Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ειδικοί αισθητήρες προστατεύουν τους πεζούς στη Ρόδο

Ειδικοί αισθητήρες προστατεύουν τους πεζούς στη Ρόδο

Ένα νέο τρόπο να περιορίσουν τον κίνδυνο ατυχήματος βρήκαν στο Δήμο Ρόδου, εγκαθιστώντας σε 2 διαβάσεις ειδικούς αισθητήρες κίνησης των πεζών που ενεργοποιούν φωτεινές σημάνσεις για τους οδηγούς οχημάτων.

Ολοκληρώθηκε από τη Διεύθυνση Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών του Δήμου Ρόδου, η εγκατάσταση τριών έξυπνων διαβάσεων με φωτιστικά σώματα τύπου LED στο κέντρο της πόλης.

Πιο συγκεκριμένα, τοποθετήθηκαν στην οδό 7ης Μαρτίου (έμπροσθεν Ακταίον), στη συμβολή Ακτής Μιαούλη & 28ης Οκτωβρίου και στη συμβολή των οδών Γεωργίου Παπανικολάου & Καλύμνου.

Το Σύστημα Έξυπνης Διάβασης Πεζών ανιχνεύει τους πεζούς που πρόκειται να διασχίσουν τη διάβαση, μέσα από ένα έξυπνο σύστημα αισθητήρων. Αυτοί οι αισθητήρες στέλνουν ένα σήμα και ενεργοποιούν αυτόματα τα LED πάνελ που είναι ενσωματωμένα στην άσφαλτο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι οδηγοί στα οχήματα να αντιλαμβάνονται καλύτερα και από μεγαλύτερη απόσταση την ύπαρξη πεζών στις διαβάσεις.

Με τη λειτουργία των έξυπνων διαβάσεων, ο Δήμος Ρόδου συμβάλλει στην οδική ασφάλεια των πολιτών και συμβάλλει στη μείωση των ατυχημάτων για τις ευπαθείς ομάδες. Έχουν εγκριθεί όπως ενημερώνει σχετικά ο Δήμος Ρόδου, η χρηματοδότηση για τοποθέτηση άλλων 10 έξυπνων διαβάσεων στο νησί.

Sports in

Η ώρα της στέψης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στον… τελικό των τελικών

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (13:30) στον 5ο τελικό της Α1 Γυναικών με την σειρά στο 2-2 και την νικήτρια ομάδα να αναδεικνύεται ταυτόχρονα πρωταθλήτρια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024