Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γεωργούλης: Η πρώτη τοποθέτηση της Ελένης Χρονοπούλου που τον κατήγγειλε για βιασμό

Γεωργούλης: Η πρώτη τοποθέτηση της Ελένης Χρονοπούλου που τον κατήγγειλε για βιασμό

Όπως ξεκαθαρίζει στην πρώτη επίσημη τοποθέτησή της η καταγγέλλουσα Ελένη Χρονοπούλου, η καταγγελία εναντίον του Αλέξη Γεωργούλη, που έγινε στις αρχές του 2020, αφορά τα αδικήματα του βιασμού και της πρόκλησης σωματικής βίας.

Η Ελένη Χρονοπούλου η δικηγόρος με ενεργή πολιτική δράση ως στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που κατήγγειλε τον Αλέξη Γεωργούλη για παρενόχληση και κακοποίηση τοποθετείται ευθαρσώς και επωνύμως για πρώτη φορά μετά την δημοσιοποίηση της υπόθεσης.

Όπως ξεκαθαρίζει η καταγγελία, που έγινε στις αρχές του 2020 και την επόμενη ημέρα από την καταδικαστέα συμπεριφορά, αφορά τα αδικήματα του βιασμού και της πρόκλησης σωματικής βίας. Ωστόσο το όνομα του θύτη γνωστοποιήθηκε στις βελγικές αρχές τέσσερις μήνες μετά όταν «ένιωσα έτοιμη».

Με τη συζήτηση περί δημοσιοποίησης του ονόματος και ανυπαρξίας προστασίας του θύματος να έχει πάρει τις διαστάσεις που επιβάλει και η προεκλογική περίοδος, η νομικός κυρία Χρονοπούλου δεν κρύβεται πίσω από το δάκτυλό της, γνωρίζοντας πολύ καλά και ως πολιτικός πώς αντιμετωπίζονται τέτοιες καταστάσεις όταν αφορούν γνωστά και δη πολιτικά πρόσωπα.

Γνώριζα, λέει, ότι αυτή η διαδικασία μπορεί να αποβεί επώδυνη για μένα και τους οικείους μου, αλλά τονίζει και αποστομώνει: «Το έπραξα θεωρώντας ότι το οφείλω στον εαυτό μου, αλλά και σε κάθε γυναίκα που μπορεί να βρεθεί σε ανάλογη θέση.»

Δεν ενημέρωσα κανέναν

«Τρία χρόνια επέλεξα απολύτως συνειδητά να αντιμετωπίσω το ζήτημα μόνο με τους δικηγόρους μου, χωρίς να ενημερώσω κανέναν άλλο» τονίζει η κυρία Χρονοπούλου, και ξεκαθαρίζει ότι «η δημοσιοποίηση του γεγονότος τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή έγινε μετά το επίσημο αίτημα των βελγικών αρχών για άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή», χαλώντας τα σχέδια όσων θέλουν να εκμεταλλευτούν πολιτικά το ζήτημα «ενοχοποιώντας» κόμματα στο σύνολό τους, με αιχμές περί συγκάλυψης ή περί στησίματος πολιτικών παγίδων.

Η κυρία Χρονοπούλου επιτίθεται σε δήθεν «υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» που διέρρευσαν το όνομά της και αν και δεν λέει όνομα κόμματος το περιγράφει, λέγοντας «είναι δε λυπηρό […] στο βωμό της πολιτικής διαχείρισης να με βάζουν στη δίνη χυδαίων και εξοργιστικών επιθέσεων» κινούμενη στη γραμμή του ΠΑΣΟΚ, που από την αρχή επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για διαρροή ονόματος, κατηγορία που η αξιωματική αντιπολίτευση αρνείται πάντως κατηγορηματικά.

Ντροπή και ενοχή πρέπει να αισθάνεται ο δράστης

Η κυρία Χρονοπούλου αφού ξεκαθαρίζει ότι η πολιτική πορεία της και η όποια δημόσια παρουσία της δεν θέλει να καθορίζεται από αυτό το γεγονός καταλήγει με ένα δυνατό μήνυμα προς κάθε κακοποιημένη γυναίκα και άνθρωπο, αλλά και προς όσους ανέχονται ή ακόμη περισσότερο συγκαλύπτουν κακοποιητικές συμπεριφορές.

«Έχει έρθει ο καιρός το αίσθημα ντροπής και ενοχής να μη βαραίνει τα θύματα, αλλά τους δράστες ανάλογων περιστατικών και όσους τους ανέχονται» τονίζει η κυρία Χρονοπούλου.

Η ανάρτηση

«Πριν από 3 χρόνια, στις αρχές του 2020, προχώρησα σε καταγγελία κατά συγκεκριμένου Έλληνα ευρωβουλευτή για τα αδικήματα του βιασμού και της πρόκλησης σωματικής βλάβης.

Ήξερα από την πρώτη στιγμή ότι αυτή η διαδικασία ενδεχομένως θα αποβεί επώδυνη για εμένα, την οικογένεια μου, τους οικείους μου, όπως δυστυχώς πολύ συχνά συμβαίνει με τα θύματα τέτοιων συμπεριφορών. Το έπραξα όμως θεωρώντας ότι το οφείλω στον εαυτό μου αλλά και σε κάθε γυναίκα που μπορεί να βρεθεί σε ανάλογη θέση.

Η καταγγελία μου έγινε την επόμενη μέρα του συμβάντος προσκομίζοντας τα απαραίτητα στοιχεία (ιατροδικαστικές εκθέσεις, κ.α.) και 4 μήνες μετά, τον Μάιο 2020, ένιωσα έτοιμη να δώσω και το όνομα του θύτη στις βελγικές αρχές, οι οποίες είναι και οι μόνες αρμόδιες για το χειρισμό της υπόθεσης.

Τα 3 αυτά χρόνια επέλεξα απολύτως συνειδητά να αντιμετωπίσω το ζήτημα μόνο με τους δικηγόρους μου, χωρίς να ενημερώσω κανέναν άλλο, ούτε καν την οικογένειά μου την οποία προσπάθησα να προστατεύσω με κάθε τρόπο. Η δε δημοσιοποίηση του γεγονότος τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή έγινε μετά το επίσημο αίτημα των βελγικών αρχών για άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή μετά από ενδελεχή εξέταση της υπόθεσης.

Η χθεσινή διαρροή του ονόματός μου έγινε προφανώς χωρίς τη συναίνεσή μου και αποτελεί από μόνη της μια σοβαρότατη παραβίαση της ιδιωτικότητάς μου αλλά και της ποινικής διαδικασίας. Είναι δε λυπηρό κάποιοι που παριστάνουν τους υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στο βωμό της πολιτικής διαχείρισης να με βάζουν στη δίνη χυδαίων και εξοργιστικών επιθέσων.

Στην πολιτική βρίσκομαι για να παλέψω, μέσα από το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, για τις ιδέες και τις αρχές μου και δεν επιθυμώ η όποια δημόσια παρουσία μου να καθορίζεται από αυτή την δυσάρεστη για μένα υπόθεση.

Έχει έρθει ο καιρός το αίσθημα ντροπής και ενοχής να μη βαραίνει τα θύματα, αλλά τους δράστες ανάλογων περιστατικών και όσους τους ανέχονται».

Sports in

«Βόμβα» του ESPN για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο!

Ρεπορτάζ που… ταράζει τα νερά για Γιάννη Αντετοκούνμπο και Μιλγουόκι Μπακς

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024