Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Για «γραφειοκρατική τρέλα» κάνει λόγο ο Δήμος Πυλαίας - Χορτιάτη, με αφορμή τις διαβάσεις πεζών

Για «γραφειοκρατική τρέλα» κάνει λόγο ο Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη, με αφορμή τις διαβάσεις πεζών

Ο Δήμος Πυλαίας - Χορτιάτη βρίσκεται σε διαδικασία εύρεσης λύσης σχετικά με τις διαγραμμίσεις σε διαβάσεις πεζών που όπως ισχυρίζεται «σβήστηκαν»κατόπιν εργολαβίας της Περιφέρειας, η οποία σύμφωνα με έγγραφο της ενημερώνει πως οι διαβάσεις δεν πληρούν τα κριτήρια της τεχνικής οδηγίας.

Ο Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση με σκοπό να ενημερώσει τους δημότες για κάποιες από τις διαβάσεις πεζών που υπήρχαν σε δρόμους της πόλης και εξαφανίστηκαν όπως ισχυρίζεται, κατόπιν έργων ασφαλτοστρώσεων από εργολαβία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας:

«Αγαπητοί συμπολίτες,

Έχετε απόλυτο δίκαιο στις παρατηρήσεις σας για τις διαβάσεις πεζών επί της λεωφόρου Κομνηνών που «εξαφανίστηκαν» μετά την ασφαλτόστρωσή της από την εργολαβία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Είναι όμως συγχρόνως μία ακόμη ευκαιρία να αντιληφθείτε και εσείς την νεοελληνική τρέλα, τον τραγέλαφο και τα προβλήματα με τα οποία δυστυχώς καθημερινά παλεύουμε σαν Δήμος στη σύγχρονη Ελλάδα.

πολυσύχναστο το σημείο/Πηγή φωτογραφίας: Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη /

Με λόγια απλά.

  • Η ασφαλτόστρωση έγινε και μάλιστα πετυχημένη στη λεωφόρο Κομνηνών στο Πανόραμα με ευθύνη της Περιφέρειας που έχει και την αρμοδιότητα για την οδό αφού χαρακτηρίζεται περιφερειακή
  • Την ίδια μέρα διαπιστώσαμε αυτό που και εσείς διαπιστώνετε, ότι δηλαδή ξαφνικά και απροειδοποίητα «εξαφανίστηκαν» οι διαβάσεις στα συγκεκριμένα σημεία, οι οποίες λειτουργούσαν εδώ και πολλά πολλά χρόνια με επιτυχία.
  • Την επομένη ακριβώς ημέρα ο ίδιος ο κ. Δήμαρχος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον προϊστάμενο μηχανικό της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας, του επεσήμανε τον σοβαρότατο κίνδυνο για την πρόκληση τροχαίου ατυχήματος και τον κάλεσε να επανορθώσει άμεσα. Μάλιστα την ίδια μέρα 07-04-23 έστειλε και σχετική επιστολή (σχ.1)
  • Η αρμόδια Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας με απαντητική επιστολή της, αρνήθηκε να αναλάβει ή και να επιτρέψει την επαναδιαγράμμιση των διαβάσεων πεζών με το επιχείρημα ότι δεν πληρούν τις προδιαγραφές του ΚΟΚ (!!!) και παρά το γεγονός ότι αυτές λειτουργούσαν στα συγκεκριμένα σημεία από δεκαετίας και άνω (σχ.2)
  • Ο Δήμος μας επανήλθε στο θέμα με επιστολή του αρμόδιου αντιδημάρχου στις 12-04-23 (σχ.3) επισημαίνοντας εκ νέου τους σοβαρότατους κινδύνους τροχαίου ατυχήματος αλλά και την πρόθεση του Δήμου να προχωρήσει ο ίδιος με έξοδα του στην επαναδιαγράμμιση των διαβάσεων πεζών αρκεί να έχει την έγκριση της Περιφέρειας.

Σας διαβεβαιώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες και είμαστε βέβαιοι ότι θα ξεπεράσουμε τη γραφειοκρατική τρέλα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Μέχρι τότε σας παρακαλούμε για ακόμη μεγαλύτερη προσοχή στην κίνησή σας στην παραπάνω λεωφόρο Κομνηνών προκειμένου να ελαχιστοποιήσουμε την πιθανότητα τροχαίου ατυχήματος».

Επικοινωνήσαμε με τον Δήμαρχο Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιο Καϊτεζίδη ο οποίος μας είπε πως βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και θεωρεί πως τελικά θα του δοθεί η δυνατότητα να προβεί σε επαναδιαγράμμιση των διαβάσεων πεζών με ιδίους πόρους, καθώς προϋπήρχαν αρκετά χρόνια.

Ακολουθούν τα έγγραφα που έδωσε στη δημοσιότητα ο Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη:

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024