του είναι «να πάνε κάποιοι φυλακή, να αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες αυτοί που έστησαν το παρακράτος».

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε στο MEGA πως πίσω από τις υποκλοπές υπάρχουν πολιτικές ευθύνες.

«Είναι αδιανόητο να μην ήξερε ο πρωθυπουργός. Αποκλείεται να μην ήταν ενημερωμένος, άλλο το πως το χειρίστηκε ή δεν ήθελε να το διαχειριστεί έτσι ή δεν έδωσε τόση σημασία. Δεν τον αθωώνω τώρα, αλλά ο καθένας σκέφτεται ότι θέλει. Η ουσία είναι ότι δεν μπορεί να μην ήξερε», σχολίασε.