Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Φουαγιέ»: Μια θεατρική παράσταση που θα σας καθηλώσει

«Φουαγιέ»: Μια θεατρική παράσταση που θα σας καθηλώσει

Στο θέατρο «Τζένη Καρέζη» μια σημαντική παράσταση πλημμυρισμένη από μοναδικές μελωδίες

Μπορεί η μουσική να αλλάξει τον κόσμο, αφού πρώτα αλλάξει τον άνθρωπο; Μπορεί το φουαγιέ ενός θεάτρου να γίνει ο κόσμος μας. Εκεί που βγαίνουν όλα τα συναισθήματα που μας κατακλύζουν; Μπορεί η αγάπη, ο πόνος, η χαρά, η πίκρα να εκφραστούν με ένα πιάνο και μερικά τραγούδια;

Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα και διλήμματα της ζωής μας, θα εμφανιστούν μπροστά στους θεατές, στο θέατρο Τζένη Καρέζη, όπου και θα ξετυλιχτεί μια κατ’ εξοχήν ανατρεπτική ιστορία, με συνεχείς εναλλαγές συναισθημάτων και πολύ μουσική!

Το «Φουαγιέ» κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 6 Μαΐου, και μας υπόσχεται να μας ταξιδέψει με μια ιστορία πλημμυρισμένη από υπέροχες γνωστές μελωδίες και θα μας μαγέψει με την απλότητα και την ειλικρίνειά του.

Συναντήσαμε τους συντελεστές της όμορφης αυτής παράστασης και μας παρουσίασαν τη δουλειά τους. Πρωταγωνιστές της παράστασης, ο πολλά υποσχόμενος ηθοποιός Γιάννης Βαρβαρέσος και ο μοναδικός πιανίστας Μίλτος Πιστώφ, οι οποίοι για μιάμιση ώρα θα ξεδιπλώνουν μπροστά στους θεατές όλη τη ζωή ενός μέσου σύγχρονου νέου! «Ναι, τη ζωή με τα αδιέξοδα, τις αγωνίες, τις φοβίες, αλλά και τις μικρές καθημερινές χαρές που βιώνει ή αναζητεί ο πρωταγωνιστής Βασίλης Γεράνης αλλά και ο καθένας μας», τονίζει στο in η σκηνοθέτης, Ν. Παπαηλιοπούλου και συμπληρώνει: «Του κάθε Βασίλη που θέλει να ζει, ν΄ αγαπά και ν΄ αγαπιέται, να γελά, να εκφράζεται και να τραγουδά!»

Από την πρώτη στιγμή που διάβασα ένα απόσπασμα του κειμένου για την οντισιόν που έκανα, ένιωσα μια απίστευτη σύνδεση με τον Βασίλη Γεράνη, τον ρόλο που υποδύομαι, μας λέει ο Γιάννης Βαρβαρέσος. «Ένιωθα ότι σκέψεις δικές μου, τις έβλεπα πια γραμμένες ως λόγια ενός ρόλου. Καθώς δουλεύαμε με τη Νάντια και τον Μίλτο πάνω στο κείμενο, στα «θέλω» και τα «πρέπει» του χαρακτήρα, στις φοβίες και τα άγχη του, στις επιθυμίες και τα πάθη του, μπορέσαμε να βρούμε κάποια κρυφά μονοπάτια προς την ψυχοσύνθεσή του, που με μαεστρία κατάφερε ο Νίκος Δημητρόπουλος να γράψει. Είναι δική μου θέληση, μέρα με τη μέρα, ώρα με την ώρα, να προσπαθώ να φέρω την ιστορία αυτού του ανθρώπου επί σκηνής και να συνομιλήσω με τον/την κάθε/καθεμία θεατή σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο».

