Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι «σίγουροι» και οι «εκπλήξεις» στα ψηφοδέλτια επικρατείας ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ - Οι σκέψεις Ανδρουλάκη

Οι «σίγουροι» και οι «εκπλήξεις» στα ψηφοδέλτια επικρατείας ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Οι σκέψεις Ανδρουλάκη

Ανακοινώνονται τα ψηφοδέλτια Επικρατείας της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Την Παρασκευή 28 Απριλίου ανακοινώνουν Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ τα ψηφοδέλτια Επικρατείας, κρατώντας, ως είθισται, «τα δυνατά χαρτιά» τους για το τέλος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρουσιάσει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας στις 10:30 το πρωί της Παρασκευής και, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, για τις πρώτες θέσεις, έχει επιλέξει τρεις άνδρες και τρεις γυναίκες.

Στη θέση του επικεφαλής πιθανόν να τοποθετηθεί πρόσωπο-έκπληξη. Για γυναίκα μη γνωστή στο ευρύ κοινό μιλούν πληροφορίες του MEGA.

Άλλωστε, «εκπλήξεις» προανήγγειλε όσον αφορά το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος.

Όπως σημείωσε δεν θα πρόκειται για ονόματα στη λογική των celebrities» αλλά «πρόσωπα χαμηλού προφίλ» και «επιλογές ουσίας με σημαντική παρουσία γυναικών και νέων».

«Κλειδωμένα» θεωρούνται τα ονόματα του Χρήστου Στυλιανίδη, του Θόδωρου Σκυλακάκη, του Άκη Σκέρτσου, του Γιώργου Γεραπετρίτη ενώ, θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας θα έχουν η Ματίνα Παγώνη και η γενική γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Άλλες πληροφορίες θέλουν τον γενικό γραμματέα Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γιώργο Σταμάτη αλλά και ένα ακόμα πρόσωπο-έκπληξη στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Πρόκειται για τη Μαρία – Νεφέλη Χατζηιωαννίδου, το πρόσωπο πίσω από τη σελίδα «Υπέροχες Γυναίκες» στο Instagram.

Στις τιμητικές θέσεις του Επικρατείας, η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας φέρεται να έχει καταλήξει στην Πορφυρένια Κανελλοπούλου (διευθύντρια γραφείου Τύπου ΟΝΝΕΔ), Σπύρο Καρανικόλα (νομικός), Αντώνη Σγαρδέλη (πρώην διευθυντής ΝΔ), Μαρία Δοΐλη Διαμαντοπούλου (πρόεδρος ΝΔ στο Παρίσι).

Οι επιλογές Τσίπρα για το Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ

Αύριο, Παρασκευή, θα ανακοινωθεί και το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ με τις πληροφορίες να αναφέρουν ως «φαβορί» τους: Πόπη Τσαπανίδου, Ευάγγελο Αποστολάκη, Έλενα Ακρίτα, Όθωνα Ηλιόπουλο, Αθανάσιο Τσακρή, Ζαχαρούλα Τσιριγώτη και Ζωρζέτα Λάλη.

Την Παρασκευή θα παρουσιαστεί και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το «συμβόλαιο για την αλλαγή», όπως το ονομάζει ο Αλέξης Τσίπρας.

Οι σκέψεις Ανδρουλάκη για το Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ

Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ανακοινώσει την ημερομηνία που θα γίνουν γνωστά τα πρόσωπα που θα συμπεριληφθούν στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Τα ονόματα που… παίζουν δυνατά για το Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, είναι, σύμφωνα με πληροφορίες αυτά της Ελένης Χριστοπούλου, του Δημήτρη Μάντζου και του Παναγιώτη Δουδωνή.

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ

Με επικεφαλής τον Θανάση Παφίλη, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ, το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος, δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, δημοσιογράφος και εκπρόσωπος Τύπου του ΚΚΕ, ενώ μετέχουν μεταξύ άλλων η πρώην βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Ασημίνα Ξηροτήρη, ο τραγουδιστής Διονύσης Τσακνής αλλά και ο καθηγητής Γιώργος Ρούσης, στην τελευταία θέση του ψηφοδελτίου.

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ

1.      Παφίλης Θανάσης. Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

2.      Παναγιωτακοπούλου Χριστίνα. Δημοσιογράφος, εκπρόσωπος Τύπου και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

3.      Γρηγοριάδου Άννα. Επιστήμονας Περιβαλλοντικών Μελετών (Βερολίνο, Γερμανία).

4.      Ξυροτήρη – Αικατερινάρη Ασημίνα. dr. Πολιτικός μηχανικός, πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ, πρώην Νομάρχης Θεσσαλονίκης.

5.      Στεφανάκης Γιώργος. Πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού – Ταχυμεταφορών, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

6.      Τριανταφύλλου Κώστας. Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών.

7.      Γιαννάκος Κώστας. Ανθυποπυραγός ε.α, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος.

8.      Κωτσαντής Θοδωρής. Ηλεκτρολόγος μηχανικός και μηχανικός υπολογιστών, Γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ.

9.      Μαρούδας Ρίζος. Μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Αγροτικών Μπλόκων, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

10.  Γιουσούφ Εμπρού. Γραφίστρια, μέλος του ΔΣ της ΕΝΙΔΥΚ, μέλος της καλλιτεχνικής ομάδας “Fireart” (μουσουλμανική μειονότητα Θράκης).

11.  Ρεντζελάς Παναγιώτης. Επίκουρος καθηγητής Κοινωνικής Ψυχολογίας University College London (Μπέρμιγχαμ, Μεγάλη Βρετανία).

12.  Παπαδόπουλος Μάκης. Μηχανολόγος μηχανικός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

13.  Αλωπούδης Παναγιώτης. Μέλος του Επιχειρησιακού Συμβουλίου στα νοσοκομεία Rems-Murr-Klinken, μέλος του τοπικού παραρτήματος του συνδικάτου Ver.di (Σόρντορφ, Στουτγάρδη, Γερμανία).

14.  Τσακνής Διονύσης. Τραγουδιστής και συνθέτης.

15.  Ρούσης Γιώργος. Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου.

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024