Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βέβαιος πρύτανης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ο καθηγητής Καρδιολογίας Γεράσιμος Σιάσος

Βέβαιος πρύτανης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ο καθηγητής Καρδιολογίας Γεράσιμος Σιάσος

Ο Γεράσιμος Σιάσος έλαβε 579 ψήφους, 400 περισσότερες από τον δεύτερο και θεωρείται το απόλυτο φαβορί για την πρυτανεία του ΕΚΠΑ

Βέβαιη θεωρείται πλέον η εκλογή του καθηγητή Καρδιολογίας και προέδρου της Ιατρικής Σχολής, Γεράσιμου Σιάσου, στη θέση του Πρύτανη του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τα αποτελέσματα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας που έγινε χθες 11 Μαίου στο ΕΚΠΑ επιβεβαιώνουν την κυριαρχία του κ. Σιάσου και προαναγγέλλουν την υπερψήφιση της υποψηφιότητάς του από τα νέα μέλη του Συμβουλίου του Ιδρύματος.

Με βάση τα τελικά αποτελέσματα της ψηφοφορίας, ο κ. Σιάσος έλαβε 579 ψήφους, σαρώνοντας στις εκλογές όπου ψήφισε το 98% των καθηγητών του Πανεπιστημίου Αθηνών, περίπου 1.600 άτομα.

Κι αυτό διότι ο δεύτερος σε σταυρούς καθηγητής πήρε μόλις 179 ψήφους, 400 λιγότερους από τον Γεράσιμο Σιάσο.

Η διαφορά αυτή, το γεγονός δηλαδή ότι ο πρώτος σε σταυρούς πήρε τέσσερις φορές περισσότερους από τον δεύτερο δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την εκλογή του Γ. Σιάσου στη θέση του πρύτανη, ο οποίος και θα διαδεχθεί τον καθηγητή κ. Θάνο Δημόπουλο.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα οι ψήφοι είναι κατά σειρά αυτών που εκλέγονται στο Συμβούλιο του Ιδρύματος είναι:

Γεράσιμος Σιάσος (579)

Νίκος Θωμαϊδης (179)
Αχιλλέας Χαλδαιάκης (82)
Σπύρος Βλαχόπουλος (50)
Δημήτρης Καινούργιος (20)
και η  Αθανασία Σμυρνιώτου

Τα έξι νέα μέλη θα συνεδριάσουν τις επόμενες ημέρες προκειμένου να εκλέξουν το νέο πρύτανη, όμως, με τη διαφορά του πρώτου από τον δεύτερο να είναι συντριπτική, η καθαρή νίκη του Γ. Σιάσου τον καθιστά βέβαιο επόμενο πρύτανη στο μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας.

Το μήνυμα του κ. Σιάσου

Αγαπητές και Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη σας.

Είναι μεγάλη τιμή στο πρόσωπο μου η πρώτη θέση στις εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου μας, λαμβάνοντας το 40% των συνολικών ψήφων του ΕΚΠΑ (579 πρώτες ψήφους).

Συγχαίρω τα εκλεγέντα μέλη του Συμβουλίου του Ιδρύματος, Νικόλαο Θωμαΐδη, Αχιλλέα Χαλδαιάκη, Σπύρο Βλαχόπουλο, Δημήτριο Καινούργιο και Αθανασία Σμυρνιώτου, καθώς και όλους τους υποψήφιους που έλαβαν μέρος στη διαδικασία των εκλογών.

Το Πανεπιστήμιό μας θα προχωρήσει στην επόμενη μέρα με ενότητα και προσήλωση στους κοινούς μας στόχους. Στο αύριο του ΕΚΠΑ δεν περισσεύει κανείς.

Με τιμή,

Γεράσιμος Σιάσος

Καθηγητής Καρδιολογίας

Πρόεδρος Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ

Ποιος είναι

Ο Γεράσιμος Σιάσος είναι Καθηγητής Καρδιολογίας και Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (2021-2023). Μάλιστα είχε εκλεγεί με το συντριπτικό ποσοστό ρεκόρ του 76% κάτι που σημαίνει ότι χαίρει ευρύτερης αποδοχής στον ιατρικό χώρο ενώ πλέον με τις 579 ψήφους που πήρε στις χθεσινές αρχαιρεσίες δείχνει να έχει ισχυρά ερείσματα σε όλο το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ο κ. Σιάσος έχει διατελέσει Επισκέπτης Καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Harvard (2015-2016), Αναπληρωτής Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών (2019 – 2021) και Πρόεδρος των Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων «Αρεταίειο» και «Αιγινήτειο» (2019-2021).

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024