«Με την Νάντια συναντηθήκαμε μέσα από την αγάπη μας για την μουσική, μας λέει ο Μίλτος Πιστώφ. «Μου έκανε την πρόταση να παίξω πιάνο σε μια δίκη της θεατρική  παράσταση και παρόλο που δεν είχαμε ξανασυνεργαστεί η βαθιά γνώση της για μουσική καθότι πιανίστα η ίδια, και  η αισθητική της με έκαναν να δεχτώ χωρίς δεύτερη σκέψη!! Τα υπόλοιπα ήταν η μια ευχάριστη έκπληξη μετά την άλλη. Είχα την χαρά να έρθω σε επαφή με τον Νίκο Δημητρόπουλο και το υπέροχο κείμενο του, μια ιστορία με ιδιαίτερες ευαισθησίες και διαχρονικούς προβληματισμούς για την θέση του ατόμου στην σύγχρονη εποχή. Η θέση του πρωταγωνιστή ταίριαξε άψογα στον Γιάννη Βαρβαρέσο, που με κέρδισε με το ταλέντο, την φωνή και τον ενθουσιασμό του από την πρώτη μας επαφή στην ακρόαση».

Ρωτήσαμε την κα Παπαηλιοπούλου για το ποιοι θεωρεί ότι είναι οι κύριοι λόγοι που θα πρότεινε στο κοινό να παρακολουθήσουν αυτή την παράσταση. «Πρόκειται για μια παράσταση που δημιουργήθηκε από την ανάγκη να μιλήσω στο ευρύ κοινό για το πόσο σημαντικό είναι οι άνθρωποι, μικροί και μεγάλοι, να μπορούν με ευκολία να εξωτερικεύσουν τα συναισθήματά τους. Μέσα από χρόνια ενασχόλησης και εμπειρίας στην εκπαίδευση στη μουσική και στο θέατρο, όλοι έχουν την ανάγκη να απελευθερώσουν το δυναμικό και τα συναισθήματά τους για να μπορούν να ζουν χαρούμενοι και ελεύθεροι. Ο ήρωας της παράστασης, με αποκούμπι του τη μουσική και το θέατρο, αντιμετωπίζει άλλοτε με επιτυχία και άλλοτε όχι, τη ζωή του, που τον εκπλήσσει καθημερινά.

Το ειλικρινές και άμεσο κείμενο του Νίκου Δημητρόπουλου, η μοναδική ερμηνεία του Γιάννη Βαρβαρέσου σε συνδυασμό με την πιανιστική μαεστρία του Μίλτου Πιστώφ, συνθέτουν μια παράσταση που θα σας εκπλήξει.

Στην ερώτηση για το πώς ξεκίνησε η συνεργασία με το θέατρο Τζένη Καρέζη, η κα Παπαηλιοπούλου μας είπε ότι η σχέση της με το συγκεκριμένο θέατρο έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια μέσω της θεατρικής της ομάδας «Κάλλιο αργά παρά αργότερα» με την οποία έχει ανεβάσει με μεγάλη επιτυχία αρκετές θεατρικές παραστάσεις.

Μπορεί λοιπόν μια μουσική παράσταση ν αλλάξει την κόσμο; «Τον κόσμο δεν ξέρω, σίγουρα όμως μπορεί να αλλάξει και να ομορφύνει το απόγευμά μας», είπε καταλήγοντας η Ν. Παπαηλιοπούλου.

Ταυτότητα παράστασης

ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ : ΦΟΥΑΓΙΕ (Μουσική κωμωδία)

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ : Νίκος Μ. Δημητρόπουλος

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ, ΣΚΗΝΙΚΑ-ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ : Νάντια Παπαηλιοπούλου

ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ : Μίλτος Πιστώφ, Νάντια Παπαηλιοπούλου

ΗΘΟΠΟΙΟΙ : Γιάννης Βαρβαρέσος (ερμηνεία, τραγούδι), Μίλτος Πιστώφ (ερμηνεία, πιάνο)

Εισιτήρια – προπώληση στο VIVA

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024