Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος για τον Λιονέλ Μέσι

Πόλεμος για τον Λιονέλ Μέσι

Επίθεση εναντίον του Τύπου από τον πατέρα του Λιονέλ Μέσι, Χόρχε για τα δημοσιεύματα που αναφέρουν συμφωνία του ποδοσφαιριστή με τη Σαουδική Αραβία.

Την έντονη αντίδραση του πατέρα και μάνατζερ του Λιονέλ Μέσι, Χόρχε προκάλεσε το δημοσίευμα του Γαλλικού Πρακτορείου σύμφωνα με το οποίο είναι «τελειωμένη υπόθεση» η συμφωνία του ποδοσφαιριστή με τη Σαουδική Αραβία για να συνεχίσει την καριέρα του στη Μέση Ανατολή.

Με ανακοίνωσή του ο Χόρχε Μέσι κατηγορεί τον Τύπο για εξαπάτηση, κακόβουλες φήμες και για εξυπηρέτηση συμφερόντων. «Δεν υπάρχει απολύτως τίποτα με κανέναν σύλλογο για την επόμενη χρονιά. Η απόφαση δεν θα ληφθεί ποτέ πριν ο Λιονέλ ολοκληρώσει τη σεζόν. Όταν τελειώσει η χρονιά θα είναι η στιγμή για να αναλύσουμε και να δούμε τι υπάρχει και στη συνέχεια να πάρει μια απόφαση. Πολλοί χρησιμοποιούν το όνομα του Λιονέλ για να αποκτήσουν φήμη, αλλά η αλήθεια είναι μόνο μία και μπορούμε να διαβεβαιώσουμε ότι δεν υπάρχει τίποτα με κανέναν. Ούτε προφορικώς, ούτε γραπτώς, ούτε άλλη συμφωνία και δεν θα υπάρξει μέχρι το τέλος της σεζόν. Φαίνεται έλλειψη σεβασμού από τον Τύπο. Υπάρχουν εκείνοι που συνειδητά και σκόπιμα εξαπατούν χωρίς να παρέχουν καμία απόδειξη των ισχυρισμών τους και θέλουν να μετατρέψουν οποιαδήποτε κακόβουλη φήμη σε ειδήσεις ή που κατευθύνονται από κάποιον υπέρ των συμφερόντων τους. Θα πρέπει να εξηγήσουν γιατί δεν αντιπαραβάλλουν τις πληροφορίες. Δεν θέλουν μια αλήθεια να καταστρέψει τα «νέα» τους».

Το άρθρο του AFP που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της πλευράς του Μέσι υπογράφεται από τον Haitham El Tabei και δεν αναφέρει ούτε την ομάδα στην οποία θα καταλήξει ο Μέσι, ούτε χρηματικά ποσά. Η πηγή του ωστόσο τονίζει πως «το συμβόλαιο είναι εξαιρετικό» και πως οριστικοποιούνται κάποιες μικρές λεπτομέρειες.  Υπογραμμίζεται επίσης πως το εγχείρημα θα χρηματοδοτηθεί από το Κρατικό Ταμείο Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας (PIF) όπως συνέβη και με την περίπτωση του Κριστιάνο Ρονάλντο ο οποίος αγωνίζεται στην Αλ Νασρ με αμοιβή που ξεπερνά τα 200 εκατ. ευρώ ετησίως, όπως τουλάχιστον φημολογείται.

«Οι διαπραγματεύσεις δεν πήραν τόσο πολύ χρόνο όσο αυτές με τον Ρονάλντο καθώς γνωρίζουμε τώρα τη συνταγή για να αποκτούμε παγκοσμίου κλάσης παίκτες. Είναι η Σαουδική Αραβία που φέρνει τον παίκτη, όχι κάποιος συγκεκριμένος σύλλογος. Τα χρήματα προέρχονται από ένα μέρος- PIF», αναφέρει η πηγή του AFP.

Το δημοσίευμα προκάλεσε όργιο φημών για τα χρήματα που θα πάρει ο Μέσι και τη διάρκεια του συμβολαίου του, ενώ πολλοί ήταν αυτοί που κατηγόρησαν τον Αργεντινό για μισθοφόρο που ολοκληρώνει με τον χειρότερο τρόπο την καριέρα του.

Τα ποσά που γράφτηκαν είναι εξωπραγματικά. Από 363 εκατ. ευρώ ετησίως έως 600 εκατ. ευρώ για 2+1 χρόνια.

Ενδεικτικό για της ακρίβειάς τους είναι τη περίπτωση της συνεργασίας του Μέσι με το υπουργείου Τουρισμού της Σαουδικής Αραβίας. Ενώ τους προηγούμενους μήνες είχε διαρρεύσει πως ο Αργεντινός αμείβεται με 25 εκατ. ευρώ ετησίως η Ok Diario έφερε στο φως της της δημοσιότητας το συμβόλαιο που αναφέρει πως ο Μέσι εισπράττει 7,5 εκατ. ευρώ το χρόνο και συνολικά θα λάβει 22,5 εκατ. ευρώ για τρία χρόνια. Ούτε όσα αναφέρθηκαν για έναν χρόνο.

Sports in

Η ώρα της στέψης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στον… τελικό των τελικών

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (13:30) στον 5ο τελικό της Α1 Γυναικών με την σειρά στο 2-2 και την νικήτρια ομάδα να αναδεικνύεται ταυτόχρονα πρωταθλήτρια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024