Οι Υπέροχες Γυναίκες ιδρύθηκαν, από τη Νεφέλη Χατζηιωαννίδου το 2019, σαν την πρώτη ηλεκτρονική πλατφόρμα διάδρασης γυναικών στην Ελλάδα και σήμερα είναι μία αστική μη κερδοσκοπική επιχείρηση, στόχος της οποίας είναι η ενδυνάμωση των γυναικών μέσα από δράσεις που έχουν θετικό αντίκτυπο στις ζωές τους και την κοινωνία.

Οι Υπέροχες Γυναίκες, βασισμένες στον δείκτη ισότητας των φύλων του Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για την Ισότητα των Φύλων, και λαμβάνοντας υπόψιν την πολυπλοκότητα της ισότητας των φύλων, εστιάζει την πρόταση αξίας που απευθύνει στις γυναίκες σε οχτώ βασικούς τομείς την Εργασία, τα Χρήματα, τις Γνώσεις και Δεξιότητες, το Χρόνο, την Εξουσία την Υγεία και δύο περιφερειακούς τομείς τις Ανισότητες και τη Βία. Οι οκτώ παραπάνω τομείς καλύπτουν τις ανάγκες του Ελληνικού κοινού για ενημέρωση, συμμετοχή και δημιουργία δράσεων που δεν καλύπτονται επαρκώς από τις δημόσιες υφιστάμενες δομές που υπάρχουν, καθώς πολλές φορές απαιτούν εστίαση σε πολύ συγκεκριμένες θεματολογίες ή πληθυσμιακές ομάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ασώματες πορνοστάρ: Το AI κατακτά το πορνό και θέτει σε (μεγαλύτερο) κίνδυνο τις γυναίκες

Ο γενικευμένος χαρακτήρας των δράσεων των Υπέροχων Γυναικών, οι οκτώ διαφορετικοί τομείς που εστιάζει, καθώς και η ποικιλομορφία της μεγάλης βάσης μελών του οργανισμού, αποτελούν συγκριτικό πλεονέκτημα και μοναδικά χαρακτηριστικά του οργανισμού, που όχι μόνο διαφοροποιούν τις Υπέροχες Γυναίκες αλλά παρέχουν συγκριτικό πλεονέκτημα στην αγορά και την επικοινωνία.

Η ενεργή δράση των Υπέροχων Γυναικών τόσο εντώς όσο και εκτός των σόσιαλ μίντια έχει φέρει στο φως σημαντικά ζητήτημα σεξισμού, ανισοτήτων και κακοποίησης. Πρόσφατα εστίασε σε ένα νέο πρόβλημα έκθεσης των γυναικών, στο οποίο επιστρατεύεται η τεχνητή νοημοσύνη.

«Τις τελευταίες ώρες λαμβάνουμε δεκάδες μηνύματα για ένα έγκλημα κατά των γυναικών που συμβαίνει αυτήν τη στιγμή. Μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, διακινούνται στο διαδίκτυο πάνω από 100.000 γυμνές φωτογραφίες γυναικών από το Instagram, το Facebook ή το Only Fans, οι οποίες έχουν δεχθεί επεξεργασία ή έχουν «κατέβει» από τις πλατφόρμες παράνομα.

Οι «επεξεργασμένες» γυμνές φωτογραφίες γυναικών που ως επί των πλείστον είναι ανήλικες, επεξεργάζονται μέσω συστήματος τεχνητής νοημοσύνης έτσι ώστε να αφαιρεθούν τα ρούχα. Σύμφωνα με έρευνες, οι φωτογραφίες τροποποιούνται σε ρεαλιστικές εικόνες και βίντεο, με βάση ένα πραγματικό πρότυπο. Αυτό συμβαίνει εδώ και αρκετό καιρό, όμως τις τελευταίες μέρες, έχουν δημιουργηθεί αρκετά ομαδικά γκρουπ που ονομάζονται «Ανταλλαγή Γυμνών Φωτογραφιών Πρώην» και άλλες ομαδικές με ανυποψίαστες γυναίκες στην Ελλάδα! Όποια γυναίκα ή κορίτσι πέσει θύμα αυτού του χυδαίου εγκλήματος να ξέρει αρχικά ότι είναι ΘΥΜΑ και δεν έχει κάνει κάτι λάθος ή κάτι κακό, καθώς είναι δικαίωμα κάθε γυναίκας να μοιράζεται ότι υλικό επιθυμεί η ίδια!

Χρειαζόμαστε αυστηρότερες ποινές για αυτά τα εγκλήματα που για ακόμα μια φορά έχουν ως θύματα τις γυναίκες!» γράφει σε μία αναρτήσή της η ομάδα των Υπέροχων Γυναικών στο Instagram και δίνει ένα χρήσιμο τηλέφωνο επικοινωνίας καθώς και δύο e-mail:

Εάν είστε θύμα αυτής της παράνοιας, επικοινωνήστε με τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος:
☎️: 11188
✉️: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
✉️: ydheve@cybercrimeunit.gov.gr

Δείτε το ποστ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr