Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αλέξης Γεωργούλης: Πώς ο γνωστός ηθοποιός βρέθηκε στη δίνη του κυκλώνα

Αλέξης Γεωργούλης: Πώς ο γνωστός ηθοποιός βρέθηκε στη δίνη του κυκλώνα

Ο Αλέξης Γεωργούλης βρίσκεται αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες - Γιατί ΣΥΡΙΖA και ΠΑΣΟΚ έχουν ξεκινήσει «πόλεμο»;

«Αν και κάποιοι είπαν ότι δεν χωρούν πολλοί Αλέξηδες, εντούτοις εγώ είμαι μεγαλόψυχος! Θα καλέσω τον Αλέξη τον Γεωργούλη, έναν από τους πιο γνωστούς και πετυχημένους καλλιτέχνες της νέας γενιάς, στην πρώτη γραμμή για να δυναμώσει η φωνή της Ελλάδας του πολιτισμού στην Ευρώπη».

Με αυτά τα λόγια ο Αλέξης Τσίπρας καλωσόριζε το 2019 τον Αλέξη Γεωργούλη στον ΣΥΡΙΖΑ και πιο συγκεκριμένα στο ευρωψηφοδέλτιο, όπου και τελικά εκλέχθηκε στην πέμπτη από τις έξι θέσεις του κόμματος.

Χθες, Δευτέρα του Πάσχα ζητήθηκε άρση της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη από τις βελγικές αρχές μετά από καταγγελία εις βάρος του για σεξουαλική επίθεση. Μάλιστα η καταγγελία που έγινε στις βελγικές αρχές το 2020 μιλά για «βαριά ποινικά αδικήματα» σε βάρος του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη. Στο μεταξύ, πληροφορίες και για δεύτερη καταγγελία εις βάρος του.

Αμέσως μετά ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι μετά από αυτό ο Αλέξης Γεωργούλης τίθεται εκτός του κόμματος.

Πλέον ο γνωστός ηθοποιός που διέπρεψε στη δημοφιλή σειρά «Εραστής Δυτικών Προαστίων», βρίσκεται αντιμέτωπος με αυτές τις πράξεις που έχουν καταγγελθεί. Και είναι βαριές.

Η πολιτική του καριέρα φαίνεται ότι φτάνει στο τέλος της. Οι ποινικές διαδικασίες τώρα ξεκινούν…

Πώς όμως φτάσαμε στο να πέσει η αυλαία για τον Αλέξη Γεωργούλη;  Τι μεσολάβησε και γιατί ΣΥΡΙΖA και ΠΑΣΟΚ έχουν ξεκινήσει «πόλεμο»;

Από την Ρομπέρτα Μέτσολα η αρχή

Κατά την έναρξη των εργασιών της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, η Ρομπέρτα Μέτσολα ανακοίνωσε ότι έλαβε αίτημα των βελγικών αρχών, για την άρση της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη.

«Έλαβα αίτημα από τις αρμόδιες αρχές του Βελγίου για άρση της κοινοβουλευτικής ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη. Το αίτημα παραπέμπεται την επιτροπή νομικών υποθέσεων», είπε η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Διαδικαστικά το αίτημα των βελγικών αρχών για άρση της ασυλίας μεταβιβάζεται στην αρμόδια Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία και θα ψηφίσει σε μια ή δυο εβδομάδες, προκειμένου το αίτημα να επιστρέψει στην Ολομέλεια και να ξεκινήσει η διαδικασία άρσης της ευρωβουλευτικής ασυλίας Αλέξη Γεωργούλη.

Η γυναίκα που κατήγγειλε τον Αλέξη Γεωργούλη για κακοποίηση και ξυλοδαρμό, είναι η Ελένη Χρονοπούλου η οποία εργάζεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως υπάλληλος της Ευρωβουλής ενώ φέρεται να είχε σχέση με τον ηθοποιό και ευρωβουλευτή στο παρελθόν.

Ο ίδιος ο Αλέξης Γεωργούλης διαψεύδει τις καταγγελίες εναντίον του για σοβαρά ποινικά αδικήματα.

Για ψευδή και προσβλητική επίθεση μίλησε ο Γεωργούλης

Ο Αλέξης Γεωργούλης, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρει πως θέτει τον εαυτό του στη διάθεση των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ και υποβάλει την παραίτησή του από μέλος του κόμματος και την ευρωομάδα του.

