Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Αφροδίτη του Μποτιτσέλι σε ρόλο… πρέσβειρας τουρισμού – Τρώει πίτσα και βολτάρει στο Κολοσσαίο!

Η Αφροδίτη του Μποτιτσέλι σε ρόλο… πρέσβειρας τουρισμού – Τρώει πίτσα και βολτάρει στο Κολοσσαίο!

Το ιταλικό υπουργείο Τουρισμού ζωντάνεψε την Αφροδίτη του Μποτσιτσέλι μέσω Τεχνητής Νοημοσύνης και την έκανε… influencer.

Η Αφροδίτη, θεά του Έρωτα στην Αρχαία Ελλάδα, την οποία ο Σάντρο Μποτσιτσέλι απεικόνισε στα αριστουργήματά του «Η γέννηση της Αφροδίτης» και «Primavera», αναλαμβάνει ρόλο influencer και πρέσβειρας τουρισμού στη Ιταλία μέσω Τεχνητής Νοημοσύνης.

Έτσι, η νέα καμπάνια του ιταλικού υπουργείου Πολιτισμού σκέφτηκε να μετατρέψει τη Θεά σε influencer, με τη βοήθεια της τεχνολογίας και έτσι η Αφροδίτη τρώει πίτσα στη λίμνη Κόμο, βγάζει selfies στην πλατεία του Αγίου Μάρκου και βολτάρει με το ποδήλατό της στο Κολοσσαίο.

«Μία Αφροδίτη σε ρόλο σύγχρονου influencer θα πάρει κάθε επισκέπτη από το χέρι για να τον βοηθήσει να ανακαλύψει τη χώρα μας» αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου Τουρισμού.


Η σύγχρονη Αφροδίτη έχει δική της σελίδα στο Instagram με το όνομα @venereitalia23. Όπως μπορεί να δεις κανείς στα posts, κάποιες αναρτήσεις έχουν δημιουργηθεί από υπολογιστές ενώ σε άλλες ποζάρει ένα πραγματικό μοντέλο, που βλέπουμε μόνο τα μαλλιά της αλλά όχι το πρόσωπό της.

Η «Γέννηση της Αφροδίτης» του Μποτιτσέλι

Η «Γέννηση της Αφροδίτης» του Μποτιτσέλι φιλοτεχνήθηκε περίπου το 1485-1486 και σήμερα βρίσκεται στη συλλογή του Μουσείου Ουφίτσι στη Φλωρεντία. Στον πίνακα, η θεά Αφροδίτη αναδύεται από το νερό μέσα σε ένα όστρακο που φυσούν ο Ζέφυρος και η Αύρα προς την ακτή της Κύπρου ή των Κυθήρων. Στην ακτή την υποδέχεται μια από τις Ώρες, θεότητες των εποχών, που της προσφέρει έναν μανδύα.

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024