Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σουδάν: Τουλάχιστον τρεις άμαχοι νεκροί από τις συγκρούσεις

Σουδάν: Τουλάχιστον τρεις άμαχοι νεκροί από τις συγκρούσεις

Εντείνεται η παγκόσμια ανησυχία για τις συγκρούσεις στο Σουδάν

Τουλάχιστον τρεις άμαχοι είναι νεκροί από τις συγκρούσεις μεταξύ του στρατού και των παραστρατιωτικών Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης (RSF) στο Σουδάν, όπως ανακοίνωσε μία τοπική ιατρική οργάνωση.

Η Πολεμική Αεροπορία του Σουδάν διεξάγει επιχειρήσεις κατά των επιθέσεων των πανίσχυρων RSF, όπως ανέφερε ο στρατός, καθώς οι συγκρούσεις γενικεύονται σε όλη τη χώρα.

Πλάνα τηλεοπτικού σταθμού παρουσίασαν ένα μαχητικό αεροσκάφος να πετάει στον ουρανό της πρωτεύουσας Χαρτούμ, χωρίς το Reuters να επιβεβαιώσει ανεξάρτητα το αναφερόμενο τηλεοπτικό υλικό.

Ο στρατός του Σουδάν δηλώνει ότι διεξάγει αεροπορικές επιδρομές εναντίον των παραστρατιωτικών, τους οποίους αποκαλεί «εχθρούς», και ότι διατηρεί τον έλεγχο όλων των βάσεων και των αεροδρομίων, ενώ ισχυρίζεται ότι αμύνεται σε επιθέσεις των παραστρατιωτικών σε στρατηγικά σημεία του Χαρτούμ.

Ο διοικητής των RSF κατηγορεί τον στρατό για προσπάθεια πραξικοπήματος

Ο διοικητής των RSF, στρατηγός  Μοχάμεντ Χάμνταν Νταγκάλο, που είναι ευρύτερα γνωστός ως «Χεμεντί», χαρακτήρισε τον αρχηγό του στρατού, Αμπντέλ Φατάχ αλ Μπουρχάν, ως «εγκληματία», κατηγορώντας τον στρατό για τη διενέργεια πραξικοπήματος, σε μία ζωντανή τηλεφωνική συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera που έχει την έδρα του στο Κατάρ.

Ο Χεμεντί είπε ότι οι στρατιώτες του οδηγήθηκαν στην πολεμική αντιπαράθεση, καθώς οι συγκρούσεις με τον στρατό ξέσπασαν σε όλη τη χώρα, μετά από ημέρες κλιμάκωσης της έντασης.

Αναστολή πτήσεων της EgyptAir προς και από το Χαρτούμ

Εν τω μεταξύ, η κρατική αεροπορική εταιρεία της Αιγύπτου EgyptAir ανακοίνωσε σήμερα, Σάββατο, ότι αναστέλλει τις πτήσεις της προς και από το Χαρτούμ για 72 ώρες, μετά το ξέσπασμα των πολεμικών συγκρούσεων στην πρωτεύουσα.

Οι πολεμικές συγκρούσεις μεταξύ του στρατού του Σουδάν και των παραστρατιωτικών Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης (RSF) ξέσπασαν σήμερα, Σάββατο, με πυροβολισμούς να ακούγονται σε αρκετές περιοχές του Χαρτούμ, ενώ μάρτυρες ανέφεραν πυροβολισμούς και στις γύρω πόλεις.

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024