Η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ), ξεκίνησε εκστρατεία  για την ισότιμη εκπροσώπηση των γυναικών στην πολιτική ζωή

Με ένα τηλεοπτικό και ένα ραδιοφωνικό σποτ θυμίζει σε όλες και όλους ότι ψηφίζουμε ισότιμα ικανές γυναίκες και ικανούς άνδρες υποψήφιους μακριά από στερεότυπα φύλου και προκαταλήψεις.

Η Ελλάδα αποτελεί μια από τις ελάχιστες χώρες που έχουν κατακτήσει την πλήρη ισότητα στο νόμο, γεγονός ούτε αυτονόητο ούτε αμελητέο, ωστόσο οι δείκτες της πραγματικής ισότητας εξακολουθούν να είναι απογοητευτικοί:

  • Μόλις 1 στα 5 μέλη του Κοινοβουλίου και 1 στα 6 μέλη της Κυβέρνησης είναι γυναίκες.
  • Μόλις 1 στις 13 Περιφέρειες και 1 στους 18 Δήμους έχουν επικεφαλής γυναίκα.

Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για την Ισότητα των Φύλων κατατάσσει σταθερά την Ελλάδα στις τελευταίες θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα ισότητας τα τελευταία χρόνια, με ιδιαίτερα χαμηλή βαθμολογία (28,1/100) στον τομέα της συμμετοχής των γυναικών σε θέσεις εξουσίας. Και όλα τα παραπάνω παρά την πρόβλεψη του νόμου, εδώ και αρκετά χρόνια, για την εφαρμογή ποσόστωσης στη συμμετοχή των γυναικών στα ψηφοδέλτια.

Η ΕΕΔΑ, ο ανεξάρτητος θεσμός της ελληνικής πολιτείας για την προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων, υπογραμμίζει την ανάγκη οι υποψήφιες και οι υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές να κριθούν ισότιμα και να ψηφιστούν ισότιμα, με κριτήριο τις ικανότητες και την αξία τους και όχι στη βάση παρωχημένων προκαταλήψεων για το φύλο τους. Σε αυτές τις εκλογές κρίνουμε ισότιμα και ψηφίζουμε ισότιμα!

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr