Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η πρώτη αντίδραση Τσίπρα για τον Αλέξη Γεωργούλη - «Για 'μας δεν υπάρχουν ναι μεν αλλά σε θέματα έμφυλης βίας»

Η πρώτη αντίδραση Τσίπρα για τον Αλέξη Γεωργούλη – «Για ‘μας δεν υπάρχουν ναι μεν αλλά σε θέματα έμφυλης βίας»

«Δεν υπάρχουν ναι μεν αλλά σε θέματα έμφυλης βίας» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στην καταγγελία εναντίον του Αλέξη Γεωργούλη. «Καμία ανοχή, καμία συγκάλυψη, καμία σκιά όσο ψηλά και αν βρίσκεται κάποιος και όποιος και αν είναι» είναι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε.

Στις καταγγελίες σε βάρος του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Γεωργούλη, αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας από το Λαύριο όπου βρίσκεται.

«Χθες υπήρξε μια δυσάρεστη έκπληξη για εμάς. Ο μέχρι χθες ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Γεωργούλης, κατηγορείται για κάτι πολύ σημαντικό. Ο καθένας μπορεί να κριθεί από τη Δικαιοσύνη και έχει το τεκμήριο της αθωότητας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για να προσθέσει αμέσως:

«Αλλά σε ό,τι μας αφορά σε ζητήματα που αφορούν σεξουαλική παρενόχληση, έμφυλη βία, βία κατά των γυναικών για μας δεν υπάρχουν ναι μεν αλλά, ούτε ίσες αποστάσεις. Είμαστε και θα είμαστε πάντα με τα θύματα. Το μήνυμα που στείλαμε ήταν απολύτως σαφές καμία ανοχή, καμία συγκάλυψη, καμία σκιά όσο ψηλά και αν βρίσκεται κάποιος και όποιος και αν είναι».

Ο κ. Τσίπρας κατέληξε με ένα μήνυμα κυρίως προς όσους έχουν παιδιά. «Να μάθουμε στα παιδιά μας πώς να συμπεριφέρονται. Να μάθουνε ότι μεγαλύτερη αξία είναι η αξιοπρέπεια και η ανθρώπινη ύπαρξη, που πρέπει να σεβόμαστε. Και δεν χωράει η βία. Ούτε η ανοχή χωράει απέναντι στη βία. Δικαιοσύνη παντού λοιπόν» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ζητήσαμε την έδρα του πίσω χθες»

«Δεν διέρρευσαν τα στοιχεία της γυναίκας από εμάς. Αν είναι δυνατόν. Αντιθέτως! Ο κ. Γεωργούλης πέρα από τις εξηγήσεις που έχει να δώσεις στο δικαστήριο, θα πρέπει όμως, να δώσει και εξηγήσεις στον κόσμο που τον ψήφισε. Ζητήσαμε την έδρα του πίσω χθες» είπε νωρίτερα η Πόπη Τσαπανίδου, μιλώντας στο Live News.

«Είναι όχι μόνο δυσάρεστο αλλά και σοκαριστικό, μας έχει σοκάρει όλους και ιδιαίτερα τις γυναίκες. Η ιστορία ξεκινά λίγο νωρίτερα. Χθες έγινε γνωστό τι ακριβώς συνέβη και μετά από 15 λεπτά απομακρύνθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και από το κοινοβούλιο. Δεν είναι αυτονόητα τα αντανακλαστικά αλλά για εμάς ήταν αυτονόητο. Δεν παίζουμε με τις γυναίκες και τα δικαιώματά τους» υπογράμμισε η Πόπη Τσαπανίδου.

«Η φήμη για κακή συμπεριφορά του Αλέξη Γεωργούλη κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2022 και με εντολή Τσίπρα ερευνήθηκε η υπόθεση μέχρι τον Σεπτέμβριο. Όταν τον καλέσαμε για εξηγήσεις, αρνήθηκε όσα του αποδίδονταν και μάλιστα έκανε λόγο για συκοφάντηση.  Αυτό συνέβη το 2022 και μάλιστα είπε πως αφορούν φήμες και μάλιστα ένιωσε προσβεβλημένο» περιγράφει.

«Δεν μείναμε όμως εκεί, πήγαμε στις αρμόδιες υπηρεσίες του Κοινοβουλίου και δεν βγάλαμε κάτι καθώς οι διαδικασίες αυτές καλύπτονται από το απόρρητο. Με αυτά τα ζητήματα δεν παίζουμε στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπήρχε κάποια καταγγελία τότε. Όταν η φήμη έγινε καταγγελία, τότε έφυγε και ο κ. Γεωργούλης από το κόμμα. Εάν είχε κληθεί να καταθέσει ο κ. Γεωργούλης, τότε θα ήταν γνωστό και στο Κοινοβούλιο. Και στο Κοινοβούλιο έφτασε χθες η απόφαση» πρόσθεσε.

Sports in

LIVE: Μπάγερν Μονάχου – Ρεάλ Μαδρίτης

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Μπάγερν Μονάχου – Ρεάλ Μαδρίτης για τα ημιτελικά του Champions League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 1 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024