Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Αλέξης και ο Αλέξης

Ο Αλέξης και ο Αλέξης

Ανεξαρτήτως της συγκυρίας των εκλογών, όπου υπάρχει καπνός υπάρχει φωτιά. Και αυτή η φωτιά έκαιγε από τη μέρα που χωρίς πολύ σκέψη, ο Αλέξης Γεωργούλης πήρε τον δρόμο για την ευρωβουλή με τις ευλογίες του Αλέξη Τσίπρα.

«Αν και κάποιοι είπαν ότι δεν χωρούν πολλοί Αλέξηδες, εντούτοις εγώ είμαι μεγαλόψυχος! Θα καλέσω τον Αλέξη τον Γεωργούλη, έναν από τους πιο γνωστούς και πετυχημένους καλλιτέχνες της νέας γενιάς, στην πρώτη γραμμή για να δυναμώσει η φωνή της Ελλάδας του πολιτισμού στην Ευρώπη» είπε ο τότε πρωθυπουργός. Ήταν 22/4 του 2019.

Όταν ο Αλέξης Τσίπρας ολοκλήρωσε τη φράση του ο ηθοποιός τον πλησίασε και τον αγκάλιασε. Στη συνέχεια έβγαλε selfies φωτογραφίες τόσο με τον Πέτρο Κόκκαλη και τη Λυδία Κονιόρδου όσο και με θαυμάστρίες του.

Άραγε πόσο κοντά να νιώθει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, με τον συνονόματο του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη; Πόσο δικαιωμένος να αισθάνεται ο Τσίπρας για την επιλογή του, με την πορεία και την παρουσία του Αλέξη Γεωργούλη στο ευρωκοινοβούλιο να τείνει να γίνει συνώνυμο της ανικανότητας, λόγω της μεγάλης του απειρίας και «αμορφωσιάς».

Σήμερα ήδη τον έχει απαρνηθεί τρεις φορές, με τη δήλωση του, από το Λαύριο, λέγοντας πως δεν υπάρχει ανοχή και συγκάλυψη σε θέματα έμφυλης βίας. «Για μας δεν υπάρχουν ναι μεν αλλά, σε θέματα έμφυλης βίας, σε θέματα βίας κατά των γυναικών. Καμία ανοχή, καμία συγκάλυψη».

Μήπως όμως άργησε πολύ;

Μήπως έπρεπε ήδη να τον έχει απαρνηθεί όταν ο ηθοποιός/ευρωβουλευτής είχε παρουσιάσει μηδέν εισόδημα στο πόθεν έσχες. Ή όταν ο πολυπράγμων Συριζαίος αποδέχτηκε την πρόταση του Νίκου Κοκλώνη να παρουσιάσει το νέο τηλεπαιχνίδι του OPEN το «Joker». Μάλιστα για να δικαιολογήσει την ανοίκεια πράξη για πολιτικό βάφτισε το τηλεπαιχνίδι «τέχνη» και μίλησε για προσπάθεια, όπως είπε τότε, να «συνδυάσει την τέχνη με την πολιτική».

Ίσως ο πρώην πρωθυπουργός να όφειλε να τον απαρνηθεί από τις πρώτες ομιλίες του στο Ευρωκοινοβούλιο, όταν έθετε ερωτήματα για το τσίπουρο και την τσικουδιά, ή όταν μπέρδευε τα λόγια του σε καίρια ερωτήματα για την κλιματική αλλαγή, πάνω στην οποία δήλωνε εξπέρ. Ή μήπως όταν έκανε αναρτήσεις στο Instagram, χοροπηδώντας μέσα στην Ευρωβουλή.

Είναι πιθανόν, έπειτα από πολλαπλές ευκαιρίες που δόθηκαν –για ανεξήγητους, για πολλούς, λόγους- στον κύριο Αλέξη Γεωργούλη για να αποδείξει την αξία του, ο πρώην πρωθυπουργός να πάγωσε στο άκουσμα της καταγγελίας της Ελένης Χρονοπούλου για βιασμό και ξυλοδαρμό. Είχε ακούσει άραγε τις φήμες στους διαδρόμους;

Πώς όμως να καταρρίψει την ίδια του την επιλογή; Σήμερα πιθανότατα να μην βρίσκει πλέον τόσα κοινά με τον «ταλαντούχο» κύριο Γεωργούλη. Γιατί ανεξαρτήτως της συγκυρίας των εκλογών, όπου υπάρχει καπνός υπάρχει φωτιά. Και αυτή η φωτιά έκαιγε από τη μέρα που χωρίς πολύ σκέψη, ο Αλέξης Γεωργούλης, ένας αναμφισβήτητα δημοφιλής, καθόλου αδιαμφισβήτητα ταλαντούχος, ηθοποιός πήρε τον δρόμο για την ευρωβουλή με τις ευλογίες του Αλέξη Τσίπρα.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024