Ο ευρωβουλευτής κάνει λόγο για «καταφανώς ψευδή και συκοφαντική καταγγελία» και για «προσβλητική επίθεση», για περιστατικό «που δήθεν συνέβη πριν τρία χρόνια». Σημειώνει ότι προτίθεται να δώσει «τη μάχη μου στη δικαιοσύνη» για την αλήθεια και την αποκατάσταση του ονόματός του, «αιτούμενος ο ίδιος την άρση της ευρωβουλευτικής ασυλίας».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Αλέξη Γεωργούλη

«Δυστυχώς ζούμε σε δύσκολες και επικίνδυνες εποχές. Προς μεγάλη μου έκπληξη πληροφορούμαι ότι υποβλήθηκε σε βάρος μου, καταφανώς ψευδής και συκοφαντική καταγγελία, για περιστατικό που δήθεν συνέβη πριν τρία χρόνια. Απέναντι σε αυτήν την ψευδή και προσβλητική επίθεση, που πραγματοποιείται – μάλλον όχι τυχαία – λίγες ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές, προτίθεμαι να δώσω τη μάχη μου στη δικαιοσύνη, για την αλήθεια και την αποκατάσταση του ονόματός μου, αιτούμενος ο ίδιος την άρση της ευρωβουλευτικής μου ασυλίας.

Στο πλαίσιο αυτό και επειδή δεν θέλω επ’ ουδενί να επηρεάσω τον αγώνα που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, σε όλα τα επίπεδα, με ένα καθαρά προσωπικό ζήτημα, θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση των οργάνων του κόμματος και υποβάλλω την παραίτησή μου από μέλος του κόμματος καθώς και από την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Σε ανακοίνωσή του μετά την καταγγελία κατά του Αλέξη Γεωργούλη ο ΣΥΡΙΖΑ έθεσε τον ευρωβουλευτή εκτός κόμματος ώσπου να διαλευκανθεί η υπόθεση.

Σε μία σύντομη ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως «Ο ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης τίθεται εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε συνέχεια της ενημέρωσης που είχαμε σήμερα για καταγγελία εις βάρος του και δεδομένης της ανάγκης να διαλευκανθεί πλήρως η σχετική υπόθεση».

Η ανακοίνωση της Ευρωομάδας

Σχετική ανακοίνωσε εξέδωσε και η ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας πως «Ο Ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης τίθεται εκτός της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, σε συνέχεια της ενημέρωσης που είχαμε σήμερα για καταγγελία εις βάρος του και δεδομένης της ανάγκης να διαλευκανθεί πλήρως η σχετική υπόθεση».

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

«Η υπόθεση για την οποία ζητήθηκε η άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., Αλέξη Γεωργούλη, αφορά σοβαρά ποινικά αδικήματα και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται πρωτίστως από τον ελεγχόμενο από τη δικαιοσύνη», σχολιάζει το ΠΑΣΟΚ.

«Κανείς άλλος δεν έχει δώσει πολιτικές προεκτάσεις παρά μόνο ο ίδιος» όπως αναφέρει σχετικά.

«Το αίτημα άρσης της ασυλίας του κ. Γεωργούλη είναι προϊόν έρευνας των βελγικών αρχών έπειτα από καταγγελία, που έγινε το 2020», σημείωσε ακόμη το ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα το ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι διαρρέουν ονόματα, «μη σεβόμενοι την ποινική διαδικασία».

«Υπάρχει όμως πράγματι μια πολιτική διάσταση, που επισημαίνουμε: Είναι ντροπή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που κατά τ’ άλλα δηλώνουν υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να διαρρέουν ονόματα μη σεβόμενοι την ποινική προδικασία. Ακόμη και σε αυτό το τραγικό γεγονός, υπέρτερη αξία έχει το μικροκομματικό τους συμφέρον» αναφέρει μεταξύ άλλων.

«Οι διαδικασίες που ακολουθούν οι βελγικές αρχές, εναπόκεινται στη δική τους αρμοδιότητα και δεν “υπαγορεύονται” από τρίτους, όπως υπονοούν κάποιοι δήθεν δικαιωματιστές. Υπάρχει όμως πράγματι μια πολιτική διάσταση, που επισημαίνουμε: Είναι ντροπή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που κατά τ’ άλλα δηλώνουν υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να διαρρέουν ονόματα μη σεβόμενοι την ποινική προδικασία».

»Ακόμη και σε αυτό το τραγικό γεγονός, υπέρτερη αξία έχει το μικροκομματικό τους συμφέρον. Απαιτείται να επιδειχθεί από όλους η ίδια διακριτικότητα και σοβαρότητα, με τις οποίες το θύμα εδώ και τόσο καιρό χειρίζεται την υπόθεση τηρώντας απαρέγκλιτα τη μυστικότητα της διαδικασίας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Οι κατηγορίες του ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ για για την διαρροή του ονόματος της Ελένης Χρονοπούλου

Παράλληλα το ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι διαρρέουν ονόματα, «μη σεβόμενοι την ποινική διαδικασία».

Ειδικότερα, ο Παναγιώτης Δουδωνής, γραμματέας πολιτικού σχεδιασμού ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ σημείωσε: «Η ποινική προδικασία, σε χώρες όπως το Βέλγιο, είναι μυστική. Είναι ξεκάθαρο από πού βγήκε αυτή η διαρροή, η διαρροή βγήκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό είναι το πρώτο και κύριο του φαρισαϊσμού. Αυτό είναι σε συνέχεια και αρμονία με την ανακοίνωση του κ. Γεωργούλη, η οποία είναι ένα μνημείο χυδαιότητας. Ο κ. Γεωργούλης λέει ότι πρόκειται για πολιτική δίωξη, ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι η καταγγελία έγινε πριν από 3 χρόνια, λέει ότι έγινε τώρα η καταγγελία, άρα λέει ψέματα και προσπαθεί να κάνει ενοχοποίηση του θύματος. Επίσης, πάει να υποτιμήσει το γεγονός ως μία τάχα, δήθεν κι αόριστη παρενόχληση, ενώ είναι μια κατηγορία για βαρύτητα ποινικά αδικήματα».

Η ανακοίνωση της ΝΔ

Η Νέα Δημοκρατία από την πλευρά της θέτει ερωτήματα για την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη ζητώντας διευκρινίσεις για το αν παραιτήθηκε ή αποπέμφθηκε.

«Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Γεωργούλης σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι παραιτήθηκε από την ευρωομάδα και από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ύστερα από αίτημα για άρση της ασυλίας του. Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι τέθηκε εκτός κόμματος ύστερα από ενημέρωση που είχαν σήμερα για καταγγελία εις βάρος του. Σε τι ακριβώς αφορά η καταγγελία; Έγινε σήμερα για πρώτη φορά;» αναφέρει χαρακτηριστικά η ΝΔ.

«Ο κ. Γεωργούλης παραιτήθηκε όπως λέει ο ίδιος ή αποπέμφθηκε όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ;» προσθέτει.

«Επειδή, προφανώς, οι λόγοι που οδηγούν έναν ευρωβουλευτή εκτός κόμματος είναι εξαιρετικά σοβαροί, οι πολίτες αναμένουν απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ» καταλήγει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.

«Τον κάλεσα και αρνήθηκε τα πάντα» είπε ο Παπαδημούλης

«Μόλις χθες ενημερώθηκα για το θέμα του Αλέξη Γεωργούλη, λίγο πριν από την επίσημη ανακοίνωση του Ευρωκοινοβουλίου για την άρση της ασυλίας του», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Στον αέρα» με την Νίκη Λυμπεράκη ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Είπε πως πριν από ένα με δύο χρόνια υπήρξε κάτι αόριστο, ο ίδιος ζήτησε από τον κ. Γεωργούλη ενημέρωση και εκείνος διέψευσε, ενώ σημείωσε πως η αρχική καταγγελία ήταν ανώνυμη. Παράλληλα ξεκαθάρισε πως εάν είχε ενημέρωση θα είχε προτείνει στο ΣΥΡΙΖΑ και την ευρωομάδα του να γίνει αυτό που έγινε χθες.

Τόνισε πως θέση του κόμματος είναι μηδενική ανοχή στην σεξουαλική παρενόχληση.